Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Balázs Péter rendezését mutatják be a Petőfi Színházban

2022. november 4. 4:01
László Miklós Illatszertár című művét a Kossuth-díjas Balázs Péter állította színpadra. A vígjáték egy igazi kikapcsolódós estét ígér.

A Veszprémi Petőfi Színház péntek este mutatja be új előadását, az Illatszertárt. A karácsony időszakában játszódó hangulatos vígjáték egy szerelmes, de viszályokkal teli történet. Ahogy a programfüzet írja:

Karácsony közeledik, a békebeli illatszertár forgalma a csúcson. Az egyik boltos, Asztalos úr eközben is szerelmes, és örül, hogy az ünnepet a még sosem látott kedvesével töltheti. De a bolt tulajdonosa, Hammerschmidt úr furcsán kezd viselkedni Asztalossal. Munkahelyi viszály az oka? A kiállhatatlan és ellenséges Balázs kisasszony – aki még a fogkrémes tubust sem tudja rendesen megtölteni – fúrja Asztalos urat? Vajon tényleg eléri, hogy éppen karácsony napján veszítse el az állását? Ráadásul a szerelme sem válaszol a levelére... Asztalos úr élete, úgy tűnik, visszavonhatatlanul rosszra fordul, éppen karácsony ünnepén. Vagy mégsem?

Árpád szerepében Keller Mártont láthatjuk majd, aki kérésünkre mesélt a karakteréről: "A viccesebb, nevettetőbb vonalat képviselem, ami egy hálás feladat. Árpád egy segéd a boltban, egy kifutófiú, aki biciklivel szállítja a termékeket, amik a boltban vannak. Aztán egy eset folytán ő is alkalmazottá válik, és egy szépen felöltözött fehér köpenyes úr lesz belőle. Hogy miért, arról nem beszélhetek, hiszen lelőném a poént.".

Amikor arról kérdeztük Mártont, hogy vannak-e azonosságok a szemlyisége és az általa megformált karakter között, így felelt: "Vannak hasonlóságok, hiszen magamat is egy bohókás figurának gondolom. A próbafolyamat egyébként fantasztikus volt, jó hangulatban telt, nagy megtiszteltetés, hogy Balázs Péterrel dolgozhattunk együtt.

Bár egy erdélyi turné megszakította a folyamatot, de úgy érzem, elkészültünk, nyugodt szívvel lépünk színpadra.

Nagyon hozzám nőtt a történet, mindenkinek ajánlom, aki egy estére szeretne megfeledkezni mindennapi gondjairól. Ráadásul minden benne van, ami egy színházi előadáshoz szükséges: lehet nevetni, miközben mély tartalma van a darabnak.".

Az előadásról bővebben itt olvashat. 

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.