Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Miről álmodik egy kutya?

2022. augusztus 16. 10:04
Bizton állíthatjuk, hogy minden eb arra vágyik, hogy egy jó gazdihoz kerüljön, aki megfelelően ellátja az igényeit, amiért cserébe ő örök hűséggel és állandóan hálás tekintettel lesz a gazdi társa. Nem igényelnek csillogó palotát, csupán ételt, simogatást és a gazdi jelenlétét.

Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy éppen kutyust készülsz befogadni, akkor mindenképpen jól jön neked ez a cikk, hiszen sokszor alapvető dolgok nem jutnak az eszünkbe, és amikor már otthon van az új családtag, akkor csapunk a homlokunkra, hogy jé, hát ez sincs itthon. Ugye, nincs is ennél kellemetlenebb? Készülj hát fel alaposan a kutyád érkezésére!

Az állatorvos az első!

Ahhoz, hogy ne eszeveszett kapkodással induljon a kapcsolatotok, szerezd be a Zoo Centrum nélkülözhetetlen kutyafelszereléseit, és nem érhet semmilyen meglepetés még a legelső napon sem!

Akár kölyök, akár felnőtt kutyát veszel magadhoz, az első lépés mindenképpen az állatorvos kiválasztása legyen, hiszen a chip, az oltások és a féregtelenítés miatt úgyis nála kell kezdenetek.

Ezzel egyidejűleg érdeklődhetsz nála már a kutya érkezése előtt, hogy pontosan melyik száraz és nedves tápot válaszd neki, milyen mennyiségű ételre lesz szüksége, és persze arról is, hogy milyen táplálékkiegészítőkkel tudod minél tovább megőrizni az egészségét.

Ha viszont menhelyről fogadod be, akkor tőlük is feltétlenül tudj meg minden információt, hiszen akár egy tápváltás is megterhelő lehet a sok új körülmény mellett, ezért nem árt kíméletesen bánni újdonsült kutyánkkal!

Ne vásárold túl magad!

Persze óva intünk attól, hogy össze-vissza vásárolj mindent, ezért összeírtuk, mik a valóban szükséges kutyafelszerelések.

  • Ha kölyköt fogadsz be, a szobatisztaságra nevelés miatt pelenkát mindenképpen szerezz be!
  • Akár fiatal, akár idős kutyának szerezz be egy kényelmes, kuckós fekhelyet, amit az otthonod egy nyugodtabb pontjára helyezz, hogyha úgy hozza a kutya kedve, el tudjon vonulni!
  • Szükségetek lesz etető- és itatótálakra, ételre, és persze jutalomfalatokra, amik akár a nevelés során is kapóra fognak jönni. 
  • Mindenképp gondoskodj játékról is, hiszen alig akad olyan kutya, aki ne szeretne csintalankodni egy-egy klassz kutyajátékkal.
  • Ne feledkezz meg az utazás és a séta közben használatos eszközökről sem, így a biztonsági öv, a póráz, a hám, a nyakörv és a szájkosár is szükséges lesz majd. Feltétlenül győződj meg arról, hogy a megfelelő minőséget és méretet veszed, hiszen a kutyád élete múlhat rajta!

Kezdődjön hát a közös élet!

A fentebb felsoroltak valóban az alapvető szükségleteket elégítik ki, de ahogy a kutyusodat elkezded majd megismerni, úgy fogod látni, mire is van szüksége igazán.

Lehet, hogy egy labdaimádó zsonglőrt fogadtál be éppen, ám az is lehet, hogy egy morcos öregurat, akit már nagyon sok sérelem ért az élete során, és semmire sem vágyik jobban, csak arra, hogy élete utolsó éveit nyugalomban töltse. Figyeld a kutyát, és látni fogod, mit kíván!

vehir.hu
további cikkek
A kutyák az emberekhez hasonlóan értik a szavakat tudomány A kutyák az emberekhez hasonlóan értik a szavakat A kutyák az emberekhez hasonlóan értik a szavakat - derült ki az ELTE Etológia Tanszék kutatóinak a Current Biology című folyóiratban pénteken megjelent tanulmányából, amely szerint az ismert szavak a kutyák agyában is előidézik a jelentés mentális reprezentációját. 2024. március 23. 10:17 Veszprém és Ajka között ingázik Európa egyik legszebb pulija, aki imádja az életét Veszprém és Ajka között ingázik Európa egyik legszebb pulija, aki imádja az életét „A puli nem kutya, az puli.” A puligazdák között szokott ez a mondás elhangozni nagy egyetértésben. De hogy pontosan mire alapozzák ezt, azt már Mecseki Barbara mondta el portálunknak. Barbara büszke gazdája Mátyásnak, annak a veszprémi és ajkai pulikutyának, aki megnyerte Európa legszebb fiatal pulija díjat is. 2024. március 19. 20:04 Havi 12 ezer forintot költenek a magyarok kutyájuk etetésére Havi 12 ezer forintot költenek a magyarok kutyájuk etetésére Egy kutya etetése havonta átlagosan mintegy 12 ezer forintba kerül; jelenleg tízből négy magyar tart kutyát otthon, a legtöbben közülük egy kutyáról gondoskodnak - derül ki a Cofidis reprezentatív kutatásából. 2024. január 5. 12:05 Akiknek játék egy ember megmentése Akiknek játék egy ember megmentése A tragikus törökországi földrengések után bejárták a világsajtót azok a megrendítő képek, ahol az összedőlt házak alatt a mentésben résztvevők fáradhatatlanul keresik a túlélőket. De nem csupán az emberek, hanem azok a kutyák is, akiket erre, az emberi élet megmentésére képeztek ki. Olyan kutyák, akik nem is tudják pontosan, hogy mekkora felelősség van rajtuk, egészen másképp jár az agyuk. Hogy ember és kutya között milyen magas szintű együttműködés tud kialakulni, és ezzel hogyan menekül meg számos élet, arra egy veszprémi csapat is példaként szolgál. Ők a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány tagjai. 2023. február 17. 14:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.