Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C

Egy indiai fiatalember Veszprémből próbálja meg jobbá tenni a világot

2022. december 14. 14:53
Van egy Veszprémben élő és a Pannon Egyetemen tanuló indiai fiatalember, aki Magyarországon töltött idejét nem csak az egyetemi előadókban, vagy a város valamelyik szórakozóhelyén tölti, hanem formabontó akcióival igyekszik ráirányítani a figyelmet sokak számára fontos témákra, miközben a magyar fiataloknak is szeretne segíteni. Vishal Kaushik most egy országkörüli bicikliútra indult a magyar télben, nem csak saját határainak feszegetése miatt.

Vishal Kaushiket nehéz lenne egy szóval bemutatni. Marketingszakember, influencer, utazóblogger, fotós, emberi jogi aktivista, környezetvédő… ezek mind igazak rá, de talán legjobb, ha úgy utalunk rá, mint életművész.

A 21 éves, Új-Delhiből származó fiatalember a Stipendium Hungaricum program keretében van a Pannon Egyetem; ez a program az, amit a magyar kormány indított annak érdekében, hogy a hazai felsőoktatás még nemzetközibbé váljon.

Vishal Kaushik marketinget hallgat, de ahogy a felvezetőben is említettük, fiatal éveit annál sokkal tartalmasabban éli meg, hogy kizárólag az egyetemi előadásokat látogassa.

Ahogy ő fogalmaz, szenvedélyei megélésével és ezek bemutatásával abban is szeretne segíteni, hogy a világ jobb hely legyen. Fiatal kora ellenére már számos országba eljutott – jelenleg Magyarországgal ismerkedik – eközben pedig nem csupán a különböző városokat és kultúrákat fedezi fel, ő abban hisz, hogy az emberek megismerésével, az emberi kapcsolatok kialakításával lehet valóban felfedező valaki.

Mindeközben pedig olyan fontos témákra igyekszik felhívni a figyelmet, mint amilyen a környezettudatosság is, Vishal viszont nem csak beszél róla – habár ez is fontos és a későbbiekben még szóba kerül – hanem tesz is érte.

Most például egy országkörüli kerékpártúrára indul, egészen pontosan december 20-án startol, hogy aztán Veszprémből elindulva körbejárja Magyarországot, Pécsen, Békéscsabán, Nyíregyházán, Budapesten át vissza a kiindulási pontba.

Idén nyáron már volt egy hasonló akciója, most viszont a magyar tél kihívásaival is szembe fog nézni, ezzel az extrém kihívás teljesítésével pedig szeretné ráirányítani a figyelmet a környezettudatos közlekedésre és általánosan a környezetvédelemre.

Vishal az útja során még szakít időt arra is, hogy másik szenvedélyével, a jógázással és meditációval is megismertesse azokat az embereket, akikkel találkozik majd és befogadóak erre, a gyerekeket pedig angolul szeretné tanítani, így a tettek mellett a szavak erejét is felhasználva a céljai eléréséhez.

A kihívást, amit saját magának alkotott meg úgy nevezte el, hogy „Tekerj a jövőbe!” Ő maga egyébként aktívan együtt él Veszprémmel, követi az Európa Kulturális Fővárosa program eseményeit, többek közt ezért is választotta a mostani időszakot, 2023 elejét a túrájának, hogy még nagyobb figyelmet kapjon a város és annak jövőképe.

Az útja során rendszeresen posztol majd a közösségi médiában, így Magyarországról még több információt eljuttatva más nációk tagjaihoz, ahogy pedig ő fogalmazta meg: „Az emberek őt idővel elfelejtik, de emlékezni fognak Magyarországra.”

Ami pedig az ő saját élményeit illeti, Vishal abban a szellemben teszi mindezt, hogy „az emberek az éveket elfelejtik, de emlékezni fognak a pillanatokra.”

 

Képek: Instagram - travelwithaglobetrotter 

vehir.hu
további cikkek
„Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. tegnap 21:45 Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. 2024. június 14. 20:49 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! Péntek délelőtt tartották meg a már hagyományosnak számító, sorban az ötödik véradók világnapi faültetést, melyet a Magyar Vöröskereszt 2020-ban indított. Budapest, Esztergom, Székesfehérvár és Szolnok után Veszprém belvárosában, a Szent Kálvária-domb melletti zöld területen ültették el a szimbolikus jelentésű vérszilvafát, melynek mélyvörös színe egész évben emlékeztet minket a véradás fontosságára. tegnap 14:40 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. 2024. június 14. 14:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.