2023. március 23.
//
Emőke névnap

Még mindig lehet jelentkezni az ingyenes lakossági izzócsere-programra

A programba január 31-ig lehet még regisztrálni a ledcsere.hu oldalon, egy háztartás pedig maximálisan 65 energiatakarékos izzóhoz juthat hozzá ingyenesen.

A program ötletével még tavaly év végén kereste meg az önkormányzatot a CYEB Energiamegoldások Kft. azzal a céllal, hogy a háztartásokban található hagyományos izzókat LED-alapúakra cseréljék, amellyel jelentős energiamegtakarítás érhetőn el.

A lehetőséggel már többen éltek, ugyanakkor az önkormányzat szeretné, ha még többeket érnének el, ezért a héten szinte minden veszprémi háztartásba eljuttatják az erről szóló szóróanyagokat – tájékoztatott Brányi Mária. Az alpolgármester hozzátette, a program nemcsak az egyéni fogyasztás csökkentésében segít, de nagyon fontos szemléletformáló szerepet is betölt, hiszen az energiatudatosságot ilyen apró lépésekkel lehet növelni.

Meixner István, a CYEB kiemelt ügyfélkapcsolatok igazgatója emlékeztetett, a ledcsere.hu oldalon regisztrálva bárki jelenthet a programba, akinek a nevén van villanyszámla, és veszprémi lakcímkártyával rendelkezik. Az oldalon a saját adatok megadását és a villanyszámla dokumentumok feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, az otthonában található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, az adott háztartás mennyi ingyenes LED-izzóra jogosult. Ez általában 15, de nagyobb áramfogyasztás esetében több izzó is lehet – maximálisan 65 izzóhoz juthat hozzá így egy háztartás.

Az új vastag foglalatú E27-es izzók teljesítménye megfelel a régi 100, 75, 60 és 40 Wattos izzó, míg a vékonyabb típusok a régi 60 és 40 Wattos izzókkal egyenértékűek, a teljesítményük azonban 90%-kal jobb. Ebből már jól látszik, hogy sokkal inkább megéri új izzókra váltani, de a rendszer azt is kiszámolja nekünk, pontosan mennyit spórolhatunk a váltással.

Fontos, hogy a programban csak egyedi előfizetők vehetnek részt, valamint a regisztráció utolsó oldalán átvételi helyszínként Veszprémet kell megjelölni. Az átvétel időpontjával kapcsolatban a jelentkezők e-mailben kapnak tájékoztatást.

Kapcsolódó cikk
INGYENES lakossági LED-csereprogram Veszprém Város Önkormányzata és a CYEB jóvoltából
Éljen a lehetőséggel, jusson ingyen izzókhoz, csökkentse a villanyszámláját és tegyen azért, hogy kevésbé terhelje a környezetet!
Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Három évtizednyi emléket ad vissza a Veszprém TV
Három évtizednyi emléket ad vissza a Veszprém TV
A Veszprém TV az Európa Kulturális Főváros program keretében lehetőséget kapott, hogy megvalósítsa már régóta dédelgetett álmát, egy bárki számára elérhető weboldal létrehozását, ami az elmúlt három évtized archív felvételeit gyűjti össze és teszi kereshetővé a fontosabb pillanatokat. Az archívum mostanra már elérhető és folyamatosan bővülni fog.
A Pannon Egyetemen járt a Magyar Honvédség parancsnoka
A Pannon Egyetemen járt a Magyar Honvédség parancsnoka
Egy ország stabilitása akkor biztosított, ha a civil társadalom, a kormányzat és a katonaság képzeletbeli háromszöge egyensúlyban van, mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz, altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka szerda délelőtt a Pannon Egyetemen tartott előadásában. Kitért arra is, milyen stratégiai lehetőségei vannak Magyarországnak akkor, amikor a szomszédban éppen két azonos kultúrájú és történelmű ország áll háborúban egymással, valamint több információt is megosztott a hallgatókkal a javában zajló magyar haderőfejlesztés részleteiről.
Gyakornoki munkától a főszerkesztői székig
Gyakornoki munkától a főszerkesztői székig
Balla Emőke, a Napló főszerkesztője volt az Arcok, képek, utak beszélgetős sorozat legutóbbi vendége, akivel a szokott helyen, a Papírkutya kultúrbisztróban beszélgetett Sótonyi Mónika, a Királynék földjén csapatának tagja. Némileg a Magyar Sajtó Napjához is kapcsolódó beszélgetésen szóba került az újságírás helyzete, kitérve arra, hogy nőként hogyan lehet érvényesülni ebben a folyamatosan változó hivatásban. Terítékre kerültek sikerek, kudarcok és összességében egy több, mint három évtizedes karrier. Cikkünkben vágatlanul megmutatjuk a teljes beszélgetést.
Április 1-jétől emelkednek a pótdíjak a Volánbusz járatain
Április 1-jétől emelkednek a pótdíjak a Volánbusz járatain
2023. április 1-jétől módosul a Volánbusz üzletszabályzata. Az utazási igazolvány, kedvezményes vagy díjtalan utazásra jogosító okmány nélkül, illetve érvénytelen jeggyel, bérlettel utazók által a helyszínen fizetendő pótdíj mértéke 12 ezer, a pótdíjazástól számított 3-30 napon belüli teljesítésnél 25 ezer, 30 napon túli tartozás esetén pedig 50 ezer forint lesz. Új lehetőségként 3 napon belül még lehetőség lesz a helyszíni bírsággal megegyező mértékű, 12 ezer forintos pótdíjat fizetni. Az utólagos bemutatás költsége 2500 forintra nő. A cél, hogy mindenki érvényes jeggyel vagy bérlettel utazzon a Volánbusz járatain.
Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!
Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!
Több tiszteletet Európának; meg kell értenünk Európát, akkor van esélyünk arra, hogy mi is megértessük magunkat Európával - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, korábbi uniós biztos a Mathias Corvinus Collegium rendezvényén Budapesten hétfőn.