Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Még mindig lehet jelentkezni az ingyenes lakossági izzócsere-programra

2023. január 20. 15:00
A programba január 31-ig lehet még regisztrálni a ledcsere.hu oldalon, egy háztartás pedig maximálisan 65 energiatakarékos izzóhoz juthat hozzá ingyenesen.

A program ötletével még tavaly év végén kereste meg az önkormányzatot a CYEB Energiamegoldások Kft. azzal a céllal, hogy a háztartásokban található hagyományos izzókat LED-alapúakra cseréljék, amellyel jelentős energiamegtakarítás érhetőn el.

A lehetőséggel már többen éltek, ugyanakkor az önkormányzat szeretné, ha még többeket érnének el, ezért a héten szinte minden veszprémi háztartásba eljuttatják az erről szóló szóróanyagokat – tájékoztatott Brányi Mária. Az alpolgármester hozzátette, a program nemcsak az egyéni fogyasztás csökkentésében segít, de nagyon fontos szemléletformáló szerepet is betölt, hiszen az energiatudatosságot ilyen apró lépésekkel lehet növelni.

Meixner István, a CYEB kiemelt ügyfélkapcsolatok igazgatója emlékeztetett, a ledcsere.hu oldalon regisztrálva bárki jelenthet a programba, akinek a nevén van villanyszámla, és veszprémi lakcímkártyával rendelkezik. Az oldalon a saját adatok megadását és a villanyszámla dokumentumok feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, az otthonában található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, az adott háztartás mennyi ingyenes LED-izzóra jogosult. Ez általában 15, de nagyobb áramfogyasztás esetében több izzó is lehet – maximálisan 65 izzóhoz juthat hozzá így egy háztartás.

Az új vastag foglalatú E27-es izzók teljesítménye megfelel a régi 100, 75, 60 és 40 Wattos izzó, míg a vékonyabb típusok a régi 60 és 40 Wattos izzókkal egyenértékűek, a teljesítményük azonban 90%-kal jobb. Ebből már jól látszik, hogy sokkal inkább megéri új izzókra váltani, de a rendszer azt is kiszámolja nekünk, pontosan mennyit spórolhatunk a váltással.

Fontos, hogy a programban csak egyedi előfizetők vehetnek részt, valamint a regisztráció utolsó oldalán átvételi helyszínként Veszprémet kell megjelölni. Az átvétel időpontjával kapcsolatban a jelentkezők e-mailben kapnak tájékoztatást.

Kapcsolódó cikk
INGYENES lakossági LED-csereprogram Veszprém Város Önkormányzata és a CYEB jóvoltából
Éljen a lehetőséggel, jusson ingyen izzókhoz, csökkentse a villanyszámláját és tegyen azért, hogy kevésbé terhelje a környezetet!
Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Az Egry lakótelepen is elkezdődött a közösségi tervezés, közös gondolkodás: csütörtök délután Porga Gyula polgármester és Csik Richárd, a városrész önkormányzati képviselője hallgatták meg az itt élők vágyait, javaslatait. A politikusok és a lakosok hamar megtalálták a közös hangot. ma 21:13 Napirend előtt: reptér, újságterjesztés, Veszprém-kártya Napirend előtt: reptér, újságterjesztés, Veszprém-kártya A májusi, rövidre szabott közgyűlésen sem maradtak el a napirend előtti interpellációk, kérdések és felszólalások csütörtökön. ma 20:16 Javaslatkérés Knoll János-díjra – Lovassy László Gimnázium Javaslatkérés Knoll János-díjra – Lovassy László Gimnázium A Knoll János -  díj minden évben a Lovassy László Gimnázium egy kiválasztott, Knoll János szellemiségével, az általa képviselt értékrenddel összhangban tevékenykedő, kiemelkedő oktató - és nevelő munkát végző aktív tanárát illeti meg. ma 10:05 A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el legszívesebben a tudományos-technológiai képzések hallgatói, emellett az egyetemisták "menőnek" tartják a menedzseri karriert, az adattudományhoz, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó szakmákat, és az egészségügyi életpályát is - közölt az MTI-vel a Siemens Zrt. az UNIside felsőoktatási portállal az egyetemisták pályaképéről, jövőbeni karrierterveikről végzett online kérdőíves kutatásának eredményeit szerdán. tegnap 21:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.