Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Megújult utakon lehet ki- és behajtani Nemesvámosra és Veszprémfajszra

2022. október 28. 15:29
Gyorsan reagált két Veszprém melletti teleülés, Nemesvámos és Veszprémfajsz arra, hogy az őket összekötő útszakaszon gyakorlatilag megduplázódott a forgalom, ez pedig az aszfaltréteg állapotán is meglátszott már. A Magyar Falu Program segítségével és a Magyar Közúttal való együttműködésnek köszönhetően a két belterületi szakasz teljesen megújult, egyszerűbb és biztonságosabb közlekedést téve lehetővé.

Nemesvámos és Veszprémfajsz irányába az autóforgalom megnövekedése mögött elsősorban a 8-as főút déli elkerülőjének építése áll, mivel sokan a két település irányában kerestek egérutat, hogy elkerüljék a nagyberuházás korábbi szakaszaiban tapasztalt közlekedési dugókat. Ez viszont azt eredményezte, hogy az amúgy is régi aszfalt még jobban tönkrement a rövid idő alatt mindkét településen.

Ahogy a két falu közössége már számtalanszor működött együtt különböző, elsősorban kulturális területeken, úgy most a településvezetők az országgyűlési képviselőikkel, valamint a Magyar Közúttal fogtak össze, hogy megoldják a kialakult helyzetet. Ennek lett az eredménye az, hogy összesen 2,6 km-es hosszúságban a két település belterületein megújulhatott az útszakasz, valamint a mellette lévő járdák és buszmegállók is.

A projekt átadója csütörtök délután volt, amelyen jelen volt polgármestereken kívül a Magyar Közút képviselője is, valamint a két település országgyűlési képviselője is.

Közülük Ovádi Péter, aki Veszprém megye 1. sz. választókörzetének, így Nemesvámosnak is a képviselőjeként kiemelte, hogy az érintett útszakasz nem csak településeket, hanem közösségeket is összeköt, így még szimbolikusabb a mostani beruházás. Beszédében megköszönte a két településvezető együttműködését és tenni akarását a közösségeikért, valamint a Magyar Közút pozitív hozzáállását, hiszen az állami cég saját kivitelezésében végezte el a munkát, ezzel is csökkentve a költségeket, mintha piacon lévő vállalkozót bíztak volna meg.

Kontrát Károly, A balatoni térség, egyúttal Veszprémfajsz országgyűlési képviselőjeként emlékeztetett arra, hogy a Kormány által elindított Magyar Falu Program 2019 óta már számos ilyen kistelepülési projektet támogatott, valamint hozzátette, hogy még nincs vége az itteni munkának, hiszen hátra van ugyanennek a szakasznak a külterületi részeken való felújítása is, amire reméli, hogy hamarosan szintén lesz lehetőségük.

Az útfejlesztés összesen 120 millió forint volt, ehhez a két település még önerővel is hozzájárulva Nemesvámos esetében több, mint 50, Veszprémfajsznál pedig 40 millió forintért megcsinálta a vízelvezetést, a szegélyeket, valamint buszmegállók is megújultak, foglalta össze a beruházást Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója.

Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere az átadón megköszönte mindenkinek a segítséget, amivel hozzájárultak a két település lakosai életszínvonalának az emeléséhez. Méltatta a kapcsolatot a két szomszédos falu között, továbbá megemlítette, hogy ezáltal a legfontosabb turisztikai látványosságukhoz, a római kori Balácához is immáron kifogástalan úton lehet eljutni.

Kollégája, Fertig József, Veszprémfajsz polgármestere is köszönetét fejezte ki, valamint ő is megerősítette, arra törekednek közösen, hogy hamarosan folytatódhasson a felújítás a külterületi részeken is.

vehir.hu
további cikkek
Átadták a kétszer két sávos 83-as utat Győr és Pápa között Átadták a kétszer két sávos 83-as utat Győr és Pápa között Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében átadták szombaton az új, kétszer két sávon megépült, 36 kilométer hosszú 83-as utat Győr és Pápa között. 2023. október 14. 12:51 Új utakon a Dózsavárosban Dózsaváros Új utakon a Dózsavárosban Ismét ülésezett a Dózsavárosi tanács, ahol több megvalósult, befejezett és tervezett útfejlesztés is téma volt. A Martinovics tér befejeződött, felkészül a Veszprémvölgyi utca. 2023. október 7. 12:24 Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért útfejlesztés Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért Több veszprémi útfejlesztési projekt kapcsán arra kérte Hartmann Ferenc, helyi szocialista önkormányzati képviselő az Országgyűlés MSZP-frakcióját, hogy nyújtsanak be módosító indítványt az ország 2023-as költségvetéséhez. Mindezt annak érdekében, hogy megvalósulhassanak ezek a beruházások, amelyeknek a tervei készen vannak, de a forrás jelenleg nem áll rendelkezésre. 2023. március 27. 13:32 Naponta több mint 20 millió forint kötbért fizethet a kivitelező az útépítések csúszása miatt Naponta több mint 20 millió forint kötbért fizethet a kivitelező az útépítések csúszása miatt Legkésőbb 2023. január 6-ig el kellett volna készülnie a belterületi útfejlesztések utolsó, ötödik ütemének Veszprémben. Mivel ezt és néhány korábbi mérföldkövet sem sikerült a kivitelezőnek időben teljesítenie, az önkormányzat bejelentette igényét a kötbérre, ami naponta több mint 20 millió forint. 2023. január 12. 21:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.