Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C

A Szeged magabiztosan győzte le a Celjét

2022. november 23. 20:34 // Forrás: MTI
A Pick Szeged házigazdaként 36-27-re nyert a szlovén RK Celje PL ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, szerdán.

Eredmény, csoportkör, 7. forduló, B csoport:
Pick Szeged-RK Celje PL (szlovén) 36-27 (18-12)
lövések/gólok:
49/36, illetve 46/27
gólok hétméteresből: 5/4, illetve 7/4
kiállítások: 10, illetve 16 perc

A hazaiak keretéből Mikler Roland, Miguel Martins és Luka Stepancic, a vendégektől Ziga Mlakar hiányzott.

A bajnoki címvédő szegediek támadójátéka viszonylag jól működött a meccs elején, ennek ellenére nem tudtak ellépni a Celjétől, mert a védekezésük ekkor még nem volt kellően hatékony. A találkozó első harmadában kétgólosnál nagyobb különbséget egyik csapat sem tudott kialakítani, pedig a házigazdák a sérülésből visszatért Bánhidi Bencét is bevetették. Előbb egy 4-1-es, majd egy 7-0-s sorozatot produkált a Szeged, utóbbi periódusban 12 percig nem kapott gólt, vagyis a védekezése nagyot javult, és a szünetre megnyugtató előnyt alakított ki.

A szegedi Kent Robin Tönnesen (b), Brout Mackovsek (b3) és Tilen Strmijan (b2) , Ante Ivankovic (j) a szlovén csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 7. fordulójában játszott Pick Szeged-RK Celje PL mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2022. november 23-án. MTI/Ujvári SándorA szegedi Kent Robin Tönnesen (b), Brout Mackovsek (b3) és Tilen Strmijan (b2) , Ante Ivankovic (j) a szlovén csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 7. fordulójában játszott Pick Szeged-RK Celje PL mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2022. november 23-án. MTI/Ujvári Sándor

A második félidő elején a szlovénok elveszítették Ante Ivankovicot, aki megkapta harmadik kiállítását, ezért nem térhetett vissza a pályára. Mirko Alilovic remekelt a hazai kapuban, így tovább nőtt a különbség, a 44. percben már 26-16 volt az állás. A szegediek a biztos vezetés tudatában némileg kiengedtek, ezt egy 5-1-es sorozattal használta ki a Celje, amely kettős emberelőnyben is játszhatott, de nem tudott közelebb férkőzni - szinte végig jobban játszó - ellenfeléhez.

A hazaiaknál Bánhidi Bence, Kent Robin Tönnesen és Sebastian Frimmel is hat gólt lőtt, Mirko Alilovic tíz védéssel zárt. A túloldalon Tilen Strmljan volt a legeredményesebb öt találattal.

A két együttes 11. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a mérleg a Szeged szempontjából két vereség, egy döntetlen, és immár nyolc győzelem.    

Az öt győzelemmel és egy döntetlennel álló Telekom Veszprém csütörtökön a válogatott Leimeter Csaba csapatát, a horvát PPD Zagrebet fogadja, a két sikerrel és öt vereséggel rendelkező Szeged pedig jövő szerdán Celjébe látogat.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.