Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb közösségi mentőmellény állványt adtak át a vízimentők

2022. július 29. 13:17 // Forrás: VMSZ
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) átadta második közösségi mentőmellényállványát, melyet a Hunexpo és a Budapest Boat Show finanszírozott, Balatonkenese önkormányzata pedig befogadta.

Már a második, ingyenesen használható mentőmellényeket tartalmazó állványt adták át a Balaton partján. Ebben különböző méretű gyerek mentőmellényeket akasztottak ki, melyet a Bezerédj Strandon játszó gyermekek viselhetnek a parton és a vízben egyaránt. Mielőtt hazamennek, csak vissza kell akasztani az állványra. 

A mentőmellény-állvány messziről is jól látható, neon narancssárga, mentőmellényt formázó térszobor – a vízimentők célja, hogy minél több strandon és kikötőben legyen ilyen közösségi mentőmellényállvány, amihez várják a finanszírozók és a befogadó strandok jelentkezését.  

Fotó: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Fotó: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

A kenesei mentőmellényállvány és a mellények gyártását a Hungexpo Zrt. és a Budapest Boat Show finanszírozta. 

A vízimentők közleményében jelezték: egyre több szülő ad mentőmellényt a gyermekére sportoláshoz, de akár strandoláshoz is – ez nagyobb biztonságot ad, mint a felfújható úszógumi vagy karúszó. Felhívják azonban a figyelmet arra, hogy kisgyermeket, vagy úszni nem tudó, illetve nem biztos úszástudással rendelkező gyermeket mellényben sem szabad felügyelet nélkül a vízbe engedni! 

A VMSZ korábban Balatonalmádiban, a Wesselényi strandon állított fel hasonló mentőmellény-állványt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.