Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Buszközlekedés váltotta fel Veszprém és Ajka között a vasutat

2022. december 16. 9:43 // Forrás: MTI
Veszprém és Ajka között vasút helyett távolsági buszokkal közlekedhetnek az utasok, a járművek az eddiginél sűrűbben indulnak, ezen kívül több menetrendi változás is érvénybe lépett vasárnap - közölte a Volánbusz Zrt.

Módosult néhány, Ajka és Veszprém között közlekedő autóbuszjárat útvonala, ezek kiváltják az eddigi vasúti közlekedést ezen a szakaszon. Az Ajka felől érkező távolsági buszok Veszprém vasútállomásán munkanapokon két-három óránként, csúcsidőben óránként, hétvégén pedig többnyire kétóránként biztosítanak csatlakozást a főváros felé közlekedő InterCity vonatokhoz.

Veszprém megye néhány településén a közlekedés szempontjából kedvezőtlenebb elhelyezkedésű vasútállomás helyett az autóbuszok több, jobb megközelíthetőségű megállóhelyet is érintenek. A megyeszékhelyen néhány járat végállomása módosult, az autóbusz-állomás helyett a vasútállomás szomszédságában lévő buszmegállóba érkeznek és onnan is indulnak a járművek.

Márkó, Herend, Városlőd, Városlőd-Kislőd településeken a szerény utasforgalom miatt kizárólag a turisztikai időszakban, azaz március 11. és november 1. közötti hétvégeken és ünnepnapokon közlekednek a vonatok.

Módosult a megyében egyes autóbusz-megállóhelyek elnevezése is a menetrendekben. A társaság arra kéri az utasokat, hogy az utazás megkezdése előtt használjanak útvonaltervezőt és indulás előtt tájékozódjanak a volanbusz.hu oldalon.

vehir.hu
további cikkek
Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat parkolás Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat Már bontogatja szárnyait az az új rendszer, ami hamarosan lényegesen megkönnyíti a belvárosi parkolást Veszprémben. Ráadásul nem csak a parkolóhelykeresés kálváriáját csökkenti majd, hanem a környezetszennyezés elleni törekvésekben is nagy előrelépés lesz. A parkolásirányítási rendszernek már az élespróbája zajlik, eközben néztük át a működését az üzemeltető VKSZ Zrt. szakembereivel. 2023. november 23. 21:10 Vonattal ütközött egy autó Bakonygyiróton, késések a Győr-Veszprém vasútvonalon Vonattal ütközött egy autó Bakonygyiróton, késések a Győr-Veszprém vasútvonalon Vonattal ütközött egy autó Bakonygyiróton, a vasútállomás közelében, ezért Veszprémvarsány és Bakonyszentlászló között szünetel a vonatforgalom, a Győr-Veszprém vonalon késésekre kell számítani csütörtök délelőtt. 2023. november 23. 9:42 További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben Elsősorban a lakossági igényekre reagálva döntött a város, hogy saját forrásból hol folytatja az útfelújításokat. A képviselők és az alpolgármester azt ígérték, hogy jövő év május közepéig elkészülnek ezek. 2023. november 15. 12:12 A hétvégén nem indít és nem fogad vonatokat a Déli pályaudvar A hétvégén nem indít és nem fogad vonatokat a Déli pályaudvar Komplex karbantartás miatt nem indít és nem fogad vonatokat a budapesti Déli pályaudvaron november első hétvégéjén, szombaton és vasárnap - közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján szerdán. 2023. november 1. 12:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.