Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Látványos musicalshow érkezik Veszprémbe Tesla életéről

2022. december 9. 10:46
A Nikola Tesla – Végtelen Energia című musicalshowt a Veszprém Aréna Sport és Rendezvényközpontban láthatják az év végén, pontosan december harmincadikán. Az erről szóló sajtótájékoztatón szerdán az alkotók részletesen beszámoltak.

Az országos turnézáró egyben az év zárása is, amit nem lehetne hangulatosabban zárni, mint egy grandiózus előadással, amely nagyszabású látványvilágával, és a hazai színházi élet kiemelkedő szereplőivel már meghódította az országot. Mi több, nemzetközi porondon is megmérettetett, ugyanis a darabra egyre több a nemzetközi érdeklődő.

A produkció a XX. század legnagyobb felfedezőjéről szól, Nikola Tesla életútjának mozgalmas pillanatai elevenednek meg a színpadon. A nagyszabású előadásban a legmodernebb technikai elemek alkalmazásával idézik meg a korszakot.

Vona Tibor, a darab producere, kreatív ötletgazdája úgy fogalmazott, évtizedek óta izgatja Tesla élete, és a korszak amelyben élt. A musicalt még a járvány előtt mutatták be, a nagyobb szünet után pedig töretlen sikerrel járta és járja az országot.

Vona TiborVona Tibor

A zeneszerző Sebestyén Áronnak ez élete első musicalje, mint kifejtette, külön kihívást jelentett számára, hogy a zene összhangban legyen a látvánnyal, de úgy érzi, sikerült elérni a kellő összhatást, s már-már moziélményben részesülhet az, aki megnézi az előadást, hiszen mind hangban, mind pedig látványban idézi annak hangulatát.

Sebestyén ÁronSebestyén Áron

A darab írója, Egressy Zoltán munkája közben külön figyelt arra, hogy ne legyen túl tudományos, didaktikus a szöveg, hanem egy fordulatokkal teli, tartalmas produkció szülessen. Egressy kiemelte, rendkívül jó csapattal dolgozhatott együtt. A darab rendezője Radó Denise, a dalszövegekért Müller Péter Sziámi felelt, a koreográfiát pedig Szabó Anikó állította össze. A vizuális látványvilágot a Forward Productions csapata, a jelmezek egyedi hangulatiságát Kiss Márk jegyzi.

Egressy ZoltánEgressy Zoltán

Tesláról ismeretes, hogy szerb származású, ugyanakkor sok ponton kötődött Magyarországhoz, például első munkahelyét országunkban kapta, de számos barátság is hazánkhoz fűzte a tudóst. A két felvonásos zenés darab új oldaláról mutatja be a mára már közismert név mögött rejtőző zseni életének rejtélyeit.

További részleteket itt olvashat az előadásról.

Szabó Eszter
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.