Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jobb és biztonságosabb lett az út Sóly és Királyszentistván között

2022. október 9. 13:35
Száz méter híján mintegy három kilométer hosszan újult meg az út Sóly belterületén, illetve a Királyszentistvánra vezető szakaszon.

A projekt a Területfejlesztési Operatív Program támogatásával, 404 millió forintból valósult meg a STRABAG kivitelezésében.

A helyi lakosoknak ezzel régi vágya valósult meg: Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerint az itt élőknek a tavaly átadott Litér és Királyszentistván közötti bicikliút mellett a legfontosabb célkitűzése a Sóly belterületi, illetve a két települést összekötő út felújítása volt. A beruházásra valóban nagy szükség: sokáig a térség egyik legrosszabb minőségi útja volt, amit számos kátyú, felhullámzódott burkolat jellemzett. A fejlesztésnek köszönhetően viszont nemcsak a biztonságosabb és korszerűbb közlekedést sikerül biztosítani, valamint a két település minőségi összekötését, de ahogy arra a képviselő rávilágított, az emberek összeköttetése is megvalósult ezzel, ráadásul a belterületi út megújulása Sóly összképét is javítja.

Kőszegi Ilona, Királyszentistván polgármestere a szombati sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a megújult út nemcsak a két település között képez hidat és az itt élők életminőségét befolyásolja, de az erre kirándulók számára is megkönnyíti a közlekedést és fokozza az élményt, s bízik benne, hosszú időn keresztül sikerül megőrizni az út minőségét.

Kaptur József, Sóly polgármestere köszönetét fejezte ki a közútkezelőnek a pontos és precíz kivitelezésért, illetve amiért kiemelt figyelmet fordítottak a lakossági igényekre és igyekeztek azt maximálisan kielégíteni. Mint mondta, a köszönet az erre közlekedő buszjáratok sofőrjeinek nevében is szól, hiszen a rossz minőségű úton korábban meglehetősen veszélyes volt napi szinten többször egy nagyobb járművel közlekedni. A polgármester ugyanakkor hangsúlyozta, továbbra is oda kell figyelni a veszélyforrásokra: egy megújult úton hajlamosak vagyunk nagyobb sebességgel hajtani annak ellenére is, hogy belterületi útról van szó, a balesetmentes közlekedés azonban csak akkor lehetséges, ha betartjuk az előírásokat.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.