Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
17°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
17°C

Újabb rapdal klipjében jelenik meg Veszprém

2022. augusztus 23. 8:54
Rizon művésznévre hallgató Benedek Ádám habár csupán két éve él Veszprémben saját elmondása szerint annyira megihlette a város hangulata és kulturális közege, hogy ez inspirálta legújabb videóklipjét is. A fiatal tehetség most dolgozik legújabb albumján, amin a veszprémi ihletésű dal, a „Mostanában” is helyet kap majd.

Nem olyan régen mutattuk be a Darvas Bencét, azaz Darbot, aki 16 évesen már saját rapdalokat ír, ráadásul az ő klipje nem máshol, mint egy veszprémi helyi járatos buszon játszódik. Annak a zenének a hangulatához és témájához tökéletesen illeszkedett a helyszín, most viszont egy másik fiatal tehetség is bejelentkezett a hazai underground zenei szcénában, kettejüket pedig összeköti, hogy Veszprém ihlette a dalhoz tartozó klipet.

Rizon csupán két éve él a városban, barátnője miatt költözött Tolna megyéből a bakonyi megyeszékhelyre, ahol azóta is él, dolgozik, de ami jelen esetben még fontosabb, építi zenei pályáját.

A 22 éves srác nagyon fiatalon, 12 évesen kezdett el verseket írni, amelyek aztán hamar rapszövegekké formálódtak át, 2016-ban pedig első saját dala is megjelent. Jelenleg egy albumon dolgozik, ami, mint mondta felülmúlja eddigi zenei tevékenységét, átgondoltabb, professzionálisabb lesz.

Habár Rizon is a zenei műfajok közül az egyik legszabadabb stílusirányzatot képviseli a rappeléssel, a fiatal zenész mégis kétszer aláhúzza azt, hogy véleménye szerint komolyan kell venni minden mozzanatot, amikor tollat ragad, majd mikrofon elé áll, de akkor is, amikor a videóklipet forgatják a zenéhez.

Most sem volt ez másképpen, amikor a Mostanában című dalhoz készítették el a klipet, amiben barátja, a pécsi származású Kevlár is közreműködik. A dal a könnyed nyári hangulatot idézi meg, ahol a zenei alapot klasszikus hangszerekkel biztosították.

Ami pedig a klipet illeti, Rizon számára már két veszprémi év után is megvannak a város kultikus helyei, amelyek egytől egyig felvillannak a videóban, köztük a két mural is.

A videó elején még a 2023-as felirat is felvillan egy pillanatra, ahogy Rizon portálunknak mondta ez sem véletlen, hiszen őt is megfogta az Európa Kulturális Főváros program, fiatal zenészként pedig különösen örül annak, hogy egyre több kulturális és zenei rendezvénynek ad otthont Veszprém.

A rapper azt ígérte, ez az első, de biztos, hogy nem az utolsó olyan klip, amit Veszprémben forgatnak le.

Hajas Bálint
további cikkek
Mindszenty 80: Hit, Kultúra és Közösség Veszprémben kultúra Mindszenty 80: Hit, Kultúra és Közösség Veszprémben Március 5-én lesz nyolcvan éve, hogy 1944-ben, XII. Pius pápa kinevezte Mindszenty Józsefet a Veszprémi Egyházmegye püspökévé. E jeles évfordulóra emlékezve Dr. Udvardy György érsek atya örömmel hirdette meg a "Mindszenty 80 évet" , amely most vasárnap vette kezdetét a Veszprémi Főegyházmegyében. ma 13:13 Azt hittük, a régmúltban kevesebb hús fogyott, de kiderült, hogy tévedtünk Azt hittük, a régmúltban kevesebb hús fogyott, de kiderült, hogy tévedtünk Ezt a cikket eredetileg azzal az a felütéssel indítottuk volna, hogy manapság több húst fogyasztunk, mint a történelem során valaha. Aztán utánanéztünk, és kiderült, hogy ez nem igaz. Ráadásul nemcsak a mennyiség okozott meglepetéseket. 2024. március 1. 19:30 Végre egy kiállítás, ahol nem törött cserepekkel teli poros tárolók között bolyongunk Végre egy kiállítás, ahol nem törött cserepekkel teli poros tárolók között bolyongunk Törött és kopott cserepekkel, edényekkel teli poros tárolók, informatívnak beállított, de valójában unalmas molinók. Nem éppen az a kép, ami alapján nagy kedvet kapnánk egy helytörténeti kiállításhoz. Pedig egy város, az otthonunk múltja lehet nagyon izgalmas is, például ha személyes tárgyakon és történeteken keresztül, innovatív módon közelítjük meg. Szerencsére a Laczkó Dezső Múzeum új, Veszprém történelmét bemutató Emlékgép című állandó kiállítása is ilyen lett. 2024. március 1. 17:07 Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Kabóca Bábszínház Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Amika Éppenitt községben próbál szerencsét az édes sütemények varázslatos világában. Azonban hamarosan kiderül, hogy valami mégsem stimmel... Mi lehet az oka, hogy Amika cukrászdáját senki sem látogatja? A Kabóca Bábszínház legújabb bemutatóját, A boszorkány cukrászdája című tárgyjátékot március 2-től láthatják a nézők. 2024. március 1. 15:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.