2023. június 7.
//
Róbert névnap

Jendrás és közgázos diákok közösen hangolódnak az ünnepekre

A tanárok és diákok részvételével közös adventi műsorokkal kedveskednek egymásnak a jendrassikos és közgázos diákok. A két iskola jelenleg egy épületben működik Veszprémben, a fenntartó Veszprémi Szakképzési Centrum ezzel is jelentős költségeket spórol meg az energiaválság idején, a kényszerhelyzetet viszont közösségépítésre is tudja használni a két intézmény.

Hétfőn már harmadik alkalommal gyűltek össze a Veszprém Szakképzési Centrum két iskolájának, a Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikumnak, valamint a Jendrassik-Venesz Technikumnak a diákjai és pedagógusai utóbbi intézmény aulájában, hogy különböző karácsonyi műsorszámokkal szórakoztassák egymást az adventi időszakban.

Az előadások ötletét nemrég a Jendrassik-Venesz Technikumban életre hívott „Támogató iskola” projekt csapata fogalmazta meg először és Mártony Zsuzsanna vezetésével valósították meg, ebben a projektben a diákok és tanárok közösen szerveznek olyan programokat, amelyek mind a pedagógusoknak, mind a diákoknak segítenek a közösségépítésében és a hétköznapi monotonitáson való túllépésben.

Ráadásul jelenleg a két iskola egy épületben, a Március 15. utcai Jendrassikban működik, a fenntartó így igyekszik az energiaválság okozta pluszköltségeket visszafogni, a mostani helyzet pedig lehetőséget teremtett a fiatalok közösségépítésére.

Szabó Zoltán, a VSZC Jendrassik-Venesz Technikum igazgatója rövid köszöntőjében úgy fogalmazott, az adventi időszaknak a fele már eltelt, de még elég idő van, hogy mindenki felkészítse a lelkét az ünnepre és bepótolja azt, amivel eddig elmaradt.

Az adventi műsorok egyébként már az első gyertya meggyújtásakor elkezdődtek december elején és azóta minden hétfőn rövid, 15-20 perces programokkal lépnek fel a diákok és oktatók egymás előtt, nem volt ez másképpen a harmadik vasárnapot követő tanítási napon sem.

Ez alkalomból négy előadást láthattak az iskola aulájában, Kerti Lili, jendrás diák Sík Sándor, A napkeleti bölcsek című versét adta elő, majd Kuti Gergely, közgázos diák a Ha hallod a harangok hangját című dalt énekelte el.

Utána Nagy Noel Nody előadásában hallhatták az összegyűltek Assisi Szent Ferenc imáját, végül az egyik közgázos oktató, Nagy Péter a Lekapcsolom a villanyt a fejemben című dalt adta elő gitárkísérettel.

Az ünnepséget hétfőn megtekintette Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja és Kavalecz Gábor, főigazgató is, utóbbi portálunknak elmondta, igyekeznek nem csak különálló iskolákban gondolkodni, hanem centrum szinten dolgozni azért, hogy minden hozzájuk tartozó iskolában megteremtsék a magas szintű oktatást és a jó közösségi életet, ebben a nehezebb időszakban pedig az ilyen kezdeményezések sokat segítenek ebben a céljukban.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Nyitott udvar – művészeti piknik a Lovassyban – június 15.
Nyitott udvar – művészeti piknik a Lovassyban – június 15.
A Lovassy László Gimnázium közössége nyitottsággal, barátsággal vár minden jelenlegi és volt lovassyst, vetésist, dlsb-st, szülőket, érdeklődőket a családbarát művészeti piknikükre.
Magyarországon is érzékelték a romániai földrengést
Magyarországon is érzékelték a romániai földrengést
A magyarországi lakosság is érzékelte a kedd este Romániában, Arad közelében bekövetkezett földrengést - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium az MTI-vel.
Harminc éve csak növekszik a veszprémi cég
Harminc éve csak növekszik a veszprémi cég
Idén van a harmincadik évfordulója annak, hogy a német Continental autóipari vállalat megalapította veszprémi gyárát. Az évtizedek alatt a cég együtt változott az ipari trendekkel, de valahogy mindig sikerült elérni azt, hogy ne térjenek le a fejlődő pályáról. Kedden délelőtt a cég születésnapi ünnepségén erről is beszéltek a hazai és németországi vezetők, valamint elhangzott, hogy mi a szerepe a Continentalnak abban, hogy Veszprémnek a sport- és kukturális élete is folyamatosan fejlődik.
Hatalmas fake news volt a veszprémi perverz csúszda
Hatalmas fake news volt a veszprémi perverz csúszda
Talán egy jó hecc, talán az ostobaság, vagy szándékos félrevezetés állt amögött, amikor a napokban végigsöpört a veszprémi internetes fórumokon a város legújabb játszóterének képe, ahol finoman szólva egy csúszda megszentségtelenített egy mászókát. Spoiler: úgy kamu az egész, ahogy van, már ami a veszprémi vonatkozását illeti. A csúszda tényleg létezett valahol.
Látványos újítás miatt volt félpályás lezárás a Viadukton
Látványos újítás miatt volt félpályás lezárás a Viadukton
Megkapja a neki járó fényt Veszprém egyik ikonikus látványossága, a Viadukt, de mellette a Városháza, a Tűztorony és a Hősök kapuja is fényesebb lesz hamarosan.