Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egyetemisták sétáltathatják a menhelyen gondozott kutyákat

2022. december 13. 14:15 // Forrás: Fotók: Ovádi Péter / Facebook
A testnevelésóra kereteiben nyílik lehetőségük az állatmenhelyeken élő kutyákkal foglalkozni a Pannon Egyetem hallgatóinak.

A hallgatói kezdeményezést felkarolta az Testnevelési és Sport Intézet és a Pannon Egyetem vezetése is. Mint azt Csillag Zsolttól, az egyetem kancellárjától megtudtuk, az egyetemen a mai napig kötelező a testnevelés, ennek keretében több mint ötven sportág közül választhatnak a hallgatók – ez a lista egészült ki a kutyafuttatással, vagyis a fiatalok testnevelés aláírásért cserébe segédkezhetnek az állatok ellátásában. 

Az Állatvédő Egyesület telephelyén teljes kapacitással dolgoznak, nyolc kutyát gondoznak, így elkél a segítség – mondta el Böröczky Veronika, az egyesület elnöke. Hozzátette: az állatoknak is jót tesz, ha több emberrel érintkeznek, a menhely dolgozóinak is nagy segítség, ha a kutyasétáltatásra szánt időt egyéb munkálatokra is fordíthatják, és persze a hallgatók egészségét is erősíti, ha kint, a város szélén, tiszta, friss levegőn mozoghatnak.

Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos megköszönte a hallgatóknak az ötletet és az egyetemnek a nyitott hozzáállást. Mint mondta, ha a jelenlegi fiatalok így állnak a kérdéshez, talán a jövőben az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek is kevesebb feladatuk lesz. Hozzátette: bízik abban, hogy a veszprémi példát az országban másutt is követik majd.

Az egyetemisták adománygyűjtéssel is segítettek az egyesületnek.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. tegnap 13:48 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. tegnap 13:01 A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Hétvezér A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Novák Katalin lemondásával elvesztett valamit a politikai közélet, amit Sulyok Tamás valószínűleg sosem fog tudni pótolni. Cserébe ő képes adni valamit, amit viszont Novák nem tudott volna. Sólyom László szellemisége újra bejárhatja a Sándor-palota termeit, miközben a politikai show-tól elbúcsúzhatunk. Véleménycikk a csütörtöki balatonalmádi bejelentésről. tegnap 14:17 Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat közélet Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat 2014 óta hivatalosan is február 19. a magyar ápolók napja, annak emlékére, hogy ezen a napon született Magyarország első főápolója, a hazai ápolás fejlődésének kiemelkedő alakja, Kossuth Zsuzsanna. A jeles nap alkalmából a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház egy rövid ünnepség keretei közt köszöntötte egészségügyi szakdolgozóit és ismerte el mindennapos áldozatos munkájukat.   tegnap 11:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.