Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
6°C
2024. március 19. József
Veszprém
6°C

A Szeged kikapott a Barcelonától a nyitányon

2022. szeptember 14. 20:26 // Forrás: MTI
A Pick Szeged házigazdaként 35-28-ra kikapott a címvédő Barcelonától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, szerdán.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, B csoport:
Pick Szeged-Barcelona (spanyol) 28-35 (15-14)
lövések/gólok: 43/28, illetve 46/35
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 3/2
kiállítások: 2, illetve 10 perc

A vendégek először a nyolcadik percben vezettek, utána viszont sorozatban hat gólt kaptak, és a meccs negyedénél már 10-5-ös hátrányban voltak. Mirko Alilovic bravúrosan védett, csapattársai rendkívül felkészülten és fegyelmezetten védekeztek, a másik kapu előtt pedig rendszerint kihasználták a lehetőségeiket. Ezt követően némileg megtorpant a magyar bajnokcsapat, a spanyolok megfékezték ellenfelük tempóját, a Gonzalo Pérez de Vargas helyére beállt kapus, Emil Nielsen jól teljesített, így a címvédő csak egygólos hátrányban volt a szünetben.

A szegedi Dean Bombac (b2) és Borut Mackovsek (j), valamint Ludovic Fabregas (b) és Dika Mem (j2), a spanyol csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 1. fordulójában játszott Pick Szeged - Barcelona mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2022. szeptember 14-én. MTI/Ujvári SándorA szegedi Dean Bombac (b2) és Borut Mackovsek (j), valamint Ludovic Fabregas (b) és Dika Mem (j2), a spanyol csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 1. fordulójában játszott Pick Szeged - Barcelona mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2022. szeptember 14-én. MTI/Ujvári Sándor

A második félidő elején kétgólos előnyről tíz perc alatt ötgólos hátrányba került a Szeged, ezért Juan Carlos Pastor vezetőedző a 44. percben a harmadik idejét is kikérte, majd kapust cserélt és beküldte Mikler Rolandot, de ez sem segített. Minden hazai találatra hárommal válaszolt az ellenfél, amely tökéletesen védekezett, nem engedélyezett ziccereket a magyar együttesnek, az előkészítetlen lövésekből pedig szinte egyáltalán nem született gól. Sok volt az eladott labda, a gyors ellenakciók mindegyikéből betalált a Barcelona, így a vártnál is nagyobb különbséggel nyert.

A győztes csapatban Dika Mem és Ludovic Fabregas egyformán hét, Melvyn Richardson hat, Aleix Gómez öt gólt lőtt, a hazaiaknál Bodó Richárd ötig, Mario Sostaric és Bánhidi Bence pedig négyig jutott.

A két együttes 21. alkalommal találkozott egymással a nemzetközi kupaporondon, öt szegedi siker mellett ez volt a Barcelona 16. győzelme.    

A Telekom Veszprém csütörtökön a Paris Saint-Germaint fogadja, a Szeged pedig jövő csütörtökön a francia HBC Nantes vendége lesz a BL csoportkörében.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.