2023. március 29.
//
Auguszta névnap

Sipos Jenő: rekordok a Bozsik-programban

2023. január 18. 18:01
MTI
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által szervezett OTP Bank Bozsik-programnak köszönhetően idén minden korábbit felülmúló létszámban fociznak az óvodások és az iskolások az országban.

Sipos Jenő MLSZ-szóvivő az MTI-nek elmondta, a 2022-2023-as tanévben 3409 intézmény 123 ezer gyerekfocistája látogatja az edzéseket, és vesz részt a tornákon és fesztiválokon.

Az idei szezon eseményeire 34 000 lányt regisztráltak, míg a legkisebbek száma több mint 10 százalékos növekedést hozott, 47 000 óvodáskorú gyermeket adva a sportágnak.

A szóvivő kiemelte, a McDonald's Fair Play Cup elnevezésű programban - amelynek célja a szabadidős labdarúgás és a Fair Play-szellemiség népszerűsítése, sportbarátságok kialakítása - a 2022-23-as szezonban 73 intézményből 1063 játékost regisztráltak a fővárosból, ami rekordnak számít.

Az MLSZ tevékenységének kilencven százalékát a nem professzionális labdarúgó-tevékenységeket magában foglaló grassroots futball és annak fejlesztése teszi ki: ebbe a körbe tartozik a Playmakers elnevezésű kezdeményezés, amely az 5-8 éves lányok számára indult, hogy a mesehősökön keresztül ismerkedhessenek meg a labdarúgással.

A Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Program (KALAP) azzal a céllal jött létre, hogy azokon a településeken is legyen labdarúgás, ahol a kis lélekszám miatt nagypályás futballra nincs lehetőség.

Sipos Jenő hozzátette: fontos szerepe van a szociális programoknak, amelyek a fogyatékossággal élők és hátrányos helyzetűek labdarúgását segíti, valamint a Veterán-labdarúgásnak, ami a 60 éven felüliek futballját támogatja. Ez utóbbi szociális és egészségügyi szempontból is fontos, résztvevőit kimozdítja a szociális inaktivitásból, és bekapcsolja őket a kulturális vérkeringésbe.

vehir.hu

További cikkek

Megszólalt a kisfiú, akinek nem jutott kabát
Megszólalt a kisfiú, akinek nem jutott kabát
Országos szinten szinte az összes médium foglalkozott a témával, miszerint az iskolás gyermekeknek – akik bekísérték a válogatott labdarúgókat az Eb-selejtezőre – fagyoskodniuk kellett. Megkerestük az egyetlen kisfiút, akinek nem jutott kabát, meséljen róla, hogy élte meg a pillanatot.
Szoboszlai cselsorozata lett az elmúlt játéknap legszebb megmozdulása
Szoboszlai cselsorozata lett az elmúlt játéknap legszebb megmozdulása
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Szoboszlai Dominik cselsorozatát választotta az Eb-selejtezők hétfői játéknapján a legszebb megmozdulásának.
Szilágyisok kísérték a válogatott labdarúgókat
Szilágyisok kísérték a válogatott labdarúgókat
A veszprémi Szilágyi Erzsébet Általános iskola tanulói kísérték be a válogatott labdarúgókat a Magyarország–Bulgária Eb-selejtező mérkőzésre.
Rossi: ez egy hosszú sorozatnak első lépése volt
Rossi: ez egy hosszú sorozatnak első lépése volt
Marco Rossi szövetségi kapitány nem álmodott ilyen jó Eb-selejtezős rajtról, mint amit a bolgárok 3-0-s legyőzésekor produkált a magyar labdarúgó-válogatott.
Szoboszlai: megmutattuk, hogy együtt bármire képesek vagyunk
Szoboszlai: megmutattuk, hogy együtt bármire képesek vagyunk
A csapatkapitány Szoboszlai Dominik szerint a magyar labdarúgó-válogatott a bolgárok elleni 3-0-s győzelemmel zárult Európa-bajnoki selejtezőn bebizonyította, képes lehet nagy dolgokra.