Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Jendrás és közgázos diákok közösen hangolódnak az ünnepekre

2022. december 12. 16:20
A tanárok és diákok részvételével közös adventi műsorokkal kedveskednek egymásnak a jendrassikos és közgázos diákok. A két iskola jelenleg egy épületben működik Veszprémben, a fenntartó Veszprémi Szakképzési Centrum ezzel is jelentős költségeket spórol meg az energiaválság idején, a kényszerhelyzetet viszont közösségépítésre is tudja használni a két intézmény.

Hétfőn már harmadik alkalommal gyűltek össze a Veszprém Szakképzési Centrum két iskolájának, a Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikumnak, valamint a Jendrassik-Venesz Technikumnak a diákjai és pedagógusai utóbbi intézmény aulájában, hogy különböző karácsonyi műsorszámokkal szórakoztassák egymást az adventi időszakban.

Az előadások ötletét nemrég a Jendrassik-Venesz Technikumban életre hívott „Támogató iskola” projekt csapata fogalmazta meg először és Mártony Zsuzsanna vezetésével valósították meg, ebben a projektben a diákok és tanárok közösen szerveznek olyan programokat, amelyek mind a pedagógusoknak, mind a diákoknak segítenek a közösségépítésében és a hétköznapi monotonitáson való túllépésben.

Ráadásul jelenleg a két iskola egy épületben, a Március 15. utcai Jendrassikban működik, a fenntartó így igyekszik az energiaválság okozta pluszköltségeket visszafogni, a mostani helyzet pedig lehetőséget teremtett a fiatalok közösségépítésére.

Szabó Zoltán, a VSZC Jendrassik-Venesz Technikum igazgatója rövid köszöntőjében úgy fogalmazott, az adventi időszaknak a fele már eltelt, de még elég idő van, hogy mindenki felkészítse a lelkét az ünnepre és bepótolja azt, amivel eddig elmaradt.

Az adventi műsorok egyébként már az első gyertya meggyújtásakor elkezdődtek december elején és azóta minden hétfőn rövid, 15-20 perces programokkal lépnek fel a diákok és oktatók egymás előtt, nem volt ez másképpen a harmadik vasárnapot követő tanítási napon sem.

Ez alkalomból négy előadást láthattak az iskola aulájában, Kerti Lili, jendrás diák Sík Sándor, A napkeleti bölcsek című versét adta elő, majd Kuti Gergely, közgázos diák a Ha hallod a harangok hangját című dalt énekelte el.

Utána Nagy Noel Nody előadásában hallhatták az összegyűltek Assisi Szent Ferenc imáját, végül az egyik közgázos oktató, Nagy Péter a Lekapcsolom a villanyt a fejemben című dalt adta elő gitárkísérettel.

Az ünnepséget hétfőn megtekintette Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja és Kavalecz Gábor, főigazgató is, utóbbi portálunknak elmondta, igyekeznek nem csak különálló iskolákban gondolkodni, hanem centrum szinten dolgozni azért, hogy minden hozzájuk tartozó iskolában megteremtsék a magas szintű oktatást és a jó közösségi életet, ebben a nehezebb időszakban pedig az ilyen kezdeményezések sokat segítenek ebben a céljukban.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Megújult a közkedvelt belvárosi pizzéria Megújult a közkedvelt belvárosi pizzéria Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozathoz kapcsolódóan, az „Utcakép Fejlesztési Program” pályázati felhívása keretében újult meg a közkedvelt belvárosi pizzéria. ma 11:58 A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.  tegnap 11:37 Több mint százéves hagyományt gondoltak újra a Jeruzsálemhegyen advent Több mint százéves hagyományt gondoltak újra a Jeruzsálemhegyen Pénteken kinyílik az adventi naptár első ablaka. Ma már szinte nincs olyan ember, aki gyermekként ne élte volna át a sorra nyíló ablakok izgalmát, de azt kevesen tudják, hogy az első ilyen naptár még a XIX. század közepén készült. Azóta számos formája lett, ezek közül pedig az a verzió, amit a Jeruzsálemhegyen kitaláltak valóban formabontó. tegnap 10:01 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. 2023. november 28. 15:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.