Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C

Átadták az Ada-Alu új üzemcsarnokát Veszprémben, a cég pedig már külföldön terjeszkedik

2022. november 18. 4:00
Csütörtök délután ünnepélyes keretek közt átadták az Ada-Alumínium Kft. új üzemcsarnokát. A nyílászárókkal foglalkozó cégcsoport már negyed évszázada Veszprém egyik meghatározó vállalkozása most pedig az innováció jegyében, a nehezebb gazdasági helyzet ellenére is az előremutató filozófiáját követve indítottak új üzletágat.

Az Ada-Bau névvel számtalan helyen lehet találkozni Veszprémben. Az 1997-ben alapított cég a hosszú évek alatt stabil pozíciót alakított ki magának az építőiparban, azon belül is a minőségi nyílászárók gyártása és beszerelésének területén.

2022 azonban mérföldkő volt a cég életében, ugyanis megkezdte működését az Ada-Alumínium Kft. is, amely maradva a nyílászárók technológiájának vonalán, de immáron az egyre keresettebb alumínium ajtókat, ablakokat, redőnyöket kínálja a piacon.

A cég Veszprém déli iparterületén található üzemcsarnokát csütörtök délután adták át hivatalosan, ahol a városvezetők mellett a cég számos partnere és munkatársa is jelen volt.

Az ünnepi eseményen Ürményi Adrián, társtulajdonos és az Ada-Alu Kft. ügyvezetője beszédében elsőként édesapját, Ürményi Sándort méltatta, aki annak idején létrehozta a céget, és bár több éve fiai, Adrián és Norbert irányítják a vállalkozást, „tiszteletbeli vezetőként” továbbra is jelen van a vállalat életében.

„Az évek során elénk kerülő kihívásokra jól tudtunk reagálni. Az elmúlt, különösen zűrzavaros pár évben is meg tudtuk tartani bátorságunkat, higgadtságunkat és egy picit mindig hozzá is tudtunk tenni az eddigiekhez. Ennek ékes példája ez az épület is, amelyre különösen büszkék vagyunk” - folytatta gondolatait az Ada-Alu Kft. ügyvezetője.

Az Ada-Bau Kft-nél idén választották szét a műanyag és alumínium nyílászárók üzletágait, utóbbit pedig a hajmáskéri telephelyéről költöztették át ebbe a modern üzemcsarnokba.

A beszédben elhangzott az is, hogy a HIPA Beruházásösztönző programjának köszönhetően 800.000 euro támogatást biztosított az állam a cégnek a beruházáshoz, valamint az ügyvezető elárulta azt is, hogy sikeresen pályáztak a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség által kiírt külpiacra jutási felhívásra is, ennek köszönhetően jövő évben egy hasonló méretű gyárüzemet fognak felépíteni Szerbiában, melyben a legkorszerűbb gépekkel gyárthatják majd a műanyag nyílászárókat.

Az eseményen több városi intézmény- és cégvezető mellett jelen volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is, akinek a segítségét külön megköszönte az ügyvezető a beruházás megvalósításában.

A képviselő úgy fogalmazott köszöntőjében, hogy az Ada-Bau cégcsoport példája követendő más cégek számára is, ahol generációváltáson esnek át, hiszen itt zökkenőmentesen sikerült ezt az egyáltalán nem egyszerű folyamatot véghezvinni.

Innováció, emberség és nagy teherbírás – így foglalta össze a siker kulcsát Ovádi Péter.

Megemlítette, hogy a 80 ember foglalkoztatásával 80 helyi családnak adnak megélhetést, így nem csupán az üzleti szférában meghatározó a cég, hanem Veszprém gazdaságának egyik stabil sziklája is.

A köszöntőbeszédek után jelképesen átvágták a szalagot az üzemcsarnokban, majd a kötetlen beszélgetés mellett a Dos Diavolos nevű együttes, Ganxsta Zolee és Takács Vilkó személyében szórakoztatta a megjelenteket.

 

Az Ada-Alumínium Kft. történetéről és cégfilozófiájáról korábban mi is írtunk az Ecoport magazinban, amit ide kattintva lehet megismerni.

Kapcsolódó cikk
Új alumínium-technológia, de a régi cégfilozófia – létrejött az Ada-Alu
1997-ben egy veszprémi vállalkozó úgy döntött, belevág tervei megvalósításába és létrehozta műanyag nyílászárók gyártásával és beépítésével foglalkozó cégét. 25 évvel ezután ma már fiai vezetik a céget, az Ada-Bau pedig egy ismert és a régió, de akár a hazai építőiparban is jól csengő márkanévvé nőtte ki magát. 2022-ben a cég ismét egy fontos mérföldkövéhez érkezett, immáron az Ada-Bau mellett, Ada-Alumínium Kft. néven az alumínium nyílászárók területén is saját branddel jelent meg. Az ide vezető útról, a cég filozófiájáról is beszélgettünk Ürményi Adriánnal, az új cég ügyvezetőjével.
Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. tegnap 8:38 LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   2024. április 27. 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. 2024. április 27. 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.