Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
11°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
11°C

Fogpótlás árak összehasonlítása egy helyen

2022. november 18. 19:47

A fogpótlás árak igen változatosak attól függően, hogy milyen technikával, illetve miféle anyagok alkalmazásával valósul meg a hiányzó fogak helyettesítése. Nézzük meg, milyen árakkal érdemes számolni egy fogászati magánrendelőben!

Mikor válik szükségessé a fogpótlás?

Amikor a fogmegtartó kezelések nem vezettek eredményre vagy nincs rájuk lehetőség, elkerülhetetlenné válik a menthetetlen fog eltávolítása a környező fogak védelme és a foggyulladás megszüntetése érdekében. A foghúzást követő lépés a hiányzó fog pótlása. Ugyanakkor valamilyen baleset, az öregedés vagy trauma következtében is előfordulhat, hogy a fog megreped vagy letörik. A rágóképesség helyreállítása és az esztétikum biztosítása érdekében ilyenkor is ajánlott a fogpótlás.

Ezek a fogpótlás fajtái

A fogpótlásnak számos módja létezik, amelyek technikában, alkalmazott anyagokban és természetesen árban is igen különbözőek egymástól. A beavatkozást mindig rengeteg vizsgálat, lenyomatvétel és tervezés előzi meg, amelyek segítségével megtalálható a páciens számára legmegfelelőbb megoldás. 

Az FR Dental Fogászat weboldalán egy helyen megnézheti, hogy milyen árbeli különbségekre számíthat az egyes fogpótlási módszerek között. Ha csak egyetlen fog állapotát kell helyreállítani, elegendő lehet egy korona felhelyezése. Ez tulajdonképpen egy sapka, amely új formát ad a sérült vagy romlott fognak. A leggyakrabban a fronfogakra vagy a gyökérkezelt fogakra alkalmazzák. 

A korona készülhet cirkómiumból, amely tartós és színhű megoldást jelent. Sokan azonban inkább a fémkerámia korona mellett teszik le a voksot, hiszen ez olcsóbb, ugyanakkor az árnyalata nem minden esetben egyezik meg a fogsor eredeti színével. Egy fogkorona ára anyagtól függően 50 és 90.000 Ft közé tehető. A fogpótlás árak tekintetében ez a legkedvezőbb változat. 

A híd alkalmazásával már több fog pótlása is lehetővé válik. A híd minden esetben a pillérfogakra épül, így azonban csiszolni kell őket még akkor is, ha egyébként teljesen egészségesek. A foghíd ugyancsak készülhet cirkóniumból és fémkerámiából is, illetve van lehetőség kivehető foghíd készíttetésére is. Ez utóbbi abban az esetben ajánlott, ha egyébként implantátum készítésére kerül sor, de a gyógyulási időben is szeretne csodás mosolyra szert tenni. A híd ára ugyancsak 50-90.000 Ft lehet, ezt azonban be kell szorozni a híd tagjainak számával.

A legmodernebb fogpótlási technika: az implantátum

A fogimplantátum, másnéven fogbeültetés előnye, hogy nemcsak a korona, de a fog gyökere is pótlásra kerül egy titánium csavar segítségével. Ez a legtartósabb, mondhatni életre szóló megoldás. A behelyezett csavarnak hála a pótolt fogat ugyanúgy lehet használni, mint egy egészségeset. Nem fognak ki rajta a kemény, ragacsos ételek sem. 

A beültetés egy hosszadalmas, több hónapig tartó folyamat, a természetes hatású, esztétikus, kényelmes és időtálló eredmény érdekében azonban megéri időt és pénzt belé fektetni. Egy implantátum ára több százezer forint, az eredmény azonban magáért beszél. A fogpótlás árak tehát az implantátum esetében a legmagasabbak.

A műfogsorok könnyen elkészíthetőek, kedvező árral rendelkeznek és akár a teljes fogsor pótlására is alkalmasak. Ha több fog egyidejű helyettesítésére van szükség, ez a módszer tekinthető a legrégebbinek és legnépszerűbbnek, főleg a korosabb betegek esetén. 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.