Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Koncertekkel és interaktív programokkal indította Veszprém az adventi időszakot

2022. november 26. 11:11
Bár az időjárás csak a késő őszt idézi, dátum szerint már advent első hétvégéjét ünnepli a keresztény kultúrkör. Ehhez kapcsolódva Veszprémben a hagyományos adventi vásár programjait kibővítve idén már koncertsorozattal is készültek a belvárosban.

Péntek délután indult és egész advent alatt tart majd a Kossuth utcai adventi programsorozat, ahol idén az önkormányzat az Agóra Kulturális Központtal együtt a hagyományos karácsonyi vásárt helyi zenészek és együttesek koncertjeivel bővítette ki.

A négy hétvégén át tartó eseménysorozat első napján már számos veszprémi látogatott el a belvárosba, ahol a hagyományos karácsonyi italok és portékák mellett az első nap Dávid Roland, valamint a Gravity Blues Band is színpadra állt a jó hangulat fokozása érdekében.

A veszprémi adventi események tehát visszatértek a Kossuth utcára, itt kapott helyet a város adventi koszorúja is, amin négy hétvégén át mindig meggyújtanak egy-egy gyártyát majd.

Az első nap megnyitóján Hegedűs Barbara alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, az elmúlt évek számos kihívás elé állították az embereket, legyen szó a világjárványról, vagy az éppen aktuális energiaválságról. Éppen ezért fontos, hogy legyenek olyan programok, találkozási pontok, amelyekben a veszprémiek együtt tudnak ünnepelni, kikapcsolódni.

Hangsúlyozta, a mostani programok egy nagy összefogás eredményei, amiben az önkormányzat mellett városi intézmények, civil szervezetek és helyi vállalkozások is részt vettek.

A koncertek mellett fényfestéssel, gyermekprogramokkal és kézűműves foglalkozásokkal készültek a szervezők, valamint helyi civil szervezetek is bemutatkozhatnak a négy héten át péntektől vasárnapig tartó programokon.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.