2023. március 30.
//
Zalán névnap

Egyetemisták sétáltathatják a menhelyen gondozott kutyákat

A testnevelésóra kereteiben nyílik lehetőségük az állatmenhelyeken élő kutyákkal foglalkozni a Pannon Egyetem hallgatóinak.

A hallgatói kezdeményezést felkarolta az Testnevelési és Sport Intézet és a Pannon Egyetem vezetése is. Mint azt Csillag Zsolttól, az egyetem kancellárjától megtudtuk, az egyetemen a mai napig kötelező a testnevelés, ennek keretében több mint ötven sportág közül választhatnak a hallgatók – ez a lista egészült ki a kutyafuttatással, vagyis a fiatalok testnevelés aláírásért cserébe segédkezhetnek az állatok ellátásában. 

Az Állatvédő Egyesület telephelyén teljes kapacitással dolgoznak, nyolc kutyát gondoznak, így elkél a segítség – mondta el Böröczky Veronika, az egyesület elnöke. Hozzátette: az állatoknak is jót tesz, ha több emberrel érintkeznek, a menhely dolgozóinak is nagy segítség, ha a kutyasétáltatásra szánt időt egyéb munkálatokra is fordíthatják, és persze a hallgatók egészségét is erősíti, ha kint, a város szélén, tiszta, friss levegőn mozoghatnak.

Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos megköszönte a hallgatóknak az ötletet és az egyetemnek a nyitott hozzáállást. Mint mondta, ha a jelenlegi fiatalok így állnak a kérdéshez, talán a jövőben az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek is kevesebb feladatuk lesz. Hozzátette: bízik abban, hogy a veszprémi példát az országban másutt is követik majd.

Az egyetemisták adománygyűjtéssel is segítettek az egyesületnek.

Schöngrundtner Tamás

További cikkek

25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
Huszonötezet dollárt nyert a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatán az Ipari Technikum. Az összegből a mechatronika és gépész szakos diákok képzésében használható szerszámokat vásároltak.
Állt 42 évet
Állt 42 évet
Kedden este búcsúztatót tartottak a V-Busz kollégái, a Haszkovó-fordulóban található 42 éves bódétól dudaszóval köszöntek el.
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Nemcsak a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz jelentős változást Veszprém vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 14 Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú új autóbusz is, amelyek március végétől, illetve májustól állnak forgalomba a térségben. 2018 óta tartó jármű-fiatalítási programjában a Volánbusz a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.
Átadták a felújított sümegi várat
Átadták a felújított sümegi várat
A sümegi vár keleti szárnya 1,1 milliárd forint uniós forrásból újult meg, és vált egész évben látogatható kulturális attrakcióvá.
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
A KEHOP-3.2.1-15-2022-00039 azonosítószámú, „A körforgásos gazdaságra vonatkozó elvek gyakorlati alkalmazásának előkészítése egyes hulladéktípusok esetében” című pályázati projekt keretében a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem együttműködési megállapodást írt alá.