Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ismét becsengettek

2022. szeptember 1. 4:00
A nyár utolsó napján a hivatalos tanévnyitó ünnepségekkel megkezdődött a 2022/23-as tanév. A Kossuth Lajos Általános Iskola tanévnyitóján jártunk.

Szeptember elseje eljövetele még azoknak is mindig egy különleges pillanat, akik már nem tartoznak az iskola kötelékébe. Hát még azoknak, akiknek ilyenkor becsengetnek! Véget érnek a könnyed nyári napok, ismét fel kell venni a megszokott rutint, sokaknak pedig ez egy teljesen új időszak kezdete.

Kiváltképp azoknak, akik először lépik át az iskola kapuját. Félelemmel vegyes izgatottság lesz úrrá ilyenkor a gyerekeken, ahogy azonban Nagyné Czaun Marianna, a Kossuth iskola igazgatója is biztatott évnyitó beszédében, nem kell megijedni: a most első osztályba lépőket nemcsak a tanulás várja, az írás, olvasás, a számtan elsajátítása, hanem számos felejthetetlen élmény és örökre szóló barátság is. „Az iskola olyan kapaszkodót fog jelenteni nektek az életben, ahova mindig öröm lesz visszatérni, és ahol mindig egy összetartó közösség fog várni titeket” – hangsúlyozta.

Persze, nemcsak a gyerekek izgulnak ilyenkor. Az aggodalmak ott vannak a szülőkben is, ami természetes, ám ha képesek a pedagógusokkal együtt szövetségben együttműködni, garantált, hogy a kisdiákokból a nyolc év alatt okos, ügyes és tisztelettudó fiatalok válnak.

Ám ez az időszak azoknak is különleges, akik most válnak az iskola rangidős diákjaivá. A rang természetesen felelősséget is jelent, hiszen példát kell mutatni, ráadásul a nyolcadikosokra egyébként is érdekes, mozgalmas év vár: el kell dönteniük, hol szeretnének továbbtanulni, s fel kell készülniük a felvételire. Az igazgatónő azonban emlékeztetett: „nagyon fontos, hogy soha ne azzal mérjétek magatokat, amit eddig elértetek, hanem azzal, amit elérhettek képességeitekkel, szorgalmatokkal és nem kevés akarattal.”

Most nem a pihenés időszaka jön – arra, a hosszabb lazításra ismét tíz hónapot kell várni, s ezalatt rengeteg a tennivaló. Számos kihívással kell szembenézni, hiszen bár kívülről nézve úgy tűnhet, minden tanév ugyanolyan, az elmúlt évek bizonyították, ez nagyon nem így van. Sok munkára, kitartásra és erőfeszítésre van szükség, hiszen ahogy Danny R. McBride is mondta, „a siker nem fogja lejjebb adni, ezért nekünk kell felemelkedni hozzá.” Ha azonban nem adjuk fel a harcot, minden egyes nap hozhat sikereket. Legyen ez az új tanév jelszava: Küzdjünk meg mindennap a sikereinkért!

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. tegnap 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   tegnap 12:18 Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz 2024 a veszprémiek éve lesz a költségvetés alapján is, melyről csütörtökön dönt a közgyűlés. A Fidesz-KDNP frakciója már biztosan támogatni fogja a tervezetet. 2024. február 27. 15:04 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. 2024. február 27. 3:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.