Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Szájba rágót!

2010. május 3. 5:00
A hamarosan új lemezzel érkező Belmondo a VEN-en is fellépett, itt kérdeztük Czutor Zoltánt a zenekarról és zenéről.

- Volt egy másik zenekarod Nyers néven, ami 2005-ben felbomlott. Mi történt?

- Megszűnt létezni, de sokkal hamarabb meg kellett volna szüntetnünk. Azt éreztem, hogy vonszolok magam után egy megfáradt társaságot, én pedig tele vagyok erővel, ötletekkel. Rájöttem, sokkal könnyebb lesz, ha nem velük folytatom. Nem feltétlen az én döntésem volt, hanem így alakult. Észre vettem egy helyzetet, amit meg kellett valahogy változtatni. Tavaly felléptünk a PAFE-n (Pannonia Fesztivál), idén pedig valószínű, hogy a Zöld Pardonban fogunk fellépni. Egyébként teljesen megszűnt a zenekar, semmilyen aktív munkát nem folytat. Évente egy koncert erejéig esetleg összeállunk, csak az emlékezés és a jó hangulat miatt.

- Az új zenekar a Belmondo. Van köze a francia színészhez, Belmondohoz?

- Én a Raj nevet szerettem volna, nem nyerte el a többiek tetszését, végül s feleségem adott nekünk nevet, egy férfiasabbat. Legyen Belmondo, mondta ő volt kedvenc színésze, és - nem mellesleg - névnek is eléggé férfiasnak tűnt. A zenekart nem tudtam lebeszélni róla, nagyon tetszett nekik.

- Szövegeket te írod?

- Mindent én írok, igen, aztán a zenekartagok is igyekeznek hozzátenni, amit csak tudnak. Jól összehangolt közös munka a dalok születése – a Szájba rágót! albumon is ez hallatszik. Egymást inspirálva láttak napvilágot a dallamok.

- Van valami kötődésetek Veszprémhez?

- Régen az Enyhe Fintorban, a Nyers zenekarral elég jó koncerteket adtunk. Sajnos, nem lett folytatása pedig szerettünk volna egy jó koncertet itt Veszprémben. Nagyon jól éreztük magunkat most is a VEN-en. A basszusgitárosunk, Temesi Berci pedig herendi, és itt tanult Veszprémben.

- Egyetemi rendezvényen vagy egy klubban adtok szívesebben koncertet?

- Inkább egyetemi rendezvényeken szeretünk játszani. Az a tapasztalat, hogy az ottani közönséggel mindig üvölt a koncert. Hetente 2-3 koncertünk van, ami egy zenekarnál egyébként soknak számít.

- Mikor lesz újabb lemez?

- A napokban jelenik majd meg a harmadik album, Szájba rágót! címet viseli, és 15 új dal lesz rajta. Hozzáférhető lesz neten is, és tervezzük, hogy újságmellékletként is megjelentetünk egy maxit, de ez még sok mindentől függ. Akik hallották, azt mondják, hogy ez a legerősebb lemezünk eddig.

- Hogy határoznád meg a zenétek műfaját?

- Temesi Berci kollegám szerint strandmetál, illetve hirtelen popmozdulatokkal teletűzdelt zene, de szerintem a Beatles-disco-karate-metál jelző jobban illik rá. Rám nagyon nagy hatással volt a Beatles, gyakorlatilag azon nőttem fel – és ez sokszor érződik is a számaimon. Viszont, mivel szeretjük magunkat új területeken is kipróbálni, koprodukciókkal és egyéb performance-okkal is színesítjük a repertoárunkat.

Ódor Eszter
további cikkek
'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28 Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Az Euronics üzleteket működtető Vöröskő Kft. elsőként élt azzal az új szakképzési törvény által nyújtott lehetőséggel, amely során a munkavállalóik kereskedelmi értékesítő képzésben, valamint vállalkozási- és ügyviteli ügyintéző képzésben vehették át bizonyítványukat most szerda délután.     2024. március 20. 21:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.