Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pro Meritis díjat kapott a Jendrassik-Venesz két pedagógusa

2022. augusztus 31. 11:22
Szathmáryné Vöröskői Terézia és Pribelszki János Pro Meritis díjat vehetett át szerdán Hegedűs Barbara alpolgármestertől.

Szathmáryné Vöröskői Terézia magyar nyelv és irodalom, orosz nyelv és irodalom, valamint német nyelv és irodalom szakos oktató pályakezdésétől, 1982 óta megszakítás nélkül tagja a Jendrassik-Venesz Technikumnak, amelynek mint jó szakember, szaktanár és pedagógus évtizedeken át mértékadó személyisége volt nyugdíjba vonulásáig. Felkészültsége, szakmai tapasztalatai, eredményessége, emberi tulajdonságai mintául szolgálnak a fiatalabb oktatói generációk számára.

Pedagógusi pályája során Szathmáryné Vöröskői Terézia mint szaktanár, osztályfőnök, munkaközösség-vezető és mentortanár kimagasló pedagógusi, szakmai, módszertani felkészültségről, rátermettségről tett tanúbizonyságot. Empátiával és szakértelemmel segítette a kiemelt figyelmet igénylő tanulók nyelvi és mentális fejlődését. A tanárnő személyisége és pedagógiai tapasztalatai közösségteremtő erővel bírt a diákok és a pedagógusok körében is.

Pribelszki János általános igazgatóhelyettes 1989-ben magyar-történelem szakos tanárként kezdte munkáját az akkori veszprémi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézetben. Vezetői és munkatársai már akkor felfigyeltek a fiatal pedagógusra, hiszen személyiségével, hozzáértésével, iskola iránti elkötelezettségével kivívta kollégái és tanítványai elismerését. Ennek köszönhetően 1992-ben már igazgatóhelyettesként folytatta munkáját a szakképző intézményben. Az azóta eltelt 30 évben jelen volt az intézmény összes jelentős innovációjának a bevezetésében, megvalósításában, legtöbbször vezető szerepet betöltve, önzetlenül és szerényen.

Munkaközösség-vezetőként, nevelési és általános igazgatóhelyettesként megszerzett vezetői gyakorlata, elhivatottsága vezette arra az elhatározásra, hogy 2010-ben megpályázza az akkor már két iskola összevonásával működő Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskola igazgatói állását. Intézményvezetői munkájában komoly szerepet kapott az intézménymenedzselés és a kezdeményező tevékenység. Folyamatos fejlesztésre törekedett a külső kapcsolatok építésében, az iskola érdekeinek védelmében, a PR-munkában, az eredmények elérésében és megismertetésében. Elfogadott és elismert vezetőként tartották és tartják számon városunkban. Mélyen elhivatott a pedagógusi hivatás iránt, munkáját nagy szakértelemmel és kiemelkedő pedagógiai hozzáértéssel végzi. Szakmai és módszertani tudását folyamatosan továbbfejleszti. Megszerzett ismereteit beépíti pedagógiai munkájába, eredményesen alkalmazza azokat.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.