Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Újabb rapdal klipjében jelenik meg Veszprém

2022. augusztus 23. 8:54
Rizon művésznévre hallgató Benedek Ádám habár csupán két éve él Veszprémben saját elmondása szerint annyira megihlette a város hangulata és kulturális közege, hogy ez inspirálta legújabb videóklipjét is. A fiatal tehetség most dolgozik legújabb albumján, amin a veszprémi ihletésű dal, a „Mostanában” is helyet kap majd.

Nem olyan régen mutattuk be a Darvas Bencét, azaz Darbot, aki 16 évesen már saját rapdalokat ír, ráadásul az ő klipje nem máshol, mint egy veszprémi helyi járatos buszon játszódik. Annak a zenének a hangulatához és témájához tökéletesen illeszkedett a helyszín, most viszont egy másik fiatal tehetség is bejelentkezett a hazai underground zenei szcénában, kettejüket pedig összeköti, hogy Veszprém ihlette a dalhoz tartozó klipet.

Rizon csupán két éve él a városban, barátnője miatt költözött Tolna megyéből a bakonyi megyeszékhelyre, ahol azóta is él, dolgozik, de ami jelen esetben még fontosabb, építi zenei pályáját.

A 22 éves srác nagyon fiatalon, 12 évesen kezdett el verseket írni, amelyek aztán hamar rapszövegekké formálódtak át, 2016-ban pedig első saját dala is megjelent. Jelenleg egy albumon dolgozik, ami, mint mondta felülmúlja eddigi zenei tevékenységét, átgondoltabb, professzionálisabb lesz.

Habár Rizon is a zenei műfajok közül az egyik legszabadabb stílusirányzatot képviseli a rappeléssel, a fiatal zenész mégis kétszer aláhúzza azt, hogy véleménye szerint komolyan kell venni minden mozzanatot, amikor tollat ragad, majd mikrofon elé áll, de akkor is, amikor a videóklipet forgatják a zenéhez.

Most sem volt ez másképpen, amikor a Mostanában című dalhoz készítették el a klipet, amiben barátja, a pécsi származású Kevlár is közreműködik. A dal a könnyed nyári hangulatot idézi meg, ahol a zenei alapot klasszikus hangszerekkel biztosították.

Ami pedig a klipet illeti, Rizon számára már két veszprémi év után is megvannak a város kultikus helyei, amelyek egytől egyig felvillannak a videóban, köztük a két mural is.

A videó elején még a 2023-as felirat is felvillan egy pillanatra, ahogy Rizon portálunknak mondta ez sem véletlen, hiszen őt is megfogta az Európa Kulturális Főváros program, fiatal zenészként pedig különösen örül annak, hogy egyre több kulturális és zenei rendezvénynek ad otthont Veszprém.

A rapper azt ígérte, ez az első, de biztos, hogy nem az utolsó olyan klip, amit Veszprémben forgatnak le.

Hajas Bálint
további cikkek
Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. tegnap 12:08 Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.