Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi munkavállalás? Ezek a keresett szakmák!

2023. január 24. 9:23
A munkavállalás mindig is központi témának számít. Ahogy azonban az infláció elképesztő magasságokban szárnyal, és az élelmiszeráraknál 50%-os mértéket mutat az, egyre inkább fókuszba kerülnek a mellékállás lehetőségek, valamint az energiaválság miatt egyébként is ingataggá váló munkahelyek megőrzése. Nincs ez másként Veszprémben sem, ami egyébként fekvésénél és a város élhetőségénél fogva nagy népszerűségnek örvend.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy még mindig az apróhirdetések útján keresett lehetőségek vannak középpontban. Ilyen módon gyorsan áttekinthető az aktuális kereslet, sőt, a kínálati oldalról is feltölthetőek hirdetések. Hiányszakmákkal mindig is találkozni, de jelenleg bizonyos területek felértékelődtek.

Turizmus és vendéglátás

A pandémia az elmúlt években már igencsak megszorongatta a vendéglátás és a turizmus területét. Akkor azt hihettük, vége a nehézségeknek, ám az energiaválság eddig nem látott problémák elé állították a szolgáltatókat. Nem véletlen, hogy az e területen alkalmazott szakemberek idővel másféle munka után néztek, és most szinte lehetetlen jó szakácsot, felszolgálót találni, ráadásul most a szálláshelyek is a bezárás nehézségeivel küzdenek a térségben. Az idegenforgalom és a vendéglátás terén folyamatosan keresnek szakembereket, a kérdés csupán az, hogy ki meri bevállalni az igen képlékeny munkaköröket jelenleg.

Az egészségügyi szakemberek mindig keresettek!

Legyen szó az ország bármely területéről, az egészségügyi személyzet és az orvosok iránt nagy kereslet mutatkozik. Ezt a pályaválasztáskor éppen úgy érdemes szem előtt tartani, mint akkor, ha a munkavállalás a cél. Fontos azonban az aktuális jogszabályok figyelemmel követése, hiszen a területet illetően gyakran változnak, és akár a munkakört kényelmetlenné tevő rendelkezések is helyet kaphatnak azokban.

Online munkák? Megbízhatóak?

Az online munkaköröket kínáló álláshirdetésekből nincs hiány. Az otthoni elfoglaltság, a napi pár órás munkavégzés lehetősége igencsak vonzónak tűnik. A gyakorlatban viszont azt látni, hogy az online munkák szakértelem nélkül ténylegesen fizető és működő lehetőséget alig kínálnak. Tény ugyanakkor, hogy vállalkozóként, akár az online marketing, akár a szövegírás, az informatika világában jó elhelyezkedési esélyekkel számolhat az, aki a megfelelő szakképesítéssel és gyakorlattal rendelkezik.

Home office egyéni vállalkozóként

A KATA átalakulása miatt az átalányadózást nagyobb számban választók között sokan vannak, akik egyéni vállalkozóként otthonról tevékenykednek. Ugyan a home office a pandémia idején terjedt el hazánkban minden korábbinál nagyobb mértékben, de ettől függetlenül is sokan kerestek hasonló lehetőséget az elmúlt években. Kétségtelen, hogy kényelmes otthonról elvégezni a feladatokat, de mégsem állíthatjuk, hogy így kevésbé kellene koncentrálni a teendőkre. Sőt! A tapasztalatok szerint az időbeosztás még nehézkesebb is lehet, mintha minden nap bejárnánk a munkahelyre. Nem véletlen, hogy a közösségi irodák és az irodabérlés ma is elterjedt.

Tanulni sosem késő!

Tanulni tényleg sosincs késő! A mai gazdasági környezet megköveteli, hogy több lábon álljunk. Nem ritka, hogy autodidakta módon sikerül elsajátítani egy-egy szakterület sajátosságait, de bizonyos munkakörök esetében nélkülözhetetlen, hogy az iskolapadban ülve tegyünk szert a tudásra.

A munkaerő-piaci nehézségekkel igencsak nehéz szembenézni, legyen szó az ország bármely pontjáról. A gazdasági, ipari, idegenforgalmi szempontból frekventált területek, valamint a nagyvárosok ilyen szempontból jobb helyzetben vannak. Érdemes a saját lábra álláson is elgondolkodni, így ha valamiben jó vagy, tehetséggel rendelkezel, akkor jó ötlet kihasználnod az ebben rejlő lehetőségeket.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.