Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
0°C
2024. március 19. József
Veszprém
0°C

Ötgólos szegedi vereség Nantes-ban

2022. szeptember 22. 20:32
A Pick Szeged 35-30-ra kikapott a francia HBC Nantes otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, csütörtökön.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, B csoport:
HBC Nantes (francia)-Pick Szeged 35-30 (17-15)
lövések/gólok:
56/35, illetve 48/30
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 9/9
kiállítások: 10, illetve 4 perc

A vendégcsapat keretéből Luka Stepancic és Borut Mackovsek, a hazaiaktól Lucas De la Breteche és Viktor Hallgrímsson hiányzott.    

Jól kezdte a meccset a magyar bajnoki címvédő, azonnal felvette az ellenfele által diktált ritmust, és kemény védekezésének, illetve hatékony támadójátékának köszönhetően többször is vezetett két góllal. A Nantes a 19. percben időt kért, a folytatásban sokkal összeszedettebbé vált a teljesítménye mindkét kapu előtt, és amikor 13-11-re ellépett, Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző is időt kért. Együttese csakhamar kettős emberelőnybe került, ám nem tudott egyenlíteni, a szünetben 17-15-ös hátrányban volt.

Fotó: ehfcl.eurohandball.comFotó: ehfcl.eurohandball.com

A hajrában látottak köszöntek vissza a második félidő elején is, pontosabban lőttek és jobban védekeztek a franciák, ezért a Szeged a kapusának lecserélésével létszámfölényes támadójátékra váltott. Ötgólos hátránynál időkérés, majd kapuscsere következett, és a vendégeknek egy 3-0-s sorozattal sikerült is némileg felzárkózniuk. Az 53. percben 31-28-nál még volt esélye a pontszerzésre a vendégcsapatnak, de a hajrá ismét a Nantes-nak sikerült jobban, és végül megérdemelten győzött 35-30-ra, mert a meccs harmadától irányította és kézben tartotta a játékot.

A hazaiaknál Valero Rivera tíz, a Szeged és a Veszprém korábbi légiósa, a spanyol Jorge Maqueda két gólt szerzett, Ivan Pesic 11 lövést védett. A szegediek közül Bogdan Radivojevic és Bodó Richárd öt alkalommal talált be, Mikler Roland hét, Mirko Alilovic öt védést mutatott be.

A két csapat hetedik egymás elleni tétmérkőzésén két szegedi siker mellett ötödször győzött a Nantes.

A két vereséggel álló Szeged egy hét múlva az előző idényben bronzérmes német THW Kiel vendége lesz, a két sikerrel rendelkező Telekom Veszprém pedig szerdán a román Dinamo Bucuresti-et fogadja a BL csoportkörében.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.