Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Balázs Péter rendezését mutatják be a Petőfi Színházban

2022. november 4. 4:01
László Miklós Illatszertár című művét a Kossuth-díjas Balázs Péter állította színpadra. A vígjáték egy igazi kikapcsolódós estét ígér.

A Veszprémi Petőfi Színház péntek este mutatja be új előadását, az Illatszertárt. A karácsony időszakában játszódó hangulatos vígjáték egy szerelmes, de viszályokkal teli történet. Ahogy a programfüzet írja:

Karácsony közeledik, a békebeli illatszertár forgalma a csúcson. Az egyik boltos, Asztalos úr eközben is szerelmes, és örül, hogy az ünnepet a még sosem látott kedvesével töltheti. De a bolt tulajdonosa, Hammerschmidt úr furcsán kezd viselkedni Asztalossal. Munkahelyi viszály az oka? A kiállhatatlan és ellenséges Balázs kisasszony – aki még a fogkrémes tubust sem tudja rendesen megtölteni – fúrja Asztalos urat? Vajon tényleg eléri, hogy éppen karácsony napján veszítse el az állását? Ráadásul a szerelme sem válaszol a levelére... Asztalos úr élete, úgy tűnik, visszavonhatatlanul rosszra fordul, éppen karácsony ünnepén. Vagy mégsem?

Árpád szerepében Keller Mártont láthatjuk majd, aki kérésünkre mesélt a karakteréről: "A viccesebb, nevettetőbb vonalat képviselem, ami egy hálás feladat. Árpád egy segéd a boltban, egy kifutófiú, aki biciklivel szállítja a termékeket, amik a boltban vannak. Aztán egy eset folytán ő is alkalmazottá válik, és egy szépen felöltözött fehér köpenyes úr lesz belőle. Hogy miért, arról nem beszélhetek, hiszen lelőném a poént.".

Amikor arról kérdeztük Mártont, hogy vannak-e azonosságok a szemlyisége és az általa megformált karakter között, így felelt: "Vannak hasonlóságok, hiszen magamat is egy bohókás figurának gondolom. A próbafolyamat egyébként fantasztikus volt, jó hangulatban telt, nagy megtiszteltetés, hogy Balázs Péterrel dolgozhattunk együtt.

Bár egy erdélyi turné megszakította a folyamatot, de úgy érzem, elkészültünk, nyugodt szívvel lépünk színpadra.

Nagyon hozzám nőtt a történet, mindenkinek ajánlom, aki egy estére szeretne megfeledkezni mindennapi gondjairól. Ráadásul minden benne van, ami egy színházi előadáshoz szükséges: lehet nevetni, miközben mély tartalma van a darabnak.".

Az előadásról bővebben itt olvashat. 

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. tegnap 12:08 Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.