Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 12. Izabella
Veszprém
29°C
2024. július 12. Izabella
Veszprém
29°C

Felújították a nagycsaládosok közösségi házát Nyirádon

2022. október 18. 13:24
Átadták a megújult közösségi házat Nyirádon a Nagycsaládosok Nyirádi Egyesületének, amely szervezet egyben az országos hálózat Balaton régióban működő központja is.

A beruházást a magyar kormány is támogatta összesen 12 millió forint értékben, akinek képviseletében Nagy János a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár személyesen is jelen volt pénteken Nyirádon a közösségi ház ünnepélyes átadásán.

Beszédében méltatta a helyi közösséget és közösen elvégzett munka értékét. Kiemelte, hogy bár nehéz időszak elé néz Európa, az erős közösségek segítenek átvészelni ezt is, Magyarország pedig szerencsés helyzetben van, mivel itt a keresztény konzervatív értékek segítenek megerősíteni a családokat és az olyan helyi közösségeket is, mint amilyen Nyirádon van.

A település ugyan csak 2000 főt számlál, mégis az egyik legaktívabb szervezete a Nagycsaládosok Nyirádi Egyesülete, amely az országos szervezet égisze alatt végzi a munkáját. Tőlük, a Nagycsaládosok Országos Egyesületétől Kardosné Gyurkó Katalin, elnök volt jelen az eseményen, aki azt is elmondta, 124 családdal tartják aktívan a kapcsolatot, ez hetente megközelítőleg 2000 segítségnyújtást jelent, amiben a nyirádi közösség is aktívan kiveszi a részét.

Habár a Nagycsaládosok Nyirádi Egyesülete elsősorban nem karitatív szervezetként jött létre 1995-ben, tevékenységükkel sokszor mégis ezen a területen aktívak. Ráadásul nyirádi jelenlétükkel a település önkormányzatának is sokat segítenek, hogy az itt élő közösség könnyebben boldoguljon a mindennapokban. Ezt emelte ki Nagy Gábor, Nyirád polgármestere is beszédében, aki elmondta, nagyon büszke arra, hogy településük országos szinten is megbecsült tagja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének.

Molnárné Budai Angelika, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Balaton Régiójának vezetője, a Nagycsaládosok Nyirádi Egyesületének elnöke felidézte a most felújított közösségi ház történetét is, mint mondta, sok sírás, nevetés, vita és közös öröm övezte ezt a munkát, amire nagyon büszkék és véleménye szerint stabil alapokat nyújt a családok megerősítéséhez.

Végezetül Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója beszédében szólt a szolgálat és a nagycsaládosok közti szoros kapcsolatról. – Az országban mindenütt tudjuk, hogy a nyirádiakra számíthatunk. – mondta Gál Dávid, és átadott egy oklevelet Angelikának.

Az ünnepségen Simon János esperes plébános áldotta meg az épületet.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.