Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Függesztett lámpák modern otthonokba

2022. július 30. 10:30

A lakberendezés egy fontos része a fényforrások elhelyezése a lakás különböző helyiségeiben. Hiába a tökéletes bútor- és textilválasztás, ha nem megfelelő a világítás. Ha nincs megvilágítva egy-egy sarok, akkor az nem lesz meghitt, hanem csak egy sötét zug. Éppen ezért elengedhetetlen a tökéletes fényforrás kiválasztása és elhelyezése, hogy a kívánt hatást elérjük és kihozzuk a lehető legtöbbet a helyiségekből.

Függő fényforrások

A függesztett lámpák nagy előnye, hogy úgy variálhatjuk őket, ahogy nekünk tetszik, mivel az állítható zsinórnak köszönhetően módosíthatjuk a hosszúságukat, így változatos fényhatásokat érhetünk el. A ViaLuce Fénystúdió függesztett lámpák választékában megtalálhatod a lakásba illő tökéletes fényforrást.

Ha kiválasztottad a tökéletes függesztett lámpát, akkor a megfelelő magasságot kell megállapítani. Ennek a legegyszerűbb módja, ha a helyiség belmagasságának minden métere után 6 cm-t számolunk a zsinór hosszának. Vagyis egy 3 méteres belmagasságú szobában a plafonról 18-20 cm távolság az ideális, így egyenletesen oszlik el a lámpa fénye.

Lágyabb lesz a fény, ha egy helyett kettő, három vagy több lámpát lógatunk egymás mellé. A modern, többágú függeszték nem zavarja a szemet, mint az egy pontból érkező fényáradat, átmenetes fényviszonyokat teremthetünk általa.

A nappali fényforrásai

A nappaliban a függesztett lámpa gondoskodik az általános megvilágításról. De ebben a helyiségben nem csupán funkcionális, hanem dekorációs szerepe is van a függő lámpának. Egy modern design világítótest nem csupán a vendégeinket kápráztatja el, hanem sokkal jobb kedvre is derít a látványa.

A több ágú változatok nagyobb térben érvényesülnek igazán, az egy ágú pedig kisebb szobában is remekül mutat, ahol nincs szükség nagy méretű világítótestre.

A nappaliban nagyon jól mutat, ha egy képet vagy szobrot hangsúlyossá teszünk egy jól elhelyezett függőlámpával. Az olvasó- vagy kávézósarkot is extravagánsabbá tehetjük egy belógatott lámpával, valamint kedvünkre variálhatunk az égők színével is.

Függő lámpát a konyhába is

Különálló konyhasziget esetén a megfelelő világítás tökéletesen megoldható függesztett lámpával. Egy háromágú verzió közvetlen fényt biztosít a különböző konyhai tevékenységekhez, arról nem is beszélve, hogy nagyon jól mutat. Az étkezőasztal fölé lógatott függeszték is sokkal hangulatosabb, mint egy mennyezeti lámpa.

Hálószobai világítás

A hálószobai fényviszonyok kialakítása jelentősen eltér a többi helyiségétől. Mivel itt nincs szükség fényáradatra, erős fényre, elsősorban a kényelmet és pihenést kell szem előtt tartani a lámpa kiválasztásakor. Ha nincs elég hely az éjjeliszekrényen, vagy olyan kis méretű a hálószoba, hogy nem is fér el az ágy mellett, akkor a megoldás a mennyezetről lelógó világítótest az ágy két oldalán. Aki szeret az ágyban olvasni elalvás előtt, annak is kiváló fényt biztosít. Nézz körül a piacon kapható termékek között, és válassz igényeid szerint!


 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.