2023. február 1.
//
Ignác névnap

Közel nyolcszáz diák látogatott el a Pannon Egyetem nyílt napjára

2022. december 2. 14:32
Pannon Egyetem
A Pannon Egyetem szerdán rendezte meg hagyományosnak számító nyílt napját a B épület aulájában, ahová a középiskolai diákokat, tanárokat, illetve a szülőket is várták. Több mint hétszázötvenen vettek részt a programokon.

A látogatók a rendezvény keretein belül az egyetem széles képzési palettáját ismerhették meg, valamint kari és szaktájékoztatókon, illetve laborlátogatásokon is részt vehettek. A Karrier Központ munkatársai a pályaorientációs tanácsadáson túl, ingyenes karrierorientációs tesztekkel is segítették a középiskolás tanulók felsőoktatási választását.

Barna Katalin, a Pannon Egyetem oktatási rektorhelyettese köszöntőjében örömét fejezte ki, amiért ilyen sok érdeklődő diák látogatott el a rendezvényre, illetve kiemelte, a HVG általános felsőoktatási rangsorában az intézmény a tizedik helyet érdemelte ki, míg oktatói kiválóság tekintetében az ország második legjobb egyetemént megelőzte fővárosi vetélytársait.

A fiatalok, illetve kísérőik a szakok megismerésén túl a megváltozott felsőoktatási pontszámítási rendszert Gál Balázs oktatási igazgatója segítségével ismerhették meg.

Az egyetem a duális partnereivel együtt készült a rendezvényre, a témában Utasi Anett, a Duális Képzési Központ igazgatója tartott előadást, a B épület első emeletén pedig arra is volt lehetőség, hogy a fiatalok az egyetem 25 céges partnerével is találkozzanak.

A nyílt napra Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok és junior világbajnok magyar úszó is ellátogatott, aki jelenleg a Pannon Egyetem hallgatója. A helyszíni beszélgetés során megosztotta tapasztalatait arról, hogy a nemzetközi és világversenyeken mekkora figyelmet kap a fenntarthatóság. Kiderült róla az is, magánemberként odafigyel arra, hogy a mindennapokban minél tudatosabban, fenntarthatóbban éljen. Kristóf azt is elmondta, elsődleges célja jelenleg, hogy elvégezze a villamosmérnök szakot és lediplomázzon.

Az egyetem által kínált szakok standjaihoz a diákok kész tervekkel érkeztek, legtöbbjük már most pontosan tudta, milyen diplomát szeretne a jövőben. Az általános felvételi eljárásban jelentkező diákok 2023. február 15-ig adhatják be jelentkezésüket az általuk választott felsőoktatási intézménybe.

A Pannon Egyetem 2023. január 12. és 14. között központi helyen lesz megtalálható a 23. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon Budapesten, ahol még több izgalmas programmal, látványos bemutatóval és informatív előadásokkal várják az érdeklődő diákokat.

Fotó: Pannon Egyetem

vehir.hu

További cikkek

Navracsics Tibor: nehéz időket él Európa
Navracsics Tibor: nehéz időket él Európa
Európai polgárok nélkül nem létezhet Európa, és létre kell jönnie egy olyan európai belpolitikának, amely nem pusztán az európai intézményeket jelenti, hanem képviseli az európai embereket is - hangoztatta a területfejlesztési miniszter egy szakmai konferencián hétfőn Budapesten.
Gerstmár az út- és járdafelületek javítását sürgeti a Jutasi egy részén
Gerstmár az út- és járdafelületek javítását sürgeti a Jutasi egy részén
Gerstmár Ferenc szerint sürgető az út- és járdafelületek javítása, valamint a közvilágítás bővítése a Jutasi úti lakótelep északkeleti részén. Erről tartott sajtótájékoztatót kedd délelőtt.
Nem csak az EKF nyitóünnepsége miatt volt fontos a január Veszprémben
Nem csak az EKF nyitóünnepsége miatt volt fontos a január Veszprémben
Január havi hírösszefoglalónkban megmutatjuk, hogy bár az EKF nyitóünnepségétől volt a leghangosabb Veszprém, azért ezenkívül is voltak fontos történések az elmúlt 30 napban.
Ezeken a mesedombokon igazi élmény a gyereknevelés
Ezeken a mesedombokon igazi élmény a gyereknevelés
Veszprém hét mesés dombján nemrégiben egy új játszóház épült: a pici gyerekek itt játékos módon tágíthatják világukat és saját képességeiket, miközben az anyukák is valódi feltöltődésben részesülnek. Mert élményekre nemcsak a gyerekeknek van szükségük, de a szüleiknek is. A 7 Mesedomb Játszóházban jártunk.
A személyes kapcsolatot nem lehet online megvásárolni
A személyes kapcsolatot nem lehet online megvásárolni
A folyamatosan változó világ napról napra új kihívások elé állítja az idén húszéves Molnár Fotó csapatát. Molnár Adrien, az üzlet tulajdonosa szerint sikerük titka a személyes kapcsolat, amit még mindig igényelnek az ügyfeleik. A cég történetéről, a technológiai trendekről és az emberi kapcsolódásról beszélgettünk.