Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C

Nagycsaládosnak lenni egyszerre lemondás és felejthetetlen boldogság

2022. szeptember 10. 13:36
35 éves fennállását ünnepelte szombaton a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) a kislődi Sobri Jóska Élményparkban.

Az esemény hivatalos megnyitóján Kardosné Gyurkó Katalin, az egyesület elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, semmi sem mutatja jobban a NOE elmúlt 35 esztendejét, minthogy egy kalandparkban ünnepelnek, hiszen ez idő alatt bőven volt részük kalandban és kihívásokban. Voltak nehéz pillanatok, de a jelenlévők ezekben is igent mondtak a gyerekekre, a jövőnek arra a formájára, ami a szeretetről szól. Hiszen a legnagyobb boldogságot az okozza, amikor szeretetet tudunk adni a párunknak, gyermekünknek, amikor tevékenyen tudunk tenni egy közösségért. Hozzátette, az elmúlt húsz évben nagyot fordult a világ, ma már családbarátabb a társadalom is, köszönhetően a kormányzat és a partnerek támogatásának is.

Kardosné Gyurkó Katalin, Ovádi Péter, Beneda AttilaKardosné Gyurkó Katalin, Ovádi Péter, Beneda Attila

Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, a kormány a családokra mint a nemzet erejére tekint, s az olyan nehéz időkön is csak akkor tudunk túljutni, ha ezt az erőt megtartjuk. Ezért igyekeznek minden kedvezményt megadni, például a családi adókedvezmény vagy a babaváró kötvény formájában, hogy a kívánt gyerekek megszülethessenek és támogatni azt az életformát, amit a nagycsalád jelent.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő az esemény helyszínét illetően megjegyezte, szerencsések vagyunk, hogy ilyen gyönyörű térségben élhetünk és olyan vállalkozások segítik a térség boldogulását, mint a Sobri Jóska Élménypark, mely társadalmi szerepvállalásával iránytűként is szolgál mások számára is.

A helyi fundamentumokat méltatta Bódis Zoltán, Kislőd polgármestere is, aki köszönetet mondott a Jáger családnak, amiért egy bakonyi gombázást követően megálmodták és megvalósították a kalandparkot, ezzel lassan világhírűvé téve a települést. Mint mondta, nagycsaládosként teljes mértékben átérzi azt is, mi mindent jelent ez az életforma: egyszerre van benne lemondás, ugyanakkor az, amit a gyerekek adnak, felejthetetlen boldogság és örök élmény.

Szentkirályi AlexandraSzentkirályi Alexandra

Az eseményen részt vett Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is, aki a családokat a társadalom legfontosabb alapkövének nevezte, akiket a kormány egyedülálló módszerrel támogat, nemcsak akkor, amikor gazdaságilag jó helyzetben vagyunk, hanem a mostani nehéz időkben is kiáll mellettük.

Jáger BalázsJáger Balázs

Jáger Balázs, a Sobri Jóska Élménypark tulajdonosa szerint megtisztelő, hogy ők lehetnek a 35. születésnap helyszíne. Mint mondta, vállalkozóként két fontos küldetésük van: egyrészt az, hogy a természeti adottságok segítségével a környezet szeretetét, a játékaikkal pedig a mozgás örömét vissza tudják csempészni a családok életébe. Másrészt fontos a közös élmények összekovácsoló ereje is, hiszen a családdal eltöltött minőségi idő és az ebből származó emlékek életre szóló kapcsok.

A programot a NOE őszi találkozója keretében rendezték meg, az eseményre 5000 nagycsaládos kapott meghívást.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba A Pannon Egyetem és a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikuma szorosabbra fűzte kapcsolatát azzal, hogy kiegészítették már meglévő megállapodásukat. amely eddig alapvetően a vegyipari, informatikai és távközlés területén megvalósult képzéseket foglalta magába.  A Pannon Egyetem a Humántudományi Karon meghirdetett óvodapedagógus,tanító és pedagógia alapszakokat hozzákapcsolja a technikumban folytatott kisgyermekgondozó- és nevelő képzéshez.   tegnap 18:01 Pedagógus béremelést jelentett be Pintér Pedagógus béremelést jelentett be Pintér A cél a gyermekek tudásszintjének növelése, hogy versenyképesek legyenek az Európai Unió területén - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn az Országgyűlés kulturális bizottsága előtti éves meghallgatásán. 2023. december 4. 17:30 Megnyitott az eplényi sípálya szabadidősport Megnyitott az eplényi sípálya Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn. 2023. december 4. 14:14 Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Kezdődik a 134. országos énekesmadár-etetési szezon, amely az első fagyok beköszöntétől ezek megszűnéséig, márciusig tart - olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közleményében. 2023. december 4. 11:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.