Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
0°C
2024. március 19. József
Veszprém
0°C

Helyi gyermekek írtak szlogeneket a V-Busznak

2022. december 3. 16:34
Menő, ha már suliba nem kísér az anyukád, gyere a megállóba, várunk a barátokkal. Ne lógjál a Facebook-on, utazzál V-Buszon!

Ilyen és ehhez hasonló szlogenek érkeztek be veszprémi és környékbeli kisiskolásoktól és óvodásoktól a V-Busz, valamint a Kukkantó Baráti Kör Egyesület közös ötletpályázatára, amellyel a helyi közösségi közlekedést szerették volna népszerűsíteni, ám marketingügynökségek helyett a gyermeki kreativitásra bízva az ötletelést.

A pályázat eredményhirdetését szombaton délután tartották a belvárosi karácsonyi vásárban, ahol Polgári István, a V-Busz ügyvezetője rövid köszöntőjében elmondta, a V-Busz az elmúlt egy évben amellett, hogy lecserélte a teljes járműflottáját vadonatúj buszokra, valamint júniusban elektromos buszok is érkeztek Veszprémbe, több másik szemléletformáló programmal is igyekezett népszerűsíteni a közösségi közlekedést, mint környezettudatos közlekedési formát. Tavasszal rajzpályázatot szerveztek, ősszel pedig az Autómentes nap programjaiba kapcsolódtak be.

Polgári IstvánPolgári István

Ezekhez kapcsolódott a mostani szlogenpályázat, amelyben ismét a Kukkantó Egyesület volt a segítségükre.  A feladat nem volt bonyolult, ám annál több kreativitást igényelt: a V-Buszhoz, valamint a buszozáshoz kapcsolódóan vártak ötletes szlogeneket, rövid verseket.

Az ügyvezetőtől megtudtuk, több, mint 30 gyermek 50 pályamunkát adott be a pályázatra. A V-Busz és a Kukkantó Egyesület az összes indulót jutalmazta apró ajándékokkal, amelyeket szombaton adtak át a vásárban, a legfrappánsabbak pedig értékes tárgyi ajándékokat is kaptak, amellett, hogy Mikuláshoz közeledve a Kukkantó Egyesület jóvoltából több édességgel teli csomag is gazdára lelt.

Polgári István megjegyezte, néhány szlogenből és versből leképeződött egy átlagos veszprémi család reggeli rutinja is, néha vicces formában:

Kocsi helyett busz, nem hagy le a strucc.

Anya haja égnek áll, ha autóval megyünk, mert parkolót nem talál.

Az eredményhirdető után Somody Zsuzsától, a Kukkantó Baráti Kör Egyesület elnökétől megtudtuk, a legjobbnak ítélt verseket hamarosan a Veszprém TV-ben stúdióminőségben is rögzítik, ezek pedig a tervek szerint januártól hallhatóak lesznek a veszprémi járatokon is.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17 LMP: jól teljesít a helyi közösségi közlekedés, de nőhetne az utasszám LMP: jól teljesít a helyi közösségi közlekedés, de nőhetne az utasszám Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Haszkovó utcai buszmegállóban, hogy beszámoljon a közösségi közlekedést érintő javaslatairól. 2024. január 26. 17:21 A diákok mellett a kismamák is egy vonaljegy áráért vehetnek bérletet februártól A diákok mellett a kismamák is egy vonaljegy áráért vehetnek bérletet februártól Utazási kedvezményekről döntött a közgyűlés csütörtökön, és megpecsételődött a hulladékszállítást végző VHK Nonprofit Kft. sorsa is. Összefoglalónk az év utolsó képviselő-testületi üléséről. 2023. december 14. 15:49 Két kerékkel a belvárosba - újabb V-bike állomás a vasútnál Két kerékkel a belvárosba - újabb V-bike állomás a vasútnál Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat egyik legfontosabb eleme a közösségi közlekedés fejlesztése volt Veszprémben, amelyben az önkormányzati tulajdonú V-busz Kft. kiemelkedő partnerként vett részt. A V-busz Kft. idei sikertörténete a V-bike közbringa-rendszer elindítása volt júliusban, kedd délután pedig átadták a tizenegyedik gyűjtőállomást is.   2023. december 12. 17:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.