Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Golovin: felelősségvállalásban is erősek voltunk

2022. november 16. 20:46 // Forrás: MTI
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott felelősségvállalásban is nagyon erős volt szerdán, ezért sikerült 29-25-re legyőznie a társházigazda Szlovéniát az Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó játéknapján Ljubljanában.

"A motiváció és az akarat nagyon komoly a csapaton belül, most pedig a felelősségvállalásban is nagyon erősek voltunk" - nyilatkozta a lefújás után a szakvezető. Mint elárulta, az öltözőben megbeszélték, hogy mindenkinek vállalkoznia kell támadásban, mert akkor szélesebbé válik az ellenfél védekezése, és könnyebb lesz befejezniük az akcióikat.

Kapcsolódó cikk
A szlovénok legyőzésével 11. lett a magyar válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott a 11. helyen végzett az Európa-bajnokságon, mivel 29-25-re legyőzte a társházigazda Szlovéniát a középdöntő utolsó játéknapján, szerdán Ljubljanában.

"Ma nagyon sok dolog működött, zártabbá vált a védekezésünk és a kapusaink is tudtak segíteni. A végén nagyon fontos volt, hogy tudtuk, Ana Gros, vagy a beálló fogja befejezni a támadásokat" - magyarázta.

A kapitány kiemelte, ismerik a szlovénok védekezési stratégiáját, és tudták, hogy a széleken sokkal több helyzetük lehet. Nem véletlen, hogy Márton Gréta és Győri-Lukács Viktória is négy góllal járult hozzá a sikerhez.

A győztes magyar csapat ünnepel a női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország - Szlovénia mérkőzése után a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 16-án. A magyar válogatott 29-25-re győzött, így a 11. helyen végzett az Eb-n. MTI/Czeglédi ZsoltA győztes magyar csapat ünnepel a női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország - Szlovénia mérkőzése után a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 16-án. A magyar válogatott 29-25-re győzött, így a 11. helyen végzett az Eb-n. MTI/Czeglédi Zsolt

"Nálunk most nem nagyon van lövő, és ezúttal a keresztek sem nagyon működnek, ezért a szélsőjátékot ki kell használni. Az előző mérkőzéseken is törekedtünk rá, de akkor nem tudtuk elégszer odatenni a labdát, ma viszont csodálatos megoldások voltak. Nagyon örülök, hogy nem hozták vissza a labdát, hanem szinte minden lehetőséget kihasználtak" - értékelt Golovin.

A magyarok két győzelemmel és négy vereséggel zárták a tornát: a csoportkörben 33-28-ra nyertek Svájc ellen, Horvátországtól 21-18-ra, a címvédő Norvégiától 32-22-re kaptak ki, így pont nélkül jutottak a középdöntőbe, ahol Dániától 29-27-es, Svédországtól pedig 30-25-ös vereséget szenvedtek. Már hétfőn eldőlt, hogy a magyar szövetség által meghatározott célt, a nyolc közé kerülést nem tudják teljesíteni, és végül 11. lett a csapat.

"Nagyon nehezen kezdtük a tornát, majd jött három mérkőzés komoly csapatok ellen, ahol sok minden nem működött, de tapasztalhattuk a sebességüket. Szerintem meccsről meccsre jobbak voltunk, előreléptünk" - vélekedett.

Hangsúlyozta, nagyon fiatal és tapasztalatlan a játékoskeret, amelynek tagjai a szerdai mérkőzésből megtanulhatják, hogy nincs lehetetlen, hiszen az utolsó fordulóban csapatként sikerült legyőzniük a hazai pályán játszó szlovénokat.

"Mindent megtettünk, hogy győzelemmel zárjuk a tornát. Ma is küzdöttünk, okosak is voltunk, és a helyén volt a szívünk. Úgy néz ki, a csapatunknak két arca van, de a második arcnak jobban örülök. A legfontosabb, hogy a lelkiviláguk kitartott a torna végéig" - tette hozzá Golovin.

vehir.hu
további cikkek
Női kézilabda olimpiai selejtező: kihirdették a 18 fős magyar keretet Női kézilabda olimpiai selejtező: kihirdették a 18 fős magyar keretet Kihirdette az április 11. és 14. közötti, debreceni női kézilabda olimpiai selejtezőn, valamint a Norvégia és Ausztria elleni Eurokupa-mérkőzéseken szereplő 18 fős keretét Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. 2024. március 22. 13:30 Női kézilabda olimpiai selejtező – Csütörtökön kezdődik a bérletértékesítés Női kézilabda olimpiai selejtező – Csütörtökön kezdődik a bérletértékesítés Csütörtökön kezdődik a bérletértékesítés az április 11. és 14. között Debrecenben sorra kerülő női kézilabda olimpiai selejtezőtornára. 2024. március 6. 15:52 Női kézilabda Eurokupa: idegenben is legyőzte Svájcot a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eurokupa: idegenben is legyőzte Svájcot a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott 35-27-re nyert Svájc ellen Gümligenben az Eurokupa szombati játéknapján. 2024. március 2. 19:05 Női kézilabda Eurokupa: magabiztos siker Tatabányán a svájciak ellen női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eurokupa: magabiztos siker Tatabányán a svájciak ellen A magyar női kézilabda-válogatott - második félidei jó teljesítményével magabiztos sikert aratva - 38-26-ra legyőzte Svájc együttesét az Eurokupában szerdán, Tatabányán. 2024. február 28. 19:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.