2023. január 30.
//
Martina névnap

Az önkormányzat segítő kezet nyújtana a postabezárások elkerüléséért

A Magyar Posta energiatakarékossági intézkedései révén november 12-től négy veszprémi postahivatal szünetelteti a működését – az intézkedés nem jár elbocsátásokkal. Az önkormányzat közbelépne, hogy nyitva maradhassanak a hivatalok.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Posta takarékossági okokra hivatkozva több száz hivatalát zárja be november közepétől – köztük négyet Veszprémben. A posta tájékoztatása szerint az átszervezés átmeneti, elbocsátással nem jár és a kézbesítéseket nem befolyásolja.

Hartmann Ferenc, az MSZP-LMP-Párbeszéd önkormányzati frakcióvezetője szerdán sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a kormány döntése révén több olyan városrész is posta nélkül marad, amelyekben több mint tízezer ember él. A frakcióvezető arra kérte a városvezetést, hogy kezdeményezzenek tárgyalásokat az illetékesekkel arról, milyen önkormányzati hozzájárulás mellett lehetne mégis nyitva tartani az Ady Endre valamint a Victor Hugo utcai és a Dózsa György téri postahivatalokat. 

Porga Gyula polgármester is ezt szeretné elérni. Közösségi oldalán kedden tett közzé egy posztot, amelyben beszámol arról: tárgyalásokat kezdeményez a kérdés rendezésére. Azt írta: 

Nagyon bízom benne, hogy a Magyar Posta mérlegeli felajánlásunkat: az önkormányzat segítő jobbot nyújtana annak érdekében, hogy a Veszprémben tervezett postafiókok bezárását megakadályozza. Fontosnak tartom, hogy a veszprémiek érdekei ne sérüljenek és a helyi szolgáltatások se szenvedjenek csorbát. Nehéz időket élünk, azonban a pluszterhek sem tántorítanak el attól, hogy a bezárni kívánt négy postafiókot valahogy megmentsük. Levélben fordultam Fónagy János államtitkár úrhoz, hogy közösen találjunk megoldást a problémára!

Hartmann hozzátette: üdvözli a polgármester lépését, és reményét fejezte ki, hogy a tárgyalások gyorsan zajlanak és még ezen a héten megnyugtatóan rendeződik a kérdés. Ha nem, hétfőtől néggyel kevesebb postahivatal működik városunkban. 

Schöngrundtner Tamás

További cikkek

Az átlagosnál alacsonyabb volt az áramfogyasztás karácsonykor
Az átlagosnál alacsonyabb volt az áramfogyasztás karácsonykor
Az átlagosnál alacsonyabb volt a magyarországi villamosenergia-fogyasztás a karácsonyi időszakban, december legalacsonyabb napi csúcsterhelését karácsony első napján regisztrálta a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. tavaly, ahogy tavalyelőtt is.
Nem sikerült megmenteni a kis postákat
Nem sikerült megmenteni a kis postákat
A Magyar Posta energiatakarékosságra hivatkozva számos postahivatalt – köztük négy veszprémit – zárt be november közepén. A polgármester tárgyalt ezek megmentéséről, de a költségeket végül az önkormányzat sem tudja vállalni.
A nemzeti konzultáció az egyik válasz az elhibázott brüsszeli szankciókra
A nemzeti konzultáció az egyik válasz az elhibázott brüsszeli szankciókra
Az elhibázott brüsszeli szankciókról és a magyar kormány erre adott válaszairól tartott közös sajtótájékoztatót Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán délután Veszprémben. A sajtótájékoztatón bemutatták a legújabb nemzeti konzultáció témaköreit is, valamint kiderült, miért fontos az, hogy minél többen részt vegyenek a kitöltésében.
Felmérte az elért megtakarításokat az Energetikai Tanács
Felmérte az elért megtakarításokat az Energetikai Tanács
Már most látszanak az első eredményei annak, hogy a város visszafogta az energiafelhasználását – derült ki az Energetikai Tanács beszámolójából a novemberi közgyűlésen csütörtökön.
Önálló energiaügyi minisztériumot hoz létre a kormány
Önálló energiaügyi minisztériumot hoz létre a kormány
Önálló energiaügyi minisztérium létrehozásáról döntött a kormány - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn.