2023. január 28.
//
Károly, névnap

Felújították a nagycsaládosok közösségi házát Nyirádon

Átadták a megújult közösségi házat Nyirádon a Nagycsaládosok Nyirádi Egyesületének, amely szervezet egyben az országos hálózat Balaton régióban működő központja is.

A beruházást a magyar kormány is támogatta összesen 12 millió forint értékben, akinek képviseletében Nagy János a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár személyesen is jelen volt pénteken Nyirádon a közösségi ház ünnepélyes átadásán.

Beszédében méltatta a helyi közösséget és közösen elvégzett munka értékét. Kiemelte, hogy bár nehéz időszak elé néz Európa, az erős közösségek segítenek átvészelni ezt is, Magyarország pedig szerencsés helyzetben van, mivel itt a keresztény konzervatív értékek segítenek megerősíteni a családokat és az olyan helyi közösségeket is, mint amilyen Nyirádon van.

A település ugyan csak 2000 főt számlál, mégis az egyik legaktívabb szervezete a Nagycsaládosok Nyirádi Egyesülete, amely az országos szervezet égisze alatt végzi a munkáját. Tőlük, a Nagycsaládosok Országos Egyesületétől Kardosné Gyurkó Katalin, elnök volt jelen az eseményen, aki azt is elmondta, 124 családdal tartják aktívan a kapcsolatot, ez hetente megközelítőleg 2000 segítségnyújtást jelent, amiben a nyirádi közösség is aktívan kiveszi a részét.

Habár a Nagycsaládosok Nyirádi Egyesülete elsősorban nem karitatív szervezetként jött létre 1995-ben, tevékenységükkel sokszor mégis ezen a területen aktívak. Ráadásul nyirádi jelenlétükkel a település önkormányzatának is sokat segítenek, hogy az itt élő közösség könnyebben boldoguljon a mindennapokban. Ezt emelte ki Nagy Gábor, Nyirád polgármestere is beszédében, aki elmondta, nagyon büszke arra, hogy településük országos szinten is megbecsült tagja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének.

Molnárné Budai Angelika, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Balaton Régiójának vezetője, a Nagycsaládosok Nyirádi Egyesületének elnöke felidézte a most felújított közösségi ház történetét is, mint mondta, sok sírás, nevetés, vita és közös öröm övezte ezt a munkát, amire nagyon büszkék és véleménye szerint stabil alapokat nyújt a családok megerősítéséhez.

Végezetül Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója beszédében szólt a szolgálat és a nagycsaládosok közti szoros kapcsolatról. – Az országban mindenütt tudjuk, hogy a nyirádiakra számíthatunk. – mondta Gál Dávid, és átadott egy oklevelet Angelikának.

Az ünnepségen Simon János esperes plébános áldotta meg az épületet.

vehir.hu
Szalai Csaba

További cikkek

Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Nem csak az elítéltek életútja lehet fordulatos, ami a börtönrácsok mögé vezet. Hogy hogyan válik valaki börtönőrré, az is több döntés és elhatározás kérdése. Németh Éva, bv. ezredes, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka egyedüli nőként tölt be ilyen pozíciót az országban. Erről a nem hétköznapi életútról beszélgetett vele Sótonyi Mónika a Királynék Földjén programsorozaton belül az Arcok, képek, utak beszélgetős est keretében a Papírkutya kultúrbisztróban.
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban.
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
A veszpreminfo.hu - Veszprém városának turisztikai honlapja - nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat, Turizmus kategóriában a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett 2022 évi „Az Év Honlapja” versenyében.
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Csütörtökön rendezték meg a képviselő-testület idei első ülését. Összefoglaljuk, mi történt napirend előtt.
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Húsz veszprémi óvoda és általános iskola vehetett át madárodút, madáretetőt és eleséget a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesülettől (BABAKO) szerdán, a Csillag úti óvodánál.