Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sajátvér-terápia a mozgásszervi panaszok enyhítésére

2023. január 24. 9:25

A sajátvér-terápia, más néven PRP kezelés a vérlemezkékben dús plazmával történő eljárást fedi. Ajánlott ízületi gyulladásoknál, porckopás fennállásakor, valamint különféle sportsérülések esetében is. 

A kezelés által növekedési faktorokkal segíthető a porcsejtek szaporodása, és a szöveti regeneráció is megtámogatható. 

PRP kezelés a fájdalmas ízületi problémák mérséklésére 

A terápia során a szervezet saját gyógyító folyamatainak serkentése révén jótékony hatások érhetők el az ízületi gyulladásoknál. A beavatkozás javasolható porckopás, mozgásszervi fájdalom megléte esetén is. 

Ugyanakkor a sportsérülések regenerációjának segítésére is alkalmazható. A CMC Déli Klinika PRP kezelése ideális opció élsportolók számára is, mivel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség oldaláról bekért dokumentációt is rendelkezésükre bocsátják. 

A beavatkozás legnagyobb előnye, hogy biztonságos, emellett hegesedéssel sem számolhatunk, és mellékhatások sincsenek nyilvántartva a kezelés kapcsán. Optimális időben elvégezve az előírt indikációban több évnyi panaszmentes állapot is tapasztalható. A kezelés lehetőséget teremt a protézisműtét elhalasztására. 

A plazma kinyerhető a páciensek véréből, majd ez koncentrátumként befecskendezhető a kezelendő területbe, ami egyfajta folyékony szövetátültetésként is felfogható. A biológiailag aktív komponensek által támogatható a regeneráció. 

Milyen esetekben javasolt? Mikor indokolt? 

PRP kezelés igénybe vehető ízületi fájdalmak, térd, váll, és csípőfájdalom észlelésekor. Porckopás fennállásakor, valamint krónikus ízületi gyulladások esetében egyaránt ajánlott a terápia. Továbbá teniszkönyök, sarkantyú, Achilles-ín gyulladás, kéztőalagút-szindróma enyhítése céljából. Külön kiemelendő, hogy sportsérüléseknél is megoldást jelenthet.  

A beavatkozás alapja, hogy kis mennyiségű vért vesznek, amelyet egy speciális eljárás követ, mely során a vérlemezkékben lévő regenerációt biztosító komponenseket kinyerik, majd a dúsító procedúrával nyert szérumot visszajuttatják a kívánt területre. 

Mindezt steril környezetben végzik, egy speciális, e célból kifejlesztett fecskendővel, mellyel megoldható a regenerációt biztosító fehérjék kinyerése, és visszafecskendezése szintén. 

A modern fejlesztés különleges opciót kínál a degeneratív ízületi megbetegedésekkel küzdők számára, a saját vérből nyert vérlemezkék által. Amellett, hogy serkenthető a regeneráció, a gyógyulási idő is lerövidíthető. 

Sportsérülések regenerációjának támogatása 

Ínszalag -és izomsérülések, valamint traumás porcbántalmak gyógyulásának támogatására is ideális megoldást nyújt a PRP terápia. Népszerűségének oka abban rejlik, hogy biztonságos, és kevésbé agresszív, mint egy műtét, nem kell mellékhatásoktól sem hegképződéstől tartani, hiszen a szervezet öngyógyító folyamatainak serkentése történik. 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.