Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Díszmadár-kiállítás nyílt az Agórában

2022. szeptember 17. 17:28
A díszmadár-kiállítás a Veszprém Megyei Díszmadárbarát Egyesület szervezésében zajlik, melynek megnyitója szombat reggel kilenc órakor volt.

A madarászat szerelmeseinek kedvez a szeptember 17-18-i hétvége, többek között papagáj, kanári és egzotikus díszpinty is szerepel a kiállító repertoárban. A kétnapos kiállításra az ország számos pontjából érkeztek, így Szegedről, Szombathelyről, Körmendről és Mórról is.

Az összesen hetven kiállító a covid járvány előtti állapotokat idézi, vagyis kimondottan soknak számít a résztvevők száma.

A rendezvényen Ovádi Péter, állatvédelmi kormánybiztos, országgyűlési képviselő is beszédet mondott, aki az állatok szeretete mellett védelmüket is hangsúlyozta. Örül annak, hogy a díszmadárbarátok erős közösséget alkotva végzik hivatásukat. Bízik abban, hogy az ilyen erős közösségek az újabb generációknak is egyfajta irányt mutatnak, s korán megtanítják az állatok védelmének fontosságát.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. tegnap 13:48 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. tegnap 13:01 A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Hétvezér A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Novák Katalin lemondásával elvesztett valamit a politikai közélet, amit Sulyok Tamás valószínűleg sosem fog tudni pótolni. Cserébe ő képes adni valamit, amit viszont Novák nem tudott volna. Sólyom László szellemisége újra bejárhatja a Sándor-palota termeit, miközben a politikai show-tól elbúcsúzhatunk. Véleménycikk a csütörtöki balatonalmádi bejelentésről. tegnap 14:17 Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat közélet Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat 2014 óta hivatalosan is február 19. a magyar ápolók napja, annak emlékére, hogy ezen a napon született Magyarország első főápolója, a hazai ápolás fejlődésének kiemelkedő alakja, Kossuth Zsuzsanna. A jeles nap alkalmából a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház egy rövid ünnepség keretei közt köszöntötte egészségügyi szakdolgozóit és ismerte el mindennapos áldozatos munkájukat.   tegnap 11:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.