Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A legjobb hét közé kerülés a magyarok célja

2023. január 3. 21:18 // Forrás: MTI
A legjobb hét közé kerülést tűzte ki célként a magyar férfi kézilabda-válogatott számára a jövő szerdán kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra a magyar szövetség (MKSZ).

"Ennek a vb-nek különös jelentősége van, mivel olimpiai selejtezőtornára kvalifikál. Szeretnénk a szövetség és a magunk által is kitűzött elvárást teljesíteni, hogy olimpiai selejtezős helyezést érjünk el" - mondta kedden az MTI-nek Nagy László, az MKSZ alelnöke.

Hozzátette, a nyolcadik helyezés, sőt a 2024-es, párizsi ötkarikás játékokra házigazdaként készülő francia válogatott jó szereplése esetén talán még a kilencedik hely is elegendő lehet, ennek ellenére a magyarok az első hétbe szeretnének kerülni.

Bánhidi Bence a magyar férfi kézilabda-válogatott edzésén Telkiben 2023. január 3-án. A legjobb hét közé kerülést tűzte ki célként a férfi kézilabda-válogatott számára a január 11-én kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra a magyar szövetség (MKSZ). MTI/Kovács TamásBánhidi Bence a magyar férfi kézilabda-válogatott edzésén Telkiben 2023. január 3-án. A legjobb hét közé kerülést tűzte ki célként a férfi kézilabda-válogatott számára a január 11-én kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra a magyar szövetség (MKSZ). MTI/Kovács Tamás

A magyar együttes jövő csütörtökön a Koreai Köztársasággal, szombaton Izlanddal, január 16-án pedig Portugáliával játszik a csoportkörben, amelynek a svédországi Kristianstad ad otthont. A középdöntőbe az első három helyezett kerül.

"Tudjuk, hogy elképesztően erős a mezőny, és hétnél több csapat esélyes a hét közé jutásra. Bízom benne, hogy a játékosokat nem teher fogja nyomni, hanem jól fognak teljesíteni egy felszabadult, egészséges versenylégkörben, mert nagyon feszesnek kell lenni, hogy el tudjuk érni a célt" - nyilatkozta Nagy.

Chema Rodríguez, a magyar válogatott spanyol szövetségi kapitánya (szemben, b) a magyar férfi kézilabda-válogatott edzésén Telkiben 2023. január 3-án. A legjobb hét közé kerülést tűzte ki célként a férfi kézilabda-válogatott számára a január 11-én kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra a magyar szövetség (MKSZ). MTI/Kovács Tamás Chema Rodríguez, a magyar válogatott spanyol szövetségi kapitánya (szemben, b) a magyar férfi kézilabda-válogatott edzésén Telkiben 2023. január 3-án. A legjobb hét közé kerülést tűzte ki célként a férfi kézilabda-válogatott számára a január 11-én kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra a magyar szövetség (MKSZ). MTI/Kovács Tamás

A csapat a 2020-as Európa-bajnokságon kilencedik, a legutóbbi világbajnokságon ötödik lett, a tavalyi, hazai rendezésű kontinenstornán viszont csupán a 15. helyen végzett.    

"Valóban nem úgy teljesítettünk, ahogy szerettünk volna és ahogy terveztük, de itt a lehetőség előttünk, hogy javítsunk, és megmutassuk, mire vagyunk hivatottak" - vélekedett a korábbi világklasszis jobbátlövő.

Nagy elmondta, a játékosok kaptak "házi feladatot" karácsony előttre és utánra is, a közös felkészülés első része december 27-től 30-ig tartott, a második szakasza pedig hétfőn indult Telkiben.

Sipos Adrián (k) a magyar férfi kézilabda-válogatott edzésén Telkiben 2023. január 3-án. A legjobb hét közé kerülést tűzte ki célként a férfi kézilabda-válogatott számára a január 11-én kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra a magyar szövetség (MKSZ). MTI/Kovács Tamás Sipos Adrián (k) a magyar férfi kézilabda-válogatott edzésén Telkiben 2023. január 3-án. A legjobb hét közé kerülést tűzte ki célként a férfi kézilabda-válogatott számára a január 11-én kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra a magyar szövetség (MKSZ). MTI/Kovács Tamás

"Eddig jó benyomást keltett bennünk, amit tapasztaltunk. A terveknek megfelelően halad a csapat felkészülése. A Szlovénia elleni edzőmeccsek lesznek az első állapotfelmérők, amelyek megmutatják, valójában hol is tartunk. Messzemenő következtetéseket azokból sem kell majd levonni, de a szakmai stábnak képet fog adni a világbajnokság előtt" - magyarázta.

A magyarok csütörtökön 18.30-tól Ljutomerben, szombaton 16 órától pedig Nagykanizsán találkoznak a szlovénokkal.

Első vb-ellenfelük, a Koreai Köztársaság kapcsán Nagy László elárulta, öt mérkőzésük videofelvételét már megszerezték, ezek alapján tisztességesen fel tud készülni a csapat.    

"Korea sötét ló számunkra, jó lett volna, egy hasonló kézilabdát képviselő együttessel játszani a közelmúltban. Erre nem volt lehetőség, bár talán Izraelt ide lehet sorolni a termetük miatt. Maximális erőbedobással kell majd pályára lépnünk az első meccsen, igyekszünk nem negatív meglepetést okozni" - szögezte le.

Sipos Adrián (k), Ancsin Gábor (b) és Lékai Máté a magyar férfi kézilabda-válogatott edzésén Telkiben 2023. január 3-án. A legjobb hét közé kerülést tűzte ki célként a férfi kézilabda-válogatott számára a január 11-én kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra a magyar szövetség (MKSZ). MTI/Kovács TamásSipos Adrián (k), Ancsin Gábor (b) és Lékai Máté a magyar férfi kézilabda-válogatott edzésén Telkiben 2023. január 3-án. A legjobb hét közé kerülést tűzte ki célként a férfi kézilabda-válogatott számára a január 11-én kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra a magyar szövetség (MKSZ). MTI/Kovács Tamás

A kapus Mikler Roland október közepétől térdfájdalmak miatt hat hétig nem állhatott klubcsapata, a bajnoki címvédő Szeged rendelkezésére, de keddi elmondása szerint napról napra jobban van, hiszen folytatta azt a munkát, amit elkezdett a sérülése miatt. A visszatérése óta lejátszott mérkőzéseken nyújtott teljesítményével semennyire nem elégedett, mondván: "az nem úgy van, hogy az ember hat hét után visszaáll a kapuba, és jó formában véd, hiszen akkoriban még nem volt százszázalékos a térdem".

Hozzáfűzte, most már nem kell annyira odafigyelnie a térdére, ki tudja zárni, hogy sérült volt.

Azt egyelőre nem beszélték meg, mennyi időt jut neki a szlovénok ellen, és mennyit kap majd Székely Márton, de biztos benne, hogy egyenlően fogják elosztani, mert mindkettejüknek szüksége van a játékidőre, és a edzők is meg akarják nézni, milyen állapotban vannak.    

"A szlovén csapat nagyon jó, tehát ellenük biztosan meg fogjuk látni, hol tartunk. Szépen lassan formába kell lendülnie a csapatunknak, hiszen a jövő héten már kezdődik a vb" - vélekedett.

A torna kapcsán leszögezte, nagyon reméli, hogy másik arcát fogja mutatni a csapat, mint tavaly januárban, bár akkor is csak kis dolgokon múlt, hogy nem lettek sikeresebbek.    

"Nem sokan vannak itt, akik megjárták az olimpiát 2012-ben, de ha bárki megkérdezi, milyen érzés volt, akkor nagyon boldogan tudunk róla mesélni. Ennek komoly motivációnak kell lennie mindenki számára, azoknak is, akik még nem jártak olimpián. Ahhoz, hogy a legjobb hét között legyünk, rettentően jó teljesítményt kell nyújtanunk" - vélekedett a kapus.    

Jelenleg egyedül Hanusz Egon nem készülhet a csapattal, aki lázas betegséggel küzd. Lehetséges, hogy a Stuttgart irányítója nem játszhat csütörtökön, de szombaton vélhetően már pályára léphet a szlovénok ellen.

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21 Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező férfi kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke katartikus élményként élte meg a magyar férfi válogatott kijutását a párizsi olimpiára. 2024. március 26. 14:27 Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek Az olimpiai résztvevő, Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a montenegrói, a szlovák és a finn együttessel találkozik a 2026-os kontinenstorna selejtezőjében. 2024. március 21. 20:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.