Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Milák Kristóf a férfi, Kozák Luca a női győztes

2023. január 9. 22:18 // Forrás: MTI
A férfiaknál a világcsúcstartó úszó Milák Kristófot, a nőknél pedig Kozák Luca gátfutót választotta meg a 2022-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a férfi labdarúgó-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a női kardválogatott győzött. Az edzők között Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kapta a legtöbb szavazatot.    

A 65. alkalommal rendezett voksolás győzteseit az M4 Sport-Az Év sportolója gálán, az Operaházban hirdették ki hétfő este. A sorrendek 423 szavazat alapján alakultak ki.
  

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (b) átveszi az év edzője díjat Fabio Capello legendás olasz futballtrénertől az M4 Sport - Év sportolója gálán a Magyar Állami Operaházban 2023. január 9-én. MTI/Illyés TiborMarco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (b) átveszi az év edzője díjat Fabio Capello legendás olasz futballtrénertől az M4 Sport - Év sportolója gálán a Magyar Állami Operaházban 2023. január 9-én. MTI/Illyés Tibor

A fogyatékos sportolók versengésében a férfiaknál Kiss Péter Pál parakajakozó, a nőknél pedig Papp Bianka úszó nyert. A csapatok versenyében a női kerekesszékes vívóválogatott lett az első.

Az év sportpillanata Kristoffer Zachariassennek az AS Monaco elleni labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen lőtt, az FTC csoportelsőségét eredményező gólja lett. A szűkített, hármas lista a szurkolók több mint 12 ezer szavazata alapján alakult ki, a győztest szakmai zsűri választotta ki.

Az év e-sportolójának Torzsás Ádámot választották, míg az esztendő szabadidős sporteseményének járó trófeát a Balaton-átúszás szervezői vehették át.

Az MSÚSZ-életműdíját Fábiánné Rozsnyói Katalin olimpiai ezüstérmes kajakozó, mesteredző vehette át Novák Katalin köztársasági elnöktől.    

A díjátadók között volt többek között Szalay-Bobrovniczky Kristóf sportért is felelős honvédelmi miniszter, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Fabio Capello, a Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője, a 11-szeres paralimpiai bajnok, felvidéki Henrieta Farkasova, valamint Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke.    

Az eseményen a résztvevők felállva, vastapssal köszöntötték a páholyban helyet foglaló, 102. születésnapját ünneplő Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt, a világ legidősebb olimpiai aranyérmesét.

vehir.hu
további cikkek
Körte vagy alma? Erről jut eszembe… Körte vagy alma? Mindig számos vitára ad okot az év legjobb sportolója és csapata választás, ám az idei eredményhirdetés kommentálása minden korábbin túltesz. 2024. január 11. 9:32 M4 Sport-Az Év sportolója gála: Szoboszlai Dominik a férfi, Érdi Mária a női győztes Az Év sportolója gála M4 Sport-Az Év sportolója gála: Szoboszlai Dominik a férfi, Érdi Mária a női győztes A férfiaknál Szoboszlai Dominikot, a Liverpool labdarúgóját, a magyar válogatott csapatkapitányát, a nőknél pedig Érdi Mária világbajnok vitorlázót választotta meg a 2023-as év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ). 2024. január 8. 22:33 M4 Sport-Az Év Sportolója Gála: Illusztris díszvendégek és megújult program Az Év sportolója gála M4 Sport-Az Év Sportolója Gála: Illusztris díszvendégek és megújult program Illusztris díszvendégek és új programelemek színesítik majd hétfő este az Operaházban sorra kerülő M4 Sport-Az Év Sportolója Gálát, amelyen a 2023-as esztendő legjobb sportolóit és edzőit díjazzák majd. 2024. január 5. 14:24 M4 Sport-Az Év Sportolója Gála 2023: a férfiaknál Kós, Szoboszlai és Zalánki került az első háromba Az Év sportolója gála M4 Sport-Az Év Sportolója Gála 2023: a férfiaknál Kós, Szoboszlai és Zalánki került az első háromba A férfiaknál az úszó Kós Hubert, a labdarúgó Szoboszlai Dominik és a vízilabdázó Zalánki Gergő, míg a nőknél a vitorlázó Érdi Mária, az atléta Krizsán Xénia és a kerékpáros Vas Kata Blanka került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 66. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán. 2023. december 28. 14:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.