Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 1. Elza
Veszprém
0°C
2023. december 1. Elza
Veszprém
0°C

Öskün is közösségi esemény volt a negyedik gyertya meggyújtása

2022. december 19. 11:25
Hétvégén Öskün is meggyújtották a település közös adventi koszorúján a negyedik, szeretetet jelképező gyertyát.

Az ünnepi eseményre számos helyi lakos látogatott ki, akiket Ángyán Tamás, polgármester és Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője is személyesen köszöntött.

Utóbbi rövid beszédet is tartott a gyertya meggyújtása előtt, amelyben kifejtette, a négy gyertya négy jelentése közül – hit, remény, öröm, szeretet – ezt a legegyszerűbb megérteni, mégis a mindennapok mókuskerekében sokszor ez szorul leginkább a háttérbe. Kiváltképp akkor, amikor a világjárvány, a háború és a gazdasági nehézségek sújtják az emberiséget.

Ovádi Péter hozzátette: „ezekben az időkben különösen fontos, hogy keressük, kutassuk a szeretet lángját. Még akkor is, ha elsőre nehéz feladatnak tűnik, de ha szétnézünk magunk körül, hamar rájövünk, hogy valójában ott van velünk egész évben. Ezért is mondják azt: Szeretet nélkül végigélni egy életet rosszabb, mint szeretetben egy rövidke időt.”

A képviselő ezután kitért arra is, hogy az olyan erős helyi közösségek, mint amilyen Öskün is van segítenek megtalálni a mindennapokban a szeretetet és külön örült neki, hogy ilyen sokan látogattak ki a falu közös ünnepére, a gyertyagyújtásra.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat A kormány meghosszabbítja a kamatstopot mind a kis- és középvállalkozások, mind a családok számára és a diákhitel esetében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön Budapesten. tegnap 14:23 Gondoskodik a képviselő a Módszertani bölcsődéről Gondoskodik a képviselő a Módszertani bölcsődéről Miután a korábbi években a veszprémi önkormányzat felújította a Módszertani bölcsőde épületét és teljes energetikáját, valamint rendbe rakta az udvart is, az utolsó néhány hasznos eszköz beszerzésében már a belvárosi körzet önkormányzati képviselője, Bázsa Botond segített az intézménynek. tegnap 14:46 A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.  2023. november 29. 11:37 Több mint százéves hagyományt gondoltak újra a Jeruzsálemhegyen advent Több mint százéves hagyományt gondoltak újra a Jeruzsálemhegyen Pénteken kinyílik az adventi naptár első ablaka. Ma már szinte nincs olyan ember, aki gyermekként ne élte volna át a sorra nyíló ablakok izgalmát, de azt kevesen tudják, hogy az első ilyen naptár még a XIX. század közepén készült. Azóta számos formája lett, ezek közül pedig az a verzió, amit a Jeruzsálemhegyen kitaláltak valóban formabontó. 2023. november 29. 10:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.