2023. március 27.
//
Hajnalka névnap

„Projektelőkészítési és lebonyolítási feladatok -Futókör a Séd-völgyben, Halle utcai parkoló, Játszóterek, Kiskuti Csárda” – Futókör építése


2023. január 13. 11:32

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viseléséhez kapcsolódó „Projektelőkészítési és lebonyolítási feladatok -Futókör a Séd-völgyben, Halle utcai parkoló, Játszóterek, Kiskuti Csárda” című, ET-INF-2021/11-4046 azonosítószámú projekt keretében többek között átfogó infrastrukturális fejlesztések megvalósítására kapott lehetőséget.

A projekt keretein belül befejeződött a futókör építése a Séd-völgyben a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával. 

A támogatási kérelem célja egy 1,2 méter széles és 815 méter hosszú futókör létrehozása volt a veszprémi Kolostorok és Kertek közparkban. A futókör a Kiskúti csárda és a jezsuita templom közötti területen található. Szerkezete egy alsó bitumenrétegből és arra felvitt rekortánból – öntött gumiőrleményből – épül fel.  

A park jelenleg is a szabadidősportolók és sétálók közkedvelt helyszíne. Azzal, hogy a sportolóknak elkülönített futópálya került kialakításra, elkerülhetők a balesetveszélyes szituációk és konfliktusok a parkot különféle célokból látogatók között. A területen található közvilágítás, mosdó, büfé, így a mozogni vágyók közvetlenül elérik a szükséges szolgáltatásokat.

Ezek a fejlesztések is hozzájárulnak ahhoz, hogy az Európa Kulturális Fővárosa 2023 keretében a tervezett programok magas színvonalon, a legideálisabb környezetben valósuljanak meg. 

A futópálya nyomvonalaA futópálya nyomvonala

vehir.hu

További cikkek

Samiha Ayoub egyiptomi színésznő üzent a színház világnapján
Samiha Ayoub egyiptomi színésznő üzent a színház világnapján
A színházi világnapot a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) közgyűlésének határozata alapján 1962 óta tartják meg március 27-én, annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója.
Zirci lelkészt választottak a Magyar Pünkösdi Egyház elnökének
Zirci lelkészt választottak a Magyar Pünkösdi Egyház elnökének
Megújult a Magyar Pünkösdi Egyház vezetése. Az egyház közgyűlése a hétvégén megválasztotta az új elnökséget, ezzel megalakulhat az új összetételű egyháztanács is, miután az elmúlt hetekben a négy egyházkerületben már döntöttek a régiók új vezetőiről. Az egyház elnökének Földesi Tamás zirci lelkipásztort, az egyház Stratégiai Tanácsadó Testületének vezetőjét választották meg.
Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért
Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért
Több veszprémi útfejlesztési projekt kapcsán arra kérte Hartmann Ferenc, helyi szocialista önkormányzati képviselő az Országgyűlés MSZP-frakcióját, hogy nyújtsanak be módosító indítványt az ország 2023-as költségvetéséhez. Mindezt annak érdekében, hogy megvalósulhassanak ezek a beruházások, amelyeknek a tervei készen vannak, de a forrás jelenleg nem áll rendelkezésre.
80 év néhány pillanattal szemben
80 év néhány pillanattal szemben
Szentmisével és koszorúzással emlékeztek Olaszfaluban a II. világháború végén meggyilkolt ártatlan civil férfiakra.
Csodát tesz az agyunkkal az erdei séta – most már kutatás is bizonyítja
Csodát tesz az agyunkkal az erdei séta – most már kutatás is bizonyítja
Egy új tanulmányban a kutatók azt elemzik, hogy a természet hogyan hat az agyunkra.