Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Súlyos balatonfüredi vereség Horvátországban

2022. november 1. 22:37 // Forrás: MTI
A Balatonfüred 37-23-ra kikapott a horvát RK Nexe otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének második fordulójában, kedden Nasicében.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, C csoport:
RK Nexe (horvát)-Balatonfüredi KSE 37-23 (18-10)
lövések/gólok:
49/37, illetve 52/23
gólok hétméteresből: 5/5 illetve 5/2
kiállítások: 8, illetve 4 perc

A magyar bajnoki bronzérmes BKSE keretéből Bősz Levente és Határ Péter hiányzott.

Kapkodó játékkal kezdtek a vendégek, a védekezés nem volt hatékony, támadásban sok volt a hiba, ezért a hetedik percben, 6-2-es hazai vezetésnél György László vezetőedző időt kért. A horvátok már öt góllal is vezettek, ám a folytatásban a fürediek képesek voltak lelassítani ellenfelüket és 10-8-ra felzárkóztak. Ezt követően hét percig nem talált be - büntetőből sem - a magyar csapat, a Nexe több kapusbravúrra alapozva egy 5-0-s sorozatot produkált, és a szünetben már 18-10-es előnyben volt.    

A második félidő elején Tóth Mihály váltotta Andó Ariánt a kapuban, de ő sem tudta megakadályozni a teljes összeomlást: egy 6-0-s szériával már 12 gól volt a remekül védekező és két kiváló kapusteljesítményt felvonultató házigazdák előnye. A folytatásban sem változott a játék képe, így a BKSE a vártnál is nagyobb különbséggel maradt alul.    

A hazaiaknál Fahrudin Melic, Ivan Srsen és Tomislav Severec is hat góllal, Dominik Kuzmanovic 12, Mihailo Radovanovic 10 védéssel zárt. A magyar együttesben Szöllősi Balázs ötször talált be, Andó öt, Tóth egy védést mutatott be.

A következő fordulóban, november 22-én az egy győzelemmel és egy vereséggel álló Ferencváros a francia Pays d'Aix Université vendége lesz, a két vereséggel rendelkező Fejér B.Á.L.-Veszprém a portugál Benficához látogat, az ugyancsak két vereséggel álló Balatonfüred pedig a dán Skjern HB csapatát fogadja.

korábban:

A csoport: Fejér B.Á.L.-Veszprém - Kadetten Schaffhausen (svájci) 25-33 (11-16)

B csoport: Ferencvárosi TC-Ystads IF HF (svéd) 37-34 (19-18)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.