Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A családi ünnep a tágabb közösségeket is összehozza

2022. december 18. 10:23
Karácsonyi ünnepségeket szerveztek több veszprémi városrészben, így a Cholnokyn és a Dózsavárosban is pénteken.

Idén is meghirdette a Cholnoky kerekasztal adventi jótékonysági akcióját. A városrészben idén a veszprémi családsegítő központnak, valamint a Vackoló állatvédő egyesületnek segítettek, az ő számukra várták a felajánlásokat a Cholnoky iskola előtt felállított faházakban. Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő, a Cholnoky kerekasztal vezetője portálunknak elmondta, az állatmenhely részére az ott lakóknak élelmiszereket, valamint pokrócokat gyűjtöttek, a családsegítőnek pedig tartósélelmiszereket és ruhákat, de érkezett számos gyermekjáték, ajándéktárgy. Az adománygyűjtés december 5. és 15. között zajlott, ennyi idő alatt két teljes faházat sikerült megtölteni adományokkal, amiket pénteken adtak át a két szervezet képviselőinek. 

A Cholnoky iskolánál péntek délután az eső ellenére is sokan összejöttek, hogy együtt ünnepeljék a karácsonyt. Az ünnepi műsorban Tímár Veronika, a Cholnoky tagóvodások, a Cholnoky iskolások, a Cholnoky Nyugdíjas Klub, az UkuDala duó – Huszti László és Bodolai Dalma – valamint a Veszprémi Petőfi Színház művészei szerepeltek.

Sótonyi Mónika elmondta: jövőre is számos közösségi programmal készül a kerekasztal a városrészben, ezekről időben tájékoztatják majd a városrész lakóit.

A Dózsavárosban a rossz idő miatt a szabadtéri programot végül az iskola épületébe költöztették, ahol a Dózsa György Általános Iskola diákjai mutatták be betlehemes műsorukat. A városrészi karácsony szervezésében az Agóra mellett a Csikász Imre Nyugdíjas Klub, a Dózsa György Általános Iskola, a Dózsa György Nyugdíjas Klub, a Dózsavárosi Baráti Kör, a Dózsavárosi Polgárőr Egyesület, a Napsugár Bölcsőde, az Őszidő Nyugdíjas Klub és a Vadvirág Körzeti Óvoda vettek részt. 

A városrészi ünnepségeken Porga Gyula polgármester is részt vett. A városvezető arról beszélt, hogy örömmel látja, amikor egy alapvetően családi ünnep a nagyobb közösségeket is összehozza. Ahogy otthon is minden családtagnak megvan a maga szerepe és feladata a karácsonyi előkészületekben, úgy a városrészi ünnepségekből is mindenki kiveszi a részét. A polgármester hangsúlyozta: a közös ünneplés azt üzeni, hogy senki nincs egyedül, mindenki számíthat szűkebb-tágabb környezetére, közösségeire.

Hozzátette: az advent a várakozás időszaka, mi itt Veszprémben pedig a karácsony előtti négyhetes várakozás mellett egy hosszabb, négyéves várakozás végére is érünk hamarosan, hiszen már csak hetek választanak el minket attól, hogy az Európa Kulturális Fővárosa címet viseljük. Porga szerint azonban ez a lehetőség is csak akkor válik ünneppé, ha – a karácsonyhoz hasonlóan – mindannyiak kivesszük a részünket belőle és magunkénak érezzük.

Hajas Bálint
Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.