2022. október 4.
//
Ferenc névnap

Több száz gyerek futott végig a belvároson az autómentes napon

Idén rekordszámú résztvevővel rajtolt el az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett autómentes napon az a futóverseny, amelyre a város 13 általános- és középiskolájából érkeztek diákok. A táv az Óváros tértől a stadionig tartott, ahol további ügyességi játékokon vehettek részt a fiatalok, valamint díjazták a legaktívabb iskolákat is.

Csütörtökön reggel kilenc órára megtelt az Óváros tér 900 fiatal veszprémi iskolással, akik azért érkeztek, hogy elrajtoljanak az Autómentes Nap keretében szervezett futóversenyen.

A legtöbben, közel 200-an a Báthory István Általános iskolából jöttek, de a VSZC Jendrassik-Venesz Technikum és a Padányi is szép számmal képviseltette magát.

A futóverseny immáron a hagyományos szeptemberi programsorozat, az Európai Mobilitási Hét, azon belül is az autómentes nap keretében zajlott, amelyet Porga Gyula nyitott meg. A polgármester köszöntötte a résztvevőket és megjegyezte azt is, hogy hasznos az ilyen figyelemfelhívó eseményekkel népszerűsíteni az autós közlekedés alternatíváit, viszont Veszprémben ma reggel a forgalmon jelentősen nem látszott meg, hogy kevesebb autó közlekedne az utakon, tehát lehet még hova fejlődni ezen a téren.

Csütörtökön egyébként ingyenesen utazhattak a V-Busz járatain azok, akik felmutatták autójuk érvényes forgalmi engedélyét.

Kedden szintén az Európai Mobilitási Hét keretében egy közlekedési versenyt is szerveztek a helyi médiamunkások és az EKF csapatának részvételével, ahol a leggyorsabb eszköznek az elektromos roller bizonyult.

Kapcsolódó cikk
Szoros befutó után a roller nyerte a veszprémi közlekedési viadalt
Kedd reggel az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett közlekedési viadalon ötféle módon indultak el a versenyzők a Haszkovó-buszfordulóból a belvárosba, hogy teszteljék, Veszprémben melyik módon lehet a leggyorsabban eljutni A-ból B-be.

 

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Svante Pääbo kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat
Svante Pääbo kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat
Svante Pääbo svéd genetikus kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az evolúciós genetika területén elért eredményeiért - jelentették be hétfőn a stockholmi Karolinska Intézetben.
Bardon Tamás a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ új parancsnoka
Bardon Tamás a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ új parancsnoka
Hétfő délelőtt ünnepélyes keretek között történt meg a csapatzászló átadás-átvétel.
A tervezettnél enyhébb módosításokat fogadtak el a parkolási rendszerben
A tervezettnél enyhébb módosításokat fogadtak el a parkolási rendszerben
Mind ellenzéki, mind többségi oldalról számos módosító indítványt nyújtottak be a csütörtöki közgyűlésre a parkolási rendelet tervezett változásaival kapcsolatban. Mutatjuk a végleges verziót!
'Vedd át az irányítást!'
'Vedd át az irányítást!'
Tizenegyedik alkalommal szerveztek sétát Veszprémben a mellrák elleni küzdelem jegyében, ahol a résztvevők által viselt rózsaszín zászlók és szalagok a megelőzés fontosságára is felhívták a figyelmet. A séta elején elhangzott, az elmúlt évben a világon 7,3 millió nőnél diagnosztizálták a kórt, ez közel annyi ember, mint Magyarország lakossága.
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Ma 0 órakor elindult a 2022. évi népszámlálás. A kérdőív online kitölthető a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül október 1. és 16. között. A kérdőívet interneten kitöltők nyereményjátékban vehetnek részt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki közöttük.