Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Kalmár ismét ott van Rossi keretében

2022. november 8. 14:14 // Forrás: MTI
Másfél év szünet után Kalmár Zsolt ismét ott van a magyar labdarúgó-válogatott keretében, melyet Marco Rossi szövetségi kapitány ismertetett kedden.

A DAC sérülésből felépült középpályása mellett először kapott meghívót a szakvezetőtől Németh András, a Genk fiatal támadója is.   

"Nagyon örülök az eddig sérült játékosok visszatérésének, hiszen mindhárman már a válogatott alapembereinek számítanak" - utalt a kerethirdető sajtótájékoztatón az olasz szakvezető arra, hogy Sallai Roland és Nagy Zsolt is felépült. "Szalai Ádám visszavonulása komoly feladat elé állít minket, így ez most tökéletes pillanat arra, hogy Németh András megmutassa, készen áll-e már a felnőtt nemzetközi futballra is. A lehetőség adott számára és bízunk benne, hogy élni fog vele".    

A Genk támadójával kapcsolatban - aki szerdán lesz 20 éves - kifejtette, a középcsatár szerepére rajta kívül Ádám Martin jöhet szóba, viszont az utóbbi időben keveset játszik a klubjában, legtöbbször csak a meccsek utolsó perceiben cserélik be, így számukra is kérdés, mit bízhatnak rá. Megjegyezte, szerkezetváltás esetén hamis kilencessel is futballozhat a válogatott, mint tette azt a Wembley Stadionban az angolok ellen, amikor Sallai játszott ebben a szerepben.

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

"Mindkét meccs útmutatást fog adni a jövő tavasszal rajtoló Eb-selejtezőkre. Ahogy mostani ellenfeleink, úgy csoportriválisaink egyike sem betonozza be magát, nem olyan csupán védekezésre koncentráló csapatokra készülünk, mint amilyen például San Marino és Andorra" - mondta Rossi, aki nem zárta ki a két cserekapus, Szappanos Péter és Tóth Balázs szerepeltetését sem.   

A kerethez pénteken, a luxembourgi mérkőzés után csatlakozó Dzsudzsák Balázsról elmondta, hogy a debreceni játékos pályafutása során sokat tett le az asztalra, a magyar futball sokat köszönhet neki. Ahogy Rossi fogalmazott, az eddigi 108 válogatott szereplés nem a véletlen műve, és megérdemli a búcsúmeccset, amire most kínálkozott lehetőség. Dzsudzsák a görögök elleni, 109. fellépésével Király Gábort maga mögött hagyva egyedüli rekorder lesz a válogatottságot tekintve.    

"Szép keretbe foglalja válogatottbeli pályafutását, hogy 2007-ben Görögország ellen debütált a nemzeti csapatban, majd egy évvel később az első gólját is ellene lőtte, most pedig ellene búcsúzik a válogatottól" - mondta Rossi.

A nemzeti együttes jövő csütörtökön Luxemburgban lép pályára, három nappal később hazai pályán a görögökkel játszik barátságos mérkőzést. Utóbbira még lehet belépőt váltani az MLSZ közlése szerint.

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Szappanos Péter (Budapest Honvéd), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (Zalaegerszeg), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce)

középpályások: Baráth Péter (DVSC), Kerkez Milos (AZ Alkmaar), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (AC Pisa), Nego Loic (MOL Fehérvár), Styles Callum (Millwall), Vécsei Bálint (Ferencváros)

támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kalmár Zsolt (DAC), Németh András (Genk), Sallai Roland (Feiburg), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig) + Dzsudzsák Balázs (DVSC) a görögök elleni mérkőzésre

vehir.hu
további cikkek
Szoboszlai: az a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül nyertünk magyar labdarúgó-válogatott Szoboszlai: az a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül nyertünk Szoboszlai Dominik, a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szerint kedd este az volt a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül meg tudták nyerni a Koszovó elleni barátságos mérkőzést a telt házas Puskás Arénában. tegnap 7:47 Újabb győzelemmel folytatódott a veretlenségi sorozat magyar labdarúgó-válogatott Újabb győzelemmel folytatódott a veretlenségi sorozat A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte kedden a vendég koszovói csapatot a Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen. 2024. március 26. 21:03 Magyar-koszovói: telt ház lesz a Puskás Arénában magyar labdarúgó-válogatott Magyar-koszovói: telt ház lesz a Puskás Arénában Minden jegy elkelt a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 19 órakor kezdődő, Koszovó elleni barátságos mérkőzésére. 2024. március 26. 11:24 Rossi: nem hasonlítanám magam a magyar futball legnagyobb legendáihoz magyar labdarúgó-válogatott Rossi: nem hasonlítanám magam a magyar futball legnagyobb legendáihoz Marco Rossi szövetségi kapitány ugyan tervez változtatást a magyar labdarúgó-válogatottnál, de elmondása szerint nem ész nélküli kísérletezgetés lesz kedden a Koszovó elleni barátságos mérkőzésen. 2024. március 25. 14:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.