Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Megszerezte első pontját a Balatonfüred

2022. december 6. 23:37 // Forrás: MTI
A Balatonfüred 30-30-as döntetlent játszott az osztrák Alpla Hard otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában, kedden.

Eredmény, csoportkör, 5. forduló, C csoport:
Alpla HC Hard (osztrák)-Balatonfüredi KSE 30-30 (14-15)
lövések/gólok:
52/30, illetve 45/30
gólok hétméteresből: 1/0, illetve 7/6
kiállítások: 8, illetve 8 perc

A vendégek keretéből Bóka Bendegúz, Hornyák Péter, Bősz Levente, Dejan Malinovic, Szöllősi Balázs és Vajda Huba is hiányzott.

Stevan Sretenovic góljainak köszönhetően jól kezdett a BKSE, majd fordítottak az osztrákok, erre pedig egy 4-1-es füredi sorozat következett. A hazaiak igyekeztek gyorsan kézilabdázni, a mindössze 11 mezőnyjátékossal érkezett vendégek viszont lassították saját támadásaikat. Ezután is felváltva vezettek a csapatok, a meccs színvonalán pedig meglátszott, hogy pont nélküli együttesek találkoztak egymással.

Fotó: ehfel.eurohandball.comFotó: ehfel.eurohandball.com

A Balatonfüred egy góllal vezetett a szünetben, a folytatásban pedig Andó Arián állt a kapuba, ami remek döntésnek bizonyult, mert bravúros védéseire alapozva 25-22-re ellépett csapata, de ekkor még a meccs negyede hátra volt. A háromgólos vezetés nem nyugtatta meg a magyarokat, sőt kapkodóvá vált a játékuk. Egy 4-1-es sorozattal egyenlített a Hard, amely két perccel a vége előtt emberelőnybe került. Andó büntetőt védett, Varga Márton betalált, és már csak húsz másodperc volt hátra, amikor Luca Raschle beállította a végeredményt. A slusszpoén a vendégeké lehetett volna, de Sretenovic időn túli szabaddobásból a kapufát találta el.

Füredi oldalon Milan Gostovic kilenc, Stevan Sretenovic hét gólt szerzett, Andó Arián 11, Tóth Mihály három lövést védett. A hazaiaknál Luca Raschle nyolc, Nico Schnabl hét találattal zárt.

Egy hét múlva az egy döntetlennel és négy vereséggel álló Balatonfüred ugyanezt az osztrák csapatot fogadja, az egy sikerrel, egy döntetlennel és három vereséggel rendelkező Ferencváros a német Flensburg-Handewitt vendége lesz, az egy győzelemmel és négy vereséggel álló Fejér B.Á.L.-Veszprém pedig a szlovák Tatran Presov otthonában folytatja szereplését.

Korábban:

A csoport:
Fejér B.Á.L.-Veszprém - Tatran Presov (szlovák) 30-28 (13-16)

B csoport:
Ferencvárosi TC-Valur Reykjavík (izlandi) 33-33 (14-18)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.