Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C

Közösségi kert hozza közelebb egymáshoz a lakókat

2022. október 10. 15:00
A Mester utcai játszótér mellett számos magaságyás díszíti a teret, hogy a lakók kedvükre kertészkedhessenek akkor is, ha éppen nincsen saját kertjük.

A közösségi kert részleteit a hétfőre összehívott sajtótájékoztatón ismertették. Virt Emese ötletgazda, valamint Kovács Áron önkormányzati képviselő számolt be arról, miként jutottak el az ötlettől a megvalósításig. Emese két évvel ezelőtt vetette fel, hogy jó volna létrehozni egy közösségi kertet, amelynek nem csupán az ültetés szempontjából lenne hozadéka, de összehozná a lakóközösséget is, valódi találkozási pont lehetne. Így hát a lakások lépcsőházaiban elhelyezték a felhívást, melyben igényelni lehetett magaságyást, méghozzá ingyen.

A közösségi kert gondozásakor generációk találkozhatnak, a kisgyerekeknek pedig külön élmény, hogy végig kísérhetik a zöldségek fejlődését. Emese kiemelte, a magaságyásokhoz szükséges zöld hulladék a város hulladéka, a trágyát is egy közeli telepről szállították, nem áruházak termékeit vásárolták drágán, hanem újrahasznosítottak helyi dolgokat.

Kovács Áron hozzátette, rögtön a magáénak érezte a kezdeményezést, nem is volt kérdés, hogy az ügy mellé álljon. Úgy véli, élet költözött a házak közé, hiszen a játszótéren kívül nem igazán volt a térségben találkozási pont. A tapasztalat az, hogy rendkívül nagy igény volt a kiskertekre, hiszen manapság az emberek egyre inkább elszigetelődnek egymástól.

A megvalósításhoz – mint finanszírozó - hozzájárult a VEB 2023 Zrt., a működtető pedig a VKSZ Zrt. volt.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
„Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. tegnap 21:45 Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. 2024. június 14. 20:49 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! Péntek délelőtt tartották meg a már hagyományosnak számító, sorban az ötödik véradók világnapi faültetést, melyet a Magyar Vöröskereszt 2020-ban indított. Budapest, Esztergom, Székesfehérvár és Szolnok után Veszprém belvárosában, a Szent Kálvária-domb melletti zöld területen ültették el a szimbolikus jelentésű vérszilvafát, melynek mélyvörös színe egész évben emlékeztet minket a véradás fontosságára. tegnap 14:40 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. 2024. június 14. 14:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.