2023. március 27.
//
Hajnalka névnap

Így alakult a hallgatói létszám a pótfelvételi után a Pannon Egyetemen

2022. augusztus 30. 12:20
Pannon Egyetem
Az idei pótfelvételi eljárásban a Pannon Egyetem 6%-kal több hallgatót vett fel, mint a tavalyi pótfelvételi eljárás során. Ez azt jelenti, hogy az általános és a pótfelvételi eljárás eredményeként összesen 1536 hallgató kezdheti meg tanulmányait a Pannon Egyetemen.

A 2022/2023. tanév pótfelvételi eljárásban állami ösztöndíjas képzésekre is lehetőség volt jelentkezni, amelynek eredményeképpen a felvettek 20%-a államilag finanszírozott formában tanulhat. A felvett hallgatók 43%-a alapszakra, 24%-a mesterszakra, 33%-a pedig felsőoktatási szakképzésre iratkozhat be idén szeptemberben.  A felvett hallgatók fele levelezős képzésre került be.

Az idei pótfelvételi eljárásban is a Gazdaságtudományi Kar vonzotta a legtöbb hallgatót; az intézménybe jelentkezők közel 43%-a itt kezdi meg tanulmányait.

Az alapképzésekre felvettek közül a legtöbben a gazdálkodási és menedzsment, a mesterképzések közül a vegyészmérnök, illetve a neveléstudomány szakokon kezdhetik meg tanulmányaikat.

A felvi.hu rendszerén keresztül felvett hallgatói létszámot növeli azon hallgatók száma is, akik a szakirányú továbbképzésekre jelentkeznek vagy nemzetközi ösztöndíjprogram keretében, illetve harmadik országból érkeznek a Pannon Egyetemre.

vehir.hu

További cikkek

Samiha Ayoub egyiptomi színésznő üzent a színház világnapján
Samiha Ayoub egyiptomi színésznő üzent a színház világnapján
A színházi világnapot a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) közgyűlésének határozata alapján 1962 óta tartják meg március 27-én, annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója.
Zirci lelkészt választottak a Magyar Pünkösdi Egyház elnökének
Zirci lelkészt választottak a Magyar Pünkösdi Egyház elnökének
Megújult a Magyar Pünkösdi Egyház vezetése. Az egyház közgyűlése a hétvégén megválasztotta az új elnökséget, ezzel megalakulhat az új összetételű egyháztanács is, miután az elmúlt hetekben a négy egyházkerületben már döntöttek a régiók új vezetőiről. Az egyház elnökének Földesi Tamás zirci lelkipásztort, az egyház Stratégiai Tanácsadó Testületének vezetőjét választották meg.
Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért
Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért
Több veszprémi útfejlesztési projekt kapcsán arra kérte Hartmann Ferenc, helyi szocialista önkormányzati képviselő az Országgyűlés MSZP-frakcióját, hogy nyújtsanak be módosító indítványt az ország 2023-as költségvetéséhez. Mindezt annak érdekében, hogy megvalósulhassanak ezek a beruházások, amelyeknek a tervei készen vannak, de a forrás jelenleg nem áll rendelkezésre.
80 év néhány pillanattal szemben
80 év néhány pillanattal szemben
Szentmisével és koszorúzással emlékeztek Olaszfaluban a II. világháború végén meggyilkolt ártatlan civil férfiakra.
Csodát tesz az agyunkkal az erdei séta – most már kutatás is bizonyítja
Csodát tesz az agyunkkal az erdei séta – most már kutatás is bizonyítja
Egy új tanulmányban a kutatók azt elemzik, hogy a természet hogyan hat az agyunkra.