2023. január 28.
//
Károly, névnap

LMP: Nincsenek válaszok városfejlesztési stratégiai kérdésekben

2022. október 18. 12:31
A problémák beazonosítása precíz, de Gerstmár Ferenc szerint az erős válaszok még váratnak magukra.

Magyarország zöld pártjának veszprémi önkormányzati képviselője, Gerstmár Ferenc kedd délelőtt a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatót. Képviselőtársaival, Benczik Gabriellával és Hartmann Ferenccel Veszprém gazdasági programjának felülvizsgálatához benyújtott javaslatukat elfogadták, három koncepció kidolgozását kérték 2023. júniusi határidővel.

Az első pont Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának rövid és középtávú lakáskoncepciójának ügye: bérlakásépítés, szolgálati lakások kialakítása, idősotthoni férőhelyszám bővítése, lakások energetikai megújításának támogatása.

Archív fotóArchív fotó

Gerstmár a belvárosi rehabilitáció következő ütemének kidolgozását sürgeti. Bevonandó területeknek megnevezte a Balaton Bútorgyár volt területét, az egykori Szikvíz parkolót és a volt SZMT-székházat.

Az LMP képviselőjének harmadik kidolgozandó koncepciója a volt Veszprém­ – Szentkirályszabadja repülőtér ipari, kereskedelmi, logisztikai, környezetvédelmi hasznosítása.

Gerstmár szerint ideje volna komolyan venni a lakosságszám csökkenéséből eredő kihívásokat. Tavaly ősszel indítványozta, hogy a közgyűlés hozzon létre ideiglenes bizottságot, amelynek feladata, hogy megvizsgálja a lakosságszám csökkenésének okait. Az indítványt a közgyűlési többség nem támogatta.

Szabó Eszter
Simon Dani

További cikkek

Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Nem csak az elítéltek életútja lehet fordulatos, ami a börtönrácsok mögé vezet. Hogy hogyan válik valaki börtönőrré, az is több döntés és elhatározás kérdése. Németh Éva, bv. ezredes, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka egyedüli nőként tölt be ilyen pozíciót az országban. Erről a nem hétköznapi életútról beszélgetett vele Sótonyi Mónika a Királynék Földjén programsorozaton belül az Arcok, képek, utak beszélgetős est keretében a Papírkutya kultúrbisztróban.
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban.
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
A veszpreminfo.hu - Veszprém városának turisztikai honlapja - nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat, Turizmus kategóriában a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett 2022 évi „Az Év Honlapja” versenyében.
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Csütörtökön rendezték meg a képviselő-testület idei első ülését. Összefoglaljuk, mi történt napirend előtt.
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Húsz veszprémi óvoda és általános iskola vehetett át madárodút, madáretetőt és eleséget a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesülettől (BABAKO) szerdán, a Csillag úti óvodánál.