Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C

Jendrás és közgázos diákok közösen hangolódnak az ünnepekre

2022. december 12. 16:20
A tanárok és diákok részvételével közös adventi műsorokkal kedveskednek egymásnak a jendrassikos és közgázos diákok. A két iskola jelenleg egy épületben működik Veszprémben, a fenntartó Veszprémi Szakképzési Centrum ezzel is jelentős költségeket spórol meg az energiaválság idején, a kényszerhelyzetet viszont közösségépítésre is tudja használni a két intézmény.

Hétfőn már harmadik alkalommal gyűltek össze a Veszprém Szakképzési Centrum két iskolájának, a Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikumnak, valamint a Jendrassik-Venesz Technikumnak a diákjai és pedagógusai utóbbi intézmény aulájában, hogy különböző karácsonyi műsorszámokkal szórakoztassák egymást az adventi időszakban.

Az előadások ötletét nemrég a Jendrassik-Venesz Technikumban életre hívott „Támogató iskola” projekt csapata fogalmazta meg először és Mártony Zsuzsanna vezetésével valósították meg, ebben a projektben a diákok és tanárok közösen szerveznek olyan programokat, amelyek mind a pedagógusoknak, mind a diákoknak segítenek a közösségépítésében és a hétköznapi monotonitáson való túllépésben.

Ráadásul jelenleg a két iskola egy épületben, a Március 15. utcai Jendrassikban működik, a fenntartó így igyekszik az energiaválság okozta pluszköltségeket visszafogni, a mostani helyzet pedig lehetőséget teremtett a fiatalok közösségépítésére.

Szabó Zoltán, a VSZC Jendrassik-Venesz Technikum igazgatója rövid köszöntőjében úgy fogalmazott, az adventi időszaknak a fele már eltelt, de még elég idő van, hogy mindenki felkészítse a lelkét az ünnepre és bepótolja azt, amivel eddig elmaradt.

Az adventi műsorok egyébként már az első gyertya meggyújtásakor elkezdődtek december elején és azóta minden hétfőn rövid, 15-20 perces programokkal lépnek fel a diákok és oktatók egymás előtt, nem volt ez másképpen a harmadik vasárnapot követő tanítási napon sem.

Ez alkalomból négy előadást láthattak az iskola aulájában, Kerti Lili, jendrás diák Sík Sándor, A napkeleti bölcsek című versét adta elő, majd Kuti Gergely, közgázos diák a Ha hallod a harangok hangját című dalt énekelte el.

Utána Nagy Noel Nody előadásában hallhatták az összegyűltek Assisi Szent Ferenc imáját, végül az egyik közgázos oktató, Nagy Péter a Lekapcsolom a villanyt a fejemben című dalt adta elő gitárkísérettel.

Az ünnepséget hétfőn megtekintette Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja és Kavalecz Gábor, főigazgató is, utóbbi portálunknak elmondta, igyekeznek nem csak különálló iskolákban gondolkodni, hanem centrum szinten dolgozni azért, hogy minden hozzájuk tartozó iskolában megteremtsék a magas szintű oktatást és a jó közösségi életet, ebben a nehezebb időszakban pedig az ilyen kezdeményezések sokat segítenek ebben a céljukban.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
„Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. tegnap 21:45 Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. 2024. június 14. 20:49 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! Péntek délelőtt tartották meg a már hagyományosnak számító, sorban az ötödik véradók világnapi faültetést, melyet a Magyar Vöröskereszt 2020-ban indított. Budapest, Esztergom, Székesfehérvár és Szolnok után Veszprém belvárosában, a Szent Kálvária-domb melletti zöld területen ültették el a szimbolikus jelentésű vérszilvafát, melynek mélyvörös színe egész évben emlékeztet minket a véradás fontosságára. tegnap 14:40 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. 2024. június 14. 14:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.