Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 2. Lujza
Veszprém
7°C
2024. március 2. Lujza
Veszprém
7°C

LMP: Nincsenek válaszok városfejlesztési stratégiai kérdésekben

2022. október 18. 12:31
A problémák beazonosítása precíz, de Gerstmár Ferenc szerint az erős válaszok még váratnak magukra.

Magyarország zöld pártjának veszprémi önkormányzati képviselője, Gerstmár Ferenc kedd délelőtt a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatót. Képviselőtársaival, Benczik Gabriellával és Hartmann Ferenccel Veszprém gazdasági programjának felülvizsgálatához benyújtott javaslatukat elfogadták, három koncepció kidolgozását kérték 2023. júniusi határidővel.

Az első pont Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának rövid és középtávú lakáskoncepciójának ügye: bérlakásépítés, szolgálati lakások kialakítása, idősotthoni férőhelyszám bővítése, lakások energetikai megújításának támogatása.

Archív fotóArchív fotó

Gerstmár a belvárosi rehabilitáció következő ütemének kidolgozását sürgeti. Bevonandó területeknek megnevezte a Balaton Bútorgyár volt területét, az egykori Szikvíz parkolót és a volt SZMT-székházat.

Az LMP képviselőjének harmadik kidolgozandó koncepciója a volt Veszprém­ – Szentkirályszabadja repülőtér ipari, kereskedelmi, logisztikai, környezetvédelmi hasznosítása.

Gerstmár szerint ideje volna komolyan venni a lakosságszám csökkenéséből eredő kihívásokat. Tavaly ősszel indítványozta, hogy a közgyűlés hozzon létre ideiglenes bizottságot, amelynek feladata, hogy megvizsgálja a lakosságszám csökkenésének okait. Az indítványt a közgyűlési többség nem támogatta.

Szabó Eszter
Simon Dani
további cikkek
Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. tegnap 13:30 Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között közlekedés Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között Befejeződött a Nemesvámost és Veszprémfajszot összekötő 1,35 km-es útszakasz teljes felújítása, így az utazási élmény mellett a biztonság szempontjából is sokat javult a helyzet. Sőt, Nemesvámoson már egy fix traffipax is figyeli az autósokat. tegnap 9:24 Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. 2024. február 29. 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. 2024. február 29. 15:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.