Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Ismét nyitva a kápolna ajtaja a hívek előtt

2022. szeptember 30. 13:16
Péntek reggel a kívül és belül is megújult Szent Anna-kápolnában találkoztak a hívek, amikor Udvardy György veszprémi érsek megáldotta a felújított egyházi épületet.

A Szent Anna-kápolna tervein már 2021 elején elkezdtek dolgozni a szakemberek, felújítására azért volt szükség, mert az évek alatt mind műszakilag, mind gépészetileg leromlott az állapota.

A tervezés után a kivitelezésnek tavaly decemberben álltak neki és idén szeptemberben fejezték be.

A felújítás során a kápolna vizesedésének megszüntetését a teljes külső és belső vízszigeteléssel, új szellőző, falszárító, sólekötő vakolattal sikerült elérni.

A régi távfűtés megszüntetését követően a gépészeti és elektromos rendszereket is lecserélték, valamint hőszivattyús padló- és falfűtést szereltek be, amelyhez kapcsolódóan teljes padló rétegrendet, új padlóburkolatot készítettek.

A kápolna körüli szivárgórendszert teljesen kicserélték, valamint új vizesblokkot építettek. Az régi bútorokat, az oltárt és oltárképet, valamint a kőelemeket restaurálták, a meglévő padok kiegészítéseként újak is készültek.

Továbbá a homlokzat felületképzése teljesen megújult, a nyílászárók felújítása, cseréje is megtörtént.

A beruházást a főegyházmegye saját forrásból fedezte.

A Padányi Katolikus Iskola iskolakápolnájaként is szolgáló egyházi épületet Udvardy György veszprémi érsek áldotta meg szeptember 30-án, az Érseki Hivatal elöljárói, Porga Gyula Veszprém polgármestere, a munkálatok vezetői, valamint az iskola diákjai jelenlétében.

vehir.hu
további cikkek
Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. ma 9:00 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. ma 14:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.