Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szabja személyes igényeire nyílászáróit praktikus kiegészítők segítségével!

2023. január 16. 12:19

A nyílászárók jelentősége több szempontból is meghatározó egy családi ház esetében, hiszen nemcsak az épület esztétikáját, stílusát határozza meg, hanem az energiahatékonyság szempontjából is számottevő, illetve anyagilag is komoly tételt jelent mind új építések, mind felújítások esetén. 

A nyílászárók a párkányokkal, redőnyökkel és egyéb kiegészítőkkel válnak egésszé, komfortosan használhatóvá, így már a kiválasztáskor érdemes kalkulálni velük, igényeink és ízlésünk szerint személyre szabni az ablakszerkezeteket. A műanyag ablakokhoz, ajtókhoz számtalan kiegészítő áll rendelkezésre, ezért most összeszedtük a legfontosabbakat, hogy segítsünk Önnek a választásban.

Milyen előnyöket kínálnak a műanyag nyílászárók?

A nyílászárók a szigetelés szempontjából is jelentős szerkezetek, amelyek nagyban befolyásolják egy épület energiahatékonyságát. Az Ablak Outlet által forgalmazott Kömmerling profilú műanyag ajtókhoz és ablakokhoz különböző redőnyök és kiegészítők rendelhetők, amelyek hozzájárulnak azok kedvező épületfizikai tulajdonságainak növeléséhez, az otthonok komfortjához.

Egyre többen választják a gondozásmentes műanyag nyílászárókat, amikor otthonuk felújításáról vagy új családi ház építéséről van szó, ugyanis ezek nemcsak minimális karbantartást igényelnek, hanem hő- és hangszigetelésben, továbbá hőtechnikailag is jobbak, hosszabb élettartamúak, mint a klasszikus fa ajtók és ablakok. 

Változatosság műanyag nyílászárókkal

A hagyományos fa nyílászárók változatosak lehetnek, hiszen a kívánt színre mázolhatók, ám ez komoly és rendszeres utógondozást igényel, ugyanis a napsugárzás hatására a keretek kifakulnak, a festék lepereg, a nedvesség hatására penészedhet, valamint a nem megfelelő alapanyagból készült szerkezetek vetemedhetnek, amely komoly problémát jelent. 

Ezzel szemben a műanyag profilú ajtók és ablakok formatartóak, időjárásállóak, tartósak, és a színskála rengeteg színében, akár faerezetes fóliával is rendelhetőek, így az egyéni ízlésre szabhatóak. Épületfizikai jellemzőikben is kiválóak, akár a passzívházak követelményeinek is megfelelnek. 

Kiegészítőkkel még többet kap

A különböző kiegészítőkkel fokozhatja a műanyag profilok hő- és hangszigetelési teljesítményét, biztonságát, a színes fóliákkal egyedire szabhatja a nyílászárók és a ház arculatát.

A műanyag ablakok leggyakoribb kiegészítői a szellőzők, a külső és belső ablakpárkányok, a műanyag takarólécek, toktoldók, a 2 vagy 3 rétegű üvegezés, a betörésbiztos üvegfólia, a vasalatok, a vízvetők, valamint az árnyékolók és a rovarhálók. A külső párkányok elhagyhatatlan elemei az ablakszerkezeteknek, ugyanis a kávát, a falat védik a beázástól. 

Érdemes a legjobb hőtágulási együtthatóval rendelkező üvegezést választani, hiszen egy nyílászáró évtizedekre szóló döntés.

Fokozza otthona komfortját, csökkentse akár fűtési költségeit, válasszon kiváló minőségű műanyag profilú ajtóihoz, ablakaihoz minőségi kiegészítőket.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.