Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Polgárőr Nap Herenden

2022. szeptember 18. 14:35
Színes programokkal, közös főzéssel, és díjakkal köszönték meg a polgárőrök munkáját.

A hűvös, esős idő ellenére is sokan ellátogattak a Herendi Porcelánmanufaktúra mellett található sportpályára, a Veszprém Megyei Polgárőr Napra. A rendezvényen elsőként Ovádi Péter országgyűlési képviselő mondott beszédet, mint fogalmazott, a polgárőrség egyfajta modern hazafiságot jelent Magyarországon. Ma, mintegy 65 ezer polgárőr teljesít szolgálatot, ezt az önkéntes munkát pedig Magyarország Kormánya elismeri, anyagilag és erkölcsileg is megbecsüli. Ovádi elmondta, örül, hogy a térségben sokan éltek a Magyar Falu Program nyújtotta lehetőséggel, így a sikeres pályázók új eszközökhöz jutottak.

Ovádi kiemelte, az, hogy Magyarországon a harmadára esett vissza a bűncselekmények száma az elmúlt tíz évben, az nekik is köszönhető.

Hegyi Gábor képviselő is felszólalt, a polgárőrök sikerére világított rá, majd megköszönte áldozatos munkájukat.  Mezei József elnök is kiemelte, hogy egyre jobb hazánkban a közbiztonság.

A Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője Dékány Balázs rendőr ezredes is köszöntötte a résztvevőket, és elismerését fejezte ki a polgárőrök áldozatos és segítőkész munkájáért.  

Az eseményen díjak átadására is sor került:

Arany érdemkereszt: Sikos Csaba

Ezüst érdemkereszt: Berta Pál

Bronz Érdemkereszt: Horváth Krisztián

Szent László plakettet vehetett át: Zsámboki Csaba, Köntös László, Márvány Csaba, Sikos Géza, Szántó Krisztián, Tóth Péter, Horváth Lajosné, Varjú Melinda, Kalmár Benedek, Sass Dániel.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.