Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Karácsonyi műsorral készültek az elítéltek a hajléktalanoknak

2022. december 21. 4:00
Kedd délelőtt a Befogadás Házában adták át a fogvatartottak a saját készítésű ajándékokat, s kivetítőn mutatták be az előre felvett karácsonyi műsort.

A Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet kedden tartotta „Fogvatartottak reintegrációja” című kiemelt projektjének eseményét, melynek során az elítéltek jóvátételi program keretében készítettek ajándékokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Befogadás Háza hajléktalan ellátottjai számára.

Az ünnepélyen levetítették az előre felvett karácsonyi műsort, melyben a dalok mellett saját verseket is szavaltak. A hajléktalanok olyan ajándékokat kaptak, mint a zárkában készített karácsonyi képeslap, valamint a kézzel varrt zsebangyalka, hogy érezzék: nincsenek egyedül.

A kezdeményezés nem új, az elítéltek már évek óta vendégeskednek a Befogadás Házában karácsony tájékán, hisz minden évben megfogalmazódik bennük az igény, hogy valamit adjanak.

A rendezvényen beszédet mondott többek között Szaller Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa, valamint Gyarmati Margit alezredes.  A rendezvény az EFOP–1.3.3-16-2016-00001 azonosító számú, „Fogvatartottak reintegrációja” című kiemelt projekt révén valósult meg.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz 2024 a veszprémiek éve lesz a költségvetés alapján is, melyről csütörtökön dönt a közgyűlés. A Fidesz-KDNP frakciója már biztosan támogatni fogja a tervezetet. tegnap 15:04 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. tegnap 3:15 Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást köztársasági elnök Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson. 2024. február 26. 18:19 A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról 188 igen szavazattal, 6 nem ellenében elfogadta az Országgyűlés a Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló javaslatot. 2024. február 26. 18:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.