2023. január 31.
//
Marcella névnap

Nagycsaládosnak lenni egyszerre lemondás és felejthetetlen boldogság

35 éves fennállását ünnepelte szombaton a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) a kislődi Sobri Jóska Élményparkban.

Az esemény hivatalos megnyitóján Kardosné Gyurkó Katalin, az egyesület elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, semmi sem mutatja jobban a NOE elmúlt 35 esztendejét, minthogy egy kalandparkban ünnepelnek, hiszen ez idő alatt bőven volt részük kalandban és kihívásokban. Voltak nehéz pillanatok, de a jelenlévők ezekben is igent mondtak a gyerekekre, a jövőnek arra a formájára, ami a szeretetről szól. Hiszen a legnagyobb boldogságot az okozza, amikor szeretetet tudunk adni a párunknak, gyermekünknek, amikor tevékenyen tudunk tenni egy közösségért. Hozzátette, az elmúlt húsz évben nagyot fordult a világ, ma már családbarátabb a társadalom is, köszönhetően a kormányzat és a partnerek támogatásának is.

Kardosné Gyurkó Katalin, Ovádi Péter, Beneda AttilaKardosné Gyurkó Katalin, Ovádi Péter, Beneda Attila

Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, a kormány a családokra mint a nemzet erejére tekint, s az olyan nehéz időkön is csak akkor tudunk túljutni, ha ezt az erőt megtartjuk. Ezért igyekeznek minden kedvezményt megadni, például a családi adókedvezmény vagy a babaváró kötvény formájában, hogy a kívánt gyerekek megszülethessenek és támogatni azt az életformát, amit a nagycsalád jelent.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő az esemény helyszínét illetően megjegyezte, szerencsések vagyunk, hogy ilyen gyönyörű térségben élhetünk és olyan vállalkozások segítik a térség boldogulását, mint a Sobri Jóska Élménypark, mely társadalmi szerepvállalásával iránytűként is szolgál mások számára is.

A helyi fundamentumokat méltatta Bódis Zoltán, Kislőd polgármestere is, aki köszönetet mondott a Jáger családnak, amiért egy bakonyi gombázást követően megálmodták és megvalósították a kalandparkot, ezzel lassan világhírűvé téve a települést. Mint mondta, nagycsaládosként teljes mértékben átérzi azt is, mi mindent jelent ez az életforma: egyszerre van benne lemondás, ugyanakkor az, amit a gyerekek adnak, felejthetetlen boldogság és örök élmény.

Szentkirályi AlexandraSzentkirályi Alexandra

Az eseményen részt vett Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is, aki a családokat a társadalom legfontosabb alapkövének nevezte, akiket a kormány egyedülálló módszerrel támogat, nemcsak akkor, amikor gazdaságilag jó helyzetben vagyunk, hanem a mostani nehéz időkben is kiáll mellettük.

Jáger BalázsJáger Balázs

Jáger Balázs, a Sobri Jóska Élménypark tulajdonosa szerint megtisztelő, hogy ők lehetnek a 35. születésnap helyszíne. Mint mondta, vállalkozóként két fontos küldetésük van: egyrészt az, hogy a természeti adottságok segítségével a környezet szeretetét, a játékaikkal pedig a mozgás örömét vissza tudják csempészni a családok életébe. Másrészt fontos a közös élmények összekovácsoló ereje is, hiszen a családdal eltöltött minőségi idő és az ebből származó emlékek életre szóló kapcsok.

A programot a NOE őszi találkozója keretében rendezték meg, az eseményre 5000 nagycsaládos kapott meghívást.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

További cikkek

Navracsics Tibor: nehéz időket él Európa
Navracsics Tibor: nehéz időket él Európa
Európai polgárok nélkül nem létezhet Európa, és létre kell jönnie egy olyan európai belpolitikának, amely nem pusztán az európai intézményeket jelenti, hanem képviseli az európai embereket is - hangoztatta a területfejlesztési miniszter egy szakmai konferencián hétfőn Budapesten.
Gerstmár az út- és járdafelületek javítását sürgeti a Jutasi egy részén
Gerstmár az út- és járdafelületek javítását sürgeti a Jutasi egy részén
Gerstmár Ferenc szerint sürgető az út- és járdafelületek javítása, valamint a közvilágítás bővítése a Jutasi úti lakótelep északkeleti részén. Erről tartott sajtótájékoztatót kedd délelőtt.
Nem csak az EKF nyitóünnepsége miatt volt fontos a január Veszprémben
Nem csak az EKF nyitóünnepsége miatt volt fontos a január Veszprémben
Január havi hírösszefoglalónkban megmutatjuk, hogy bár az EKF nyitóünnepségétől volt a leghangosabb Veszprém, azért ezenkívül is voltak fontos történések az elmúlt 30 napban.
Ezeken a mesedombokon igazi élmény a gyereknevelés
Ezeken a mesedombokon igazi élmény a gyereknevelés
Veszprém hét mesés dombján nemrégiben egy új játszóház épült: a pici gyerekek itt játékos módon tágíthatják világukat és saját képességeiket, miközben az anyukák is valódi feltöltődésben részesülnek. Mert élményekre nemcsak a gyerekeknek van szükségük, de a szüleiknek is. A 7 Mesedomb Játszóházban jártunk.
A személyes kapcsolatot nem lehet online megvásárolni
A személyes kapcsolatot nem lehet online megvásárolni
A folyamatosan változó világ napról napra új kihívások elé állítja az idén húszéves Molnár Fotó csapatát. Molnár Adrien, az üzlet tulajdonosa szerint sikerük titka a személyes kapcsolat, amit még mindig igényelnek az ügyfeleik. A cég történetéről, a technológiai trendekről és az emberi kapcsolódásról beszélgettünk.