Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
0°C
2024. március 19. József
Veszprém
0°C

Rossi: a cél változatlan, büszkén lejönni a pályáról

2022. szeptember 22. 20:14 // Forrás: MTI
Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott számára a cél ugyanaz lesz pénteken a németek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, mint bármelyik másikon, azaz büszkén lejönni a pályáról.

"A cél mindig ugyanaz, mindent megtenni azért, hogy a szurkolóink boldogok és büszkék legyenek. Ha nem szerzünk pontot, az a normalitás, de azon dolgozunk, hogy ismét a normalitástól eltérő eredmény legyen" - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján az olasz szakvezető, aki kifejtette, a soron következő két ellenfél, a német és az olasz csapat továbbra is azzal a céllal küzd, hogy megnyerje a csoportot, előbbinek ráadásul saját kezében a sorsa.    

A csapatkapitány Szalai Ádám válogatottól való visszavonulása kapcsán Rossi elárulta, valamennyi játékost nagyon érzékenyen érintette, mert az FC Basel futballistája mindenkivel szoros kapcsolatot ápol. A bejelentés szerinte az elmúló idő érzését keltette. Hozzátette, biztos abban, hogy a társak szép ajándékkal szeretnék elbúcsúztatni a 34 éves csatárt.    

"Számomra nagyon jó eredmény lenne, ha bennmaradnánk. Olaszként különösen remélem, hogy az olasz csapat segít ebben" - utalt Rossi arra, hogy ha a csoport másik mérkőzésén Anglia pontokat veszít Milánóban, akkor a magyar csapat élvonalbeli tagsága biztosan megmarad. "A magunk részéről pedig mi meccsről meccsre koncentrálunk" - tette hozzá.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (j) és Schäfer András középpályás a Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában a Németország-Magyarország mérkőzés előtti napon tartott sajtótájékotatón Lipcsében, a Red Bull Arenában 2022. szeptember 22-én. MTI/Illyés TiborMarco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (j) és Schäfer András középpályás a Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában a Németország-Magyarország mérkőzés előtti napon tartott sajtótájékotatón Lipcsében, a Red Bull Arenában 2022. szeptember 22-én. MTI/Illyés Tibor

Rossi elárulta, megvan az elképzelése a kezdőcsapatot illetően, amelyről viccelődve először azt mondta, az RB Leipzig három magyar légiósát pihenteti, majd nevetve hozzátette, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik biztosan pályán lesz, hiszen mindhárman nagyon várják, hogy klubcsapatuk stadionjában Magyarországot képviseljék.    

A jó hangulatú eseményen Schäfer András is viccelődött, egyrészt kérdésre jelentkezett, amikor Rossi nyilatkozott, ám végül nem élt a lehetőséggel, majd amikor rajta volt a sor, hogy beszéljen, azon sajnálkozott, hogy a koronavírusos Manuel Neuerrel ezúttal nem találkozik, ahogy ő fogalmazott, a német kapus "megúszta".

"Nagyszerű emlék, elvégre megváltozott az életem a fejesgólom óta" - emlékezett vissza a tavalyi Európa-bajnokságon a németek ellen szerzett müncheni góljára az Union Berlin középpályása, aki akkor Neuert megelőzve fejelt a kapuba 2-1-es előnyhöz juttatva a magyar csapatot, amely végül búcsúzott a kontinensviadal csoportkörében, mert a Nationalelf a hajrában 2-2-re egyenlített.

Schäfer abban egyetértett Rossival, hogy elsőként a bennmaradás legyen meg, utána lehet beszélni vagy számolgatni a csoport esetleges megnyeréséről, bár azt hozzátette, tisztában vannak azzal, hogy a győzelem óriási lépést jelentene ebbe az irányba.

"Nagyon sajnálom, mert értékes játékost és még értékesebb embert veszít a válogatott. De próbálunk nem negatív érzésekkel hozzáállni a búcsúhoz, inkább szeretnénk kiélvezni vele ezt az utolsó két mérkőzést" - beszélt Szalai Ádámról Schäfer.

A csoportelső magyar válogatott az egypontos hátránnyal második német csapattal pénteken 20.45-től csap össze Lipcsében. A találkozó játékvezetője a szlovén Slavko Vincic lesz.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:
Gulácsi Péter - Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila - Fiola Attila, Nagy Ádám, Schäfer András, Styles Callum - Szoboszlai Dominik, Gazdag Dániel - Szalai Ád

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.