Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

Közel nyolcszáz diák látogatott el a Pannon Egyetem nyílt napjára

2022. december 2. 14:32 // Forrás: Pannon Egyetem
A Pannon Egyetem szerdán rendezte meg hagyományosnak számító nyílt napját a B épület aulájában, ahová a középiskolai diákokat, tanárokat, illetve a szülőket is várták. Több mint hétszázötvenen vettek részt a programokon.

A látogatók a rendezvény keretein belül az egyetem széles képzési palettáját ismerhették meg, valamint kari és szaktájékoztatókon, illetve laborlátogatásokon is részt vehettek. A Karrier Központ munkatársai a pályaorientációs tanácsadáson túl, ingyenes karrierorientációs tesztekkel is segítették a középiskolás tanulók felsőoktatási választását.

Barna Katalin, a Pannon Egyetem oktatási rektorhelyettese köszöntőjében örömét fejezte ki, amiért ilyen sok érdeklődő diák látogatott el a rendezvényre, illetve kiemelte, a HVG általános felsőoktatási rangsorában az intézmény a tizedik helyet érdemelte ki, míg oktatói kiválóság tekintetében az ország második legjobb egyetemént megelőzte fővárosi vetélytársait.

A fiatalok, illetve kísérőik a szakok megismerésén túl a megváltozott felsőoktatási pontszámítási rendszert Gál Balázs oktatási igazgatója segítségével ismerhették meg.

Az egyetem a duális partnereivel együtt készült a rendezvényre, a témában Utasi Anett, a Duális Képzési Központ igazgatója tartott előadást, a B épület első emeletén pedig arra is volt lehetőség, hogy a fiatalok az egyetem 25 céges partnerével is találkozzanak.

A nyílt napra Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok és junior világbajnok magyar úszó is ellátogatott, aki jelenleg a Pannon Egyetem hallgatója. A helyszíni beszélgetés során megosztotta tapasztalatait arról, hogy a nemzetközi és világversenyeken mekkora figyelmet kap a fenntarthatóság. Kiderült róla az is, magánemberként odafigyel arra, hogy a mindennapokban minél tudatosabban, fenntarthatóbban éljen. Kristóf azt is elmondta, elsődleges célja jelenleg, hogy elvégezze a villamosmérnök szakot és lediplomázzon.

Az egyetem által kínált szakok standjaihoz a diákok kész tervekkel érkeztek, legtöbbjük már most pontosan tudta, milyen diplomát szeretne a jövőben. Az általános felvételi eljárásban jelentkező diákok 2023. február 15-ig adhatják be jelentkezésüket az általuk választott felsőoktatási intézménybe.

A Pannon Egyetem 2023. január 12. és 14. között központi helyen lesz megtalálható a 23. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon Budapesten, ahol még több izgalmas programmal, látványos bemutatóval és informatív előadásokkal várják az érdeklődő diákokat.

Fotó: Pannon Egyetem

vehir.hu
további cikkek
Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta A szavazatok 87,29 százalékát kapta meg az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a jegyzőkönyvek 99,75 százalékának feldolgozása után - jelentette be Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke. tegnap 14:55 Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Veszprém kártya Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Idén március 1-től éledt újjá a Veszprém kártya, azóta pedig meredeken emelkedik a népszerűsége a veszprémiek körében. Porga Gyula polgármester azt ígérte, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre, amit a kártyatulajdonosoknak biztosít a város. tegnap 22:11 Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Az Adria InterCity június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik a horvát tengerpartra, Splitbe Budapestről - közölte az MTI-vel a MÁV-START vasárnap. tegnap 10:52 Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony Gelgőre - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   tegnap 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.