2023. március 29.
//
Auguszta névnap

Öskün is közösségi esemény volt a negyedik gyertya meggyújtása

2022. december 19. 11:25
Hétvégén Öskün is meggyújtották a település közös adventi koszorúján a negyedik, szeretetet jelképező gyertyát.

Az ünnepi eseményre számos helyi lakos látogatott ki, akiket Ángyán Tamás, polgármester és Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője is személyesen köszöntött.

Utóbbi rövid beszédet is tartott a gyertya meggyújtása előtt, amelyben kifejtette, a négy gyertya négy jelentése közül – hit, remény, öröm, szeretet – ezt a legegyszerűbb megérteni, mégis a mindennapok mókuskerekében sokszor ez szorul leginkább a háttérbe. Kiváltképp akkor, amikor a világjárvány, a háború és a gazdasági nehézségek sújtják az emberiséget.

Ovádi Péter hozzátette: „ezekben az időkben különösen fontos, hogy keressük, kutassuk a szeretet lángját. Még akkor is, ha elsőre nehéz feladatnak tűnik, de ha szétnézünk magunk körül, hamar rájövünk, hogy valójában ott van velünk egész évben. Ezért is mondják azt: Szeretet nélkül végigélni egy életet rosszabb, mint szeretetben egy rövidke időt.”

A képviselő ezután kitért arra is, hogy az olyan erős helyi közösségek, mint amilyen Öskün is van segítenek megtalálni a mindennapokban a szeretetet és külön örült neki, hogy ilyen sokan látogattak ki a falu közös ünnepére, a gyertyagyújtásra.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
Huszonötezet dollárt nyert a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatán az Ipari Technikum. Az összegből a mechatronika és gépész szakos diákok képzésében használható szerszámokat vásároltak.
Állt 42 évet
Állt 42 évet
Kedden este búcsúztatót tartottak a V-Busz kollégái, a Haszkovó-fordulóban található 42 éves bódétól dudaszóval köszöntek el.
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Nemcsak a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz jelentős változást Veszprém vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 14 Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú új autóbusz is, amelyek március végétől, illetve májustól állnak forgalomba a térségben. 2018 óta tartó jármű-fiatalítási programjában a Volánbusz a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.
Átadták a felújított sümegi várat
Átadták a felújított sümegi várat
A sümegi vár keleti szárnya 1,1 milliárd forint uniós forrásból újult meg, és vált egész évben látogatható kulturális attrakcióvá.
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
A KEHOP-3.2.1-15-2022-00039 azonosítószámú, „A körforgásos gazdaságra vonatkozó elvek gyakorlati alkalmazásának előkészítése egyes hulladéktípusok esetében” című pályázati projekt keretében a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem együttműködési megállapodást írt alá.