Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jövő héten megkezdődik a kádártai és gyulafirátóti utak felújítása

2022. augusztus 12. 16:54
A Modern Városok Program keretében, mintegy 650 millió forintból újul meg az egykori 82-es út nyomvonala.

Harmadik üteméhez érkezett az a nagyszabású belterületi útfejlesztési program, amelynek részeként Veszprém teljes területén összesen 16 kilométernyi szakaszt újítanak meg. Porga Gyula polgármester pénteken sajtótájékoztatón emlékeztetett, két éve született meg az a döntés, ami lehetővé teszi a beruházást: akkor a kormány ötmilliárd forint összeget ítélt meg a megyeszékhelynek a Modern Városok Program keretében a belterületi úthálózat fejlesztésére, amely teljes rekonstrukciót és nagy felületű utak megújítását is magában foglalja.

A beavatkozások elsősorban a belvárosi és a városba be, illetve a városból kivezető utakat érintik, hiszen a 2023-as évre való felkészülés fontos része, hogy az idelátogató turisták minél jobb minőségű utakon közlekedhessenek – mondta el a polgármester. Az első ütem keretében így a Csererdei út, Jutaspusztán a Major utca, a Füredi út és a Hunyadi utca újult meg közel 430 millió forintból, emellett már elkezdődött a Jókai utca, a Horgos utca, a Völgyhíd tér, a Brusznyai Árpád utca és az Óvári utca, a Jutasi út és Szabadságpusztán az Alsóerdei utca felújítása is 860 millió forintból.

Fontos azonban, hogy ne csak a turistáknak kedvezzünk, hanem az egyes városrészek mindennapjait, az ott lakók közlekedését is megkönnyítsük. Éppen ezért jövő héten megkezdődik az egykori 82-es út nyomvonalának felújítása is: Kádártán a Győri és a Vasút utca, míg Gyulafirátóton a Posta utca útburkolatát újítják meg, valamint az utak alatt vezető vízvezetékrendszert is korszerűsítik, mindezt 650 millió forintból.

Ezt követően, a fennmaradó 900 millió forintból, a 4. ütemben valósul meg az Iskola utca, az Almádi út, a Cserepes utca, a Cholnoky út, a Zrínyi utca egy részének, valamint a Martinovics utca megújítása, de az önkormányzat hamarosan aláírhatja az 5. ütemre vonatkozó szerződést is, mely a Budapest út, a Kádártai út, a Tulipán utca, valamint a Kígyó és a Kálistó utcák rekonstrukcióját tartalmazza.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, pár éve sokan szkeptikusan fogadták azt a kijelentést, hogy Veszprém új utakra lép, azóta azonban számos fejlesztés zajlott le, illetve zajlik jelenleg is, köztük a 8-as déli elkerülőjének építése és a 8-as és a 82-es utak összekötése. A nagy infrastrukturális beruházások mellett azonban sosem szabad elfeledkezni a kisebb, de ugyanolyan jelentős utak fejlesztéséről sem, amelyeket a tervek szerint 2022 végéig meg is valósít a város.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.